Joma - JSport.roJSport.ro
foto: Erik Geiger

ACS Poli și Energeticianul au remizat la scorul de 1-1 după un meci foarte interesant, poate cel mai antrenant jucat pe Electrica, cel puțin din cele terminate ca remize. Gazdele au avut șansa să deschidă scorul, dar Bădăuță a ratat. La pauză, oaspeții au intrat în avantaj, după un gol marcat de Tudorache. În repriza a doua, alb-violeții au egalat grație lui Golda, și au ratat șansa unei victorii după ratările monumentale ale lui Oprea.

Energeticianul a început meciul mult mai bine și a dominat debutul de meci. Tudorache a prins un șut bun, care s-a dus puțin pe lângă poarta lui Moldovan. După un start slab, ACS Poli a avut însă ocaziile mai mari. Mai întâi, Bădăuță a avut o reluare cu capul în bară, iar după un corner, și Uyi a reluat tot cu capul, dar nu l-a putut învinge pe Axinte. Timișoreni au atacat și cu șuturile lui Manolache sau Calugher, care nu au prins spațiul porții. În minutul 28, după un fault la Uyi, s-a discutat penalti, însă Bădăuță a bătut slab, iar Axinte a intervenit. Peste șase minute, Tudorache a deschis scorul, cu un șut plasat, după o centrare de pe dreapta a lui Maxim. Ultimele ocazii ale reprizei au aparținut însă bănățenilor. Sidorenco și Codrea și-au încercat șansa, dar fără succes.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În repriza secundă, ACS Poli a ieșit mult mai montată de la vestiare. O primă ocazie a fost la șutul în forță al lui Țîgîrlaș a fost ”palmat” de Axinte, dar în minutul 52 a venit golul egalizator. Chemin a centrat din stânga, iar Golda a profitat de neglijența fundașilor vizitatorilor și a preluat la 6 metri, s-a întors și a marcat. De fapt, toată repriza a aparținut în principal timișorenilor, care au ratat o serie întreagă de ocazii. Mai întâi, Buzan nu a prins spațiul porții, apoi nici Chemin și nici Codrea, de două ori aflat în situația de a finaliza un atac. În minutul 81, Țîgîrlaș a avut o altă pătrundere terminată cu un șut în forță, dar tot fără șansa de a-l învinge pe Axinte. Au urmat două ratărie ale lui Oprea, din situații de singur cu portarul, ultima, chiar în prelungirile partidei.

ACS Poli Timișoara: D. Moldovan – Ţîgîrlaş, Uyi, Paramatti (cpt.), Vl. Olteanu – Calugher, D. Codrea, Ant. Manolache (Golda 46′) – Buzan (L. Oprea 79′), Bădăuţă, Sidorenco (Chemin 36′)

Energeticianul: Axinte – Gunie, Misăraş, M. Ioniţă, Andr. Dragu (Ad. Voicu 55′) – Cenaj, Cl. Petruş – Vl. Tudorache, C. Ionică (cpt.), Maxin (Rob. Petre 55′) – Vl. Rusu (R. Enache 68′)

Vivi Răchită pare să se resemneze cu probabilitatea retrogradării. ”Cred că rezultatul nu este conform cu realitatea din teren. Am început meciul cu o bară și un penalti. Am primit un gol dintr-o neglijență. A alunecat Dorin Codrea, deși le-am spus că terenul pe anumite porțiuni este moale. Am primit un gol dintr-o fază care nu anunța nimic. Aici a fost momentul psihologic, ca să nu mai vorbesc de repriza a doua, în care cred că am avut șapte-opt ocazii clare de a marca, inclusiv cu poarta goală. Voi avea o discuție cu jucătorii, pentru că erau unii nemulțumiți că nu joacă. Și i-am introdus și au ratat cu poarta goală sau singuri cu portarul. Din păcate, s-a demonstrat pe punctele noastre că nu iau nicio decizie în defavoarea unuia sau a altuia, ci doar pentru a putea să ne îndeplinim obiectivul. Obiectiv care, din păcate, s-a îndepărtat. Eu sunt principalul vinovat, pentru că eu sunt managerul general al clubului. Eu mi-am asumat acest obiectiv, eu i-am introdus, eu i-am antrenat. Am avut o reacție la Lucian pentru că îl vedeam când făceam antrenamentele tactice că nu prinde tricoul de titular și era supărat. Acum ar trebui să fie mai supărat, pentru că a ratat ocazii din care ar fi putut să câștige meciul. Pe Alex nu am fost supărat că a ratat penalti, că au ratat mulți penalti. Ci modul în care a executat un pic zeflemist. Dacă dădea tare, într-un colț, și o scoatea portarul, era…Dar asta e viața, nu putem să mai întoarcem timpul înapoi. Din păcate, asta e viața. Norocul ține cu unii astăzi, cu alții mâine. Dar eu sunt supărat pe mine și pe faptul că nu am reușit să capacitez anumiți jucători să dea totul, să fie concentrați în fața porții. Cu Denis am stat de vorbă. A marcat, dar a mai avut încă două-trei situații și, din păcate, nu sunt lucizi acolo în fața porții. Sunt extrem de dezamăgit”, a punctat Răchită.

Viorel Tănase a debutat la Energeticianul cu această remiză. ”Am venit cu alt obiectiv, acela de a lua 3 puncte. Am crezut foarte tare în acest obiectiv. Am început foarte bine prima repriză, am dominat, am avut posesia și la singura greșeală, Timișoara a avut un penalti. După care, am mai avut câteva situații de contraatac, dar nu le-am fructificat. În a doua repriză ne-am retras, inexplicabil. Am cedat mijlocul terenului. Nu am cerut asta la pauză, ci dimpotriva, să punem presiune pe purtătorul de balon. Am avut și șansă, dar au avut și ei șansă pe final, la două contraatacuri tăioase ale noastre, create de Tudorache. Păcat că nu a fost mai inspirat la ultimul pas. Păcat că s-a terminat cu acest scor, pentru că, din păcate, nu ajută pe nimeni. Dar pentru mine și echipa mea este un plus, este un punct câștigat în deplasare și țin să-i felicit pe băieți pentru atitudine și pentru caracterul de care au dat dovadă până la final. Niciodată nu voi cere echipeie mele să se retragă sau să tragă de timp. În echipă avem 14 jucători sub 21. E o echipă foarte tânără, cu o medie de vârstă de 22 de ani. Eu am venit aici să-i fac mai buni, să-i învăț fotbal, nu să tragă de timp! Normal, în timpul jocului apar situații în care jucătorul ia decizia, din instinct, să se retragă. Tot timpul le-am spus să atace, să pună presiune pe adversar”, a precizat antrenorul echipei din Valea Jiului.

ACS Poli rămâne pe locul 19, cu 23 de puncte,va juca următorul meci cu ASU Poli, în organizarea echipei lui Cosmin Petruescu.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.