Joma - JSport.roJSport.ro
foto: Erik Geiger

Stagiul din Antalya s-a terminat pentru ACS Poli, care a revenit acasă în plus față de echipa cu care a plecat cu Lorenzo Paramatti și Rafael Licu. Valeriu Răchită și-a dat seama că mai e nevoie de multă muncă pentru ca echipa să poată emite pretenții în campionat.

Luni, jucătorii au liber, iar primul antrenament va fi marți. ”Sunt destul de mulţumit, pentru ce am reuşit să obţin în această perioadă. Mă refer în primul rând la partea de pregătire fizică. Suntem încă în căutări, meciurile de aici din Antalya ne-au demonstrat că încă nu suntem la nivelul pe care mi-l doresc eu. Dar mai sunt încă două săptămâni pe care le vom pregăti pentru victoria cu Ripensia. Aici incluzând şi cei patru-cinci jucători pe care noi i-am acontat şi care vor veni marţi la primul antrenament de la Timişoara”, a precizat Răchită despre situația prezentă a echipei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În stațiunea Side, echipa a pierdut toate meciurile disputate. ”Sunt destul de supărat pentru înfrângeri, chiar dacă sunt doar meciuri amicale. Dar mi-am dorit să jucăm numai cu echipe de Liga 1, inclusiv Dnipro, care este liderul seriei din liga a doua Ucraina, care este virtuala promovata. Lviv, o echipă cu jucători foarte buni. Astăzi am întâlnit o echipă cu şapte-opt brazilieni în echipă. Şi au văzut şi jucătorii noştri care este diferenţa dintre un jucător cu valoare mare şi jucători normali. Totul s-a făcut pe valoare individuală, pe pregătire fizică, pe forţă, şi pe determinare. Asta aştept şi eu de la jucătorii mei”, a recunoscut antrenorul.

Antrenorul a punctat că mai aduce un fundaș central, dar mai ales, jucători de atac. ”În patru meciuri din Antalya am marcat doar două goluri. Suntem în legături cu impresari care să aducă jucători care să marcheze. Va mai veni un fundaş central, am nevoie şi pe parte dreaptă de un fundaş, mijlocaşi. Orice jucător cu valoare este binevenit la Poli”, a dezvăluit Răchită.

Antrenorul e optimist în ceea ce privește salvarea de la retrogradare și e convins că de 1 iunie, în Colentina, Timișoara va sărbători menținerea în liga secundă. ”Noi avem acum obiectiv de a ne salva de la retrogradare. Dacă vom reuşi acest lucru, atunci încrederea în noi, în oameni de la acest club, vor creşte. Şi din vară ne vor căuta jucătorii pe noi. Şansele sunt 50% zic eu, din ce am văzut. Îi aştept pe toţi de 1 iunie să ne bucurăm împreună de salvarea de la retrogradare”, consideră fostul petrolist.

Altfel, Răchită spune că a trimis proiectul tehnic al OZN Arena la primăria din Timișoara. ”Deja am trimis proiectul tehnic al stadionului de la Ploieşti să se ia de acolo anumite aspecte pentru stadionul de la Timişoara. Am avut discuţii cu proiectantul şi direcţia de investiţii de la primărie, şi cu domnul primar. Sunt convins că voi convinge proiectantul că cele 9.622 de locuri pe care dânsul ni le-a propus sunt foarte puţine pentru un oraș aşa mare ca Timişoara şi pentru foamea de sport pe care o au timişoreni. Probabil un stadion de 13.000-15.000 de locuri ar fi rezonabil”, a mai spus antrenorul.

ACS Poli va juca sâmbătă ultimul meci amical, dacă nu intervin schimbări în program, cu ACS Dumbrăvița.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.