Joma - JSport.roJSport.ro

De miercuri, ACS Poli a reluat pregătirile pentru o ligă în care nu a jucat niciodată, Liga a III-a. Sub comanda antrenorului Petre Vlătănescu au fost în principal tineri, iar clubul nu are ca obiectiv promovarea, mai ales în condițiile date. Pe terenul din Complexul ”Adrian Stoicov”, Vlătănescu a făcut un prim antrenament lung cu jucătorii tineri prezenți, dar fără exerciții foarte grele.

Pe lângă fotbaliști și antrenorul principal, la antrenament au fost prezenți și secunzii Sorin Vlaicu, Adrian Săvoiu, antrenorul cu portarii Sorin Frunză, preparatorul fizic Victor Leahu, dar și Aurel Șunda, șeful centrului de juniori, sau Pavel Velcotă, managerul sportiv al echipei. De asemenea, a venit să asiste și Ovidiu Petre, despre care se spune că va reveni la club,  dar și Călin Cojocaru, fost antrenor al echipei în Liga a II-a și care, dacă Adrian Neaga devenea antrenor principal la CSA, devenea secundul său.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Iată lotul prezent, cu mențiunea că Dorin Codrea nu s-a dezechipat:

Portari: Moșoarcă, Ureche, Popeț

Fundași:  Sporin, Foca, Cochințu, David, Mirescu, Belu, L. Codrea, Podină

Mijlocași:  Sevici, D. Codrea, Pop, Oprea, Chiriac, Kecskes, Românu, Dincă, Ochea, Dorobanțu, Codrean

Atacanți:  Tobosaru, Dobrincu, Pădurariu (revenit după suspendare pentru că a pariat), Velcotă (declarat liber de contract de FRF, revenit de la Reșița), Daminescu, F. Novac

În timpul antrenamentului, Vlătănescu le-a vorbit jucătorilor despre diverse, cum ar fi cum mâncau toți cireșe când el antrena la Giarmata sau despre cât de greu urca trenul un deal de lângă Drobeta-Turnu-Severin. ”I-am ținut ca volum, ca intensitate….Când vine o echipă după ce a retrogradat, toată lumea e nemulțumită. Și atunci, trebuie să facem ceva să-i atragem. Trebuie să mai lași de la tine. Dacă gândim că suntem ca Germania, nu vei reuși. Noi trebuie să gândim că suntem la România și România…mai trebuie să mai lăsăm și de la noi. Dacă eu făceam primul antrenament acum și îi alergam, mai rămâneam cu doi inși. De regulă când te întâlnești toți aleargă 30 de minute, antrenamente superbe. Și când vine mingea, vai de mama noastră! Încerc, menirea mea este să-i ajut”, a spus Vlătănescu.

Mulți dintre tinerii care mai au contract cu clubul au fost antrenați de Vlătănescu la juniori. Antrenorul spune că problema lor e atitudinea. ”Problema lor e că sunt tineri. Nu sunt dintre ăștia, caracter, că la situații de astea îți trebuie oameni de caracter. Hai să muncim, să facem ceva, să aducem fotbaliști. Dacă vin cu aere și cu fițe, să avem ”raison”. Pardon! Nu m-au găsit pe mine! Ne chinuim, dacă vom reuși să și răzbim, vom fi tari. Dacă nu, plecăm! Dacă jucătorii când vin la antrenament sunt mulțumiți, poți face ceva. Dacă sunt nemulțumiți, n-ai nicio șansă! Problema lor, de ce nu au răzbit în altă parte, este că atitudinea lor este proastă. Problema lor este de comunicare, să comunici cu ei, să vorbești cu ei, să le explici…Acum cum lumea este rapidă, nimeni nu a comunicat cu ei, doar îi ceartă. Sunt surprinsă, un jucător ca și Ochea, care mie unul, îmi plăcea. Se duce la Giarmata și nu joacă. Unde e problema? El zice că problema e la antrenor, că antrenorul e prost. Nu! Problema este la el! Materialul este bun! Eu îi știu de când sunt juniori. Cei de 98-99 au fost o grupă foarte bună! Dar se pune întrebarea de ce nu au jucat unde s-au dus. Din toată gașca asta, doar doi au jucat, Sporin și Cochințu. Restu, ca boxerii, trei minute”, a explicat antrenorul.

Deocamdată, Vlătănescu mai așteaptă și ceva jucători cu experiență, cum ar fi Bogdan Străuț, o posibilă variantă. ”Eu aș vrea vreo trei mai bătrâniori. Dacă aș avea un portar mai cu experiență, un atacant…Cu lotul pe care îl avem acum, ar fi ceva. Eu am fost pus în fața faptului împlinit. M-au luat de acasă, «hai, ești antrenor!» Și am venit. Nu puteam să refuz că eu sunt dintr-ăla de Liga a 7-a. Ăia care sunt de valoare vin la gloanțe!”, a mai spus Vlătănescu.

Sâmbătă, clubul intenționează să aibă un prim amical, cu adversar încă nestabilit. Cel mai probabil, cantonamentul va fi pe plan local. Conducerea intenționează să dispute meciurile oficiale pe Electrica.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.