Joma - JSport.roJSport.ro

Finalului anului 2018 a adus un pas important în procedura de insolvență a celor de la ACS poli. Mai exact, administratorul judiciar Bogdan Alic a întocmit tabelul preliminar de creanțe. Acesta, datat cu 5 decembrie, a apărut în Buletinul Procedurilor de Insolvență din data de 13 decembrie. Suma acceptată este de 44.474.167,95, ceea ce înseamnă aproape 10 milioane de euro. De asemenea, printre cei care au împrumutat clubul se numără Dumitru Mihu, președintele Ripensiei, dar și omul de afaceri Marius Cristescu.

În total, în tablul creanțelor sunt 143 de poziții. Suma solicitată a fost de 46.265.567,71 de lei. Așadar, față de suma acceptată, mai mare cu mai puțin de 2 milioane de lei. Oricum pentru tabelul preliminar deja s-au depus contestații la Tribunalul Timiș, până acum în numă de 24. După soluționarea tuturor contestațiilor se va face tabelul definitiv, iar în funcție de acesta se va face planul de reorganizare. Așadar, va mai dura, iar Radu Birlică estimează că e vorba de încă aproape un an.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Până acum, au contestat tabelul preliminar: cei de la instanță, pentru reexaminarea taxei de timbru, Adrian Blaj (fost maseur), Octavian Drăghici, Mădălin Smaranda, Andrei Enescu, George Neagu, Cristian Melinte, Alexandru Munteanu, Marius Croitoru, Spitalul Județean Timiș, Cătălin Straton, Cristian Scutaru, Bogdan Străuț, Alin Șeroni, Mihai Roman, Mihai Alexandru (fost preparator fizic),  Octavian Benga (fost secund) Adrian Neaga, Sorin Drăgoi, Victor Collins (fost antrenor secund), dar și Radu Birlică, însuși clubul ACS Poli, precum și omul de afaceri Marius Cristescu sau lichidatorul fostului club al lui Marian Iancu, SC Politehnica Timișoara SA.

În tabelul de creanțe, apar patru tipuri de restanțe: garantate, salariale, bugetare și chirografe. Ultimele sunt cele de la furnizori și persoane care au împrumutat clubul. Creanțele bugetare se referă la cele de la Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Direcția Fiscală a Municipiului Timișoara. Firește, cele saariale se referă la sumele neplătite foștilor sau actualilor angajați. Dintre cele 143 de poziții ale tabelului, două creanțe sunt garantate. Este vorba de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Timiș și Dumitru Mihu, președintele Ripensiei.

Mihu a dat 690.000 de lei (aproape 7 miliarde de lei vechi) în două rânduri, de fiecare dată girat cu o cesiune de creanță în baza banilor din drepturile de televizare aferente sezonului 2018-2019. Cum echipa a retrogradat, LPF nu a mai virat nimic. ”Nu eram atunci implicat la Ripensia, chiar la o lună după ce am le-am dat banii am avut primul contact cu grupul de sprijin al Ripensiei. Am vrut pur și simplu să sprinin un proiect sportiv al Timișoarei. Le-am dat o sumă destul de mare. Sperăm să vină un investitor strategic, să-mi recuperez banii, ca să îi pot reinvesti la Ripensia. E o procedură tehnică prin care te înscrii într-un registru, ca să fie suma garantată. S-au ocupat avocații mei”, ne-a declarat Mihu.

Radu Birlică a confirmat că și clubul a contestat tabelul, dar și că și el a contestat creanța pentru suma acceptată din cea cu care a împrumutat clubul. ”Da, inclusiv clubul a contestat suma. Acum nu vreau să vorbesc de sume, urmează probabil să conteste și alți jucători. Despre sume poate vorbi administratorul judiciar, el a întocmit tabelul. Perioada de observare se prelungește până se judecă toate contestațiile. Apoi se va face planul de reorganizare, cu datoriile și cheltuielile curente. Eu îl voi face”, ne-a declarat Birlică.

Administratorul judiciar Bogdan Alic nu a putut fi contactat telefonic până la ora publicării materialului. Printre alte amănunte interesante din tabel, regăsim că fostului portar Cătălin Straton, dar și fostului președinte, Sorin Drăgoi nu li s-a acceptat nimic din sumele cerute. În schimb, deși nu s-a înscris la masa credală, fostul antrenor ionuț Popa ar mai avea de primit, din ce reiese din bilanțul contabil al clubului,…450 de lei.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. La datoriile astea , e greu de crezut ca poate fi vorba de redresare . Clubul a pierdut aproape toți suporterii dar mai ales interesul lor . De ani buni tot in picaj fara semne de revenire . Nici un nebun nu ar prelua echipa cu asa datorii .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.