Joma - JSport.roJSport.ro

Rușinea continuă la ACS Poli, care a pierdut cu 5-0 pe terenul lui FC Argeș, după un meci în care gazdele au înscris prin dublele lui Rareș Enceanu, Cătălin Barbu, plus rueșita lui Vasile Buhăescu. Bănățenii au ”comis-o” din nou în stil mare, deoarece după ce și-au prezentat noile achiziții, Mircea Stupu și Charles Ankomah, nu i-a legitimat și a adus doi juniori de urgență de la Timișoara.

UPDATE ora 13.30: Administratorul special Radu Birlică a explicat ce s-a întâmplat cu cei doi jucători noi. ”În cazul lui Mircea Stupu, noi ne așteptam la o grilă mult mai mică, de 7000 de lei. Așa reieșea din estimări, nu mai contează. Am fost vineri la FRF și am aflat ca avem aproape 30.000 de lei de plătit doar la LPS Banatul, în total, 35.000 de lei. Noi, fiind un club în insolvență, nu avem bani aceștia. Vom încerca să negociem cu domnul Rosenblum (n.r. directorul LPS Banatul), Stupu se va mai pregăti cu noi o săptămână. Dacă nu găsim înțelegere, noi nu avem acești bani. Ei au semnat contractele, dar nu sunt înregistrate, momentan sunt nule. Charles Ankomah, deși are pașaport belgian, e considerat extra-comunitar și trebuie să îi facem contract de muncă. În cazul lui, grila este mult mai mică. Săptămâna viitoare îl vom legitima”, ne-a declarat Birlică.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Gafă organizatorică în ”premieră” la ACS Poli, care nu i-a mai legitimat pe Stupu și Ankomah, deși cei doi fotbaliști au făcut deplasarea. Deoarece erau amatori sub 23 de ani, clubul trebuia să plătească grila de formare tuturor echipelor unde cei doi au fost legitimați, în țară și Belgia în cazul jucătorului de culoare. Cluburile trebuie anunțate în 30 de zile, așadar, nu era necesară plata pe loc pentru legitimare, dar conducerea a decis să nu îi legitimeze, iar vineri seara au fost aduși la Pitești pentru completarea lotului juniorii Belu, introdus titular, și Daminescu, pentru a completa lotul de 18.

În aceste condiții, soarta partidei era ca și tranșată. În minutul 3, Rareș Enceanu a marcat după o centrare a lui Tofan, de pe dreapta. Piteștenii au avut două ocazii ulterior, prin Vasile Buhăescu, iar în minutul 27, Drăghici a fost autorul singurei ocazii a timișorenilor, dar Ureche a intervenit la șutul atacantului de la 18 metri. Peste patru minute, Cătălin Barbu a marcat cu capul după un corner. Smaranda a intervenit la un șut al lui Vasile Gheorghe, dar argeșenii au marcat în minutul 35 prin Rareș Enceanu, cu o „torpilă” și Cătălin Barbu în minutul 44, după un gol cu capul.

Dominarea gazdelor a continuat și în repriza secundă. Enceanu a avut un șut care s-a dus puțin peste poartă, de la 20 de metri, pentru ca tot el să rateze din 3 metri. Nici combinația dintre Vasile Gheorghe și Șerbănică nu a dat „roade”, dar scorul s-a majorat la 5-0 din minutul 71, când Vasile Buhăescu a marcat și el, după un corner bătut de Vasile Gheorghe. Argeșenii nu au mai marcat, dar nici bănățenii nu au avut vreo ocazie importantă, bifând un nou rezultat rușinos.

FC Argeş: Ureche – Tofan, Vişa, Gugu, Turda – Şerbănică (min 76 Stan), Enceanu, Vas. Gheorghe (min 86 Alin Popa), I. Şerban – Ct. Barbu (min 86 D. Oancea), Buhăescu

ACS Poli: Smaranda – Foca, D. Filip, Bocşan, Al. Belu – S. Keita (min 90 Buga), Dav. Pop, Românu (min 82 Dobrincu), Golda – Stere (min 77 Iseini), Oct. Drăghici

Etapa viitoare ACS Poli primește vizita celor de la Petrolul Ploiești.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.