Joma - JSport.roJSport.ro

Perspectivele fotbalului timișorean la nivel de seniori sunt destul de negre pentru sezonul 2019-2020 de liga secundă. După ce sezonul recent terminat le-a găsit pe ASU Poli și Ripensia pe locurile 10, respectiv, 13, iar pe ACS Poli, retrogradată, viitorul sezon, cu mai multe echipe care au bugete bune, se anunță și mai dificil. În aceste condiții, președintele CJT vine cu o propunere-șoc: fuziunea între cele două formații rămase în Liga a II-a. Între timp, Robu a anunțat că nu mai caută bani pentru ACS Poli.

Dobra nu ratează ocazia să îl ironizeze pe Robu pentru dezastrul de la ACS Poli. ”Managementul defectuos, fondurile cheltuite fără discernământ și implicarea unor persoane paralele cu fenomenul, golgheteri de ocazie, au scos Timișoara de pe harta fotbalului de performanță. Am pus umărul din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean la nașterea acestui club în anul 2012 dar m-am retras după o perioadă din toate funcțiile tocmai din cauza celor descrise mai sus. Un club care dorea să ajungă în elită nu putea fi condus de maniera în care a fost condus de administrația Robu… și regret că am avut dreptate. Ca iubitor al fenomenului și fost sportiv, nu pot decât să deplâng situația în care a ajuns fotbalul în Timișoara”, a punctat președintele CJT într-o postare pe Facebook intitulată „Soluție radicală pentru fotbalul timișorean”.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Călin Dobra le spune celor de la ASU Poli și Ripensia că dacă vor fuziona, va finanța activitatea la nivel de juniori a noului club, fără să își plaseze oameni în club. ”Dar, tocmai pentru că îmi pasă, vin cu o provocare către celelalte echipe, ASU și Ripensia. Haideți să depășim orgoliile și să punem bazele unui singur club care să dispună de finanțare privată și care să își propună promovarea în prima divizie. Autoritățile locale, în speță Consiliul Județean, vor asigura finanțarea sectorului juvenil, fără o implicare directă în conducerea clubului. Să conducă specialiștii. Asta e soluția pe care o propun și de la care ar trebui să pornească discuțiile despre revigorarea fenomenului”, spune Dobra, care este nașul de cununie al antrenorului Cosmin Petruescu.

Între timp, primarul Nicolae Robu a spus că nu va mai aduce bani la retrogradata ACS Poli. Perspectiva e interesantă, deoarece dacă clubul ce deține palmaresul lui Poli intră în faliment mai repede, atunci se va putea proceda ca la Rapid. Adică, să se cumpere de către alt club, în viitor, palmaresul, de la lichidatorul societății, actualul administrator judiciar. Robu susține că al a dus mulți bani după ce clubul nu a mai putut fi finanaț din bani publici, în 2015. ”M-am zbătut aproape de unul singur din 2015 încoace să asigur finanțare acestei echipe, rugându-mă în stânga și-n dreapta. Nu de puține ori, ruga mi-a ajuns la frontiera cu milogeala. Extrem de puțină lume mi-a răspuns, majoritatea prieteni sau în orice caz apropiați, care de fiecare dată au declarat că o fac pt mine. Le mulțumesc tuturor!”, a postat primarul Timișoarei pe pagina sa de Facebook.

Edilul spune că ar putea mijloci cumpărarare clubului de către un afacerist, interesat de palmares și juniori, și care nu se sperie de cele 10 milioane de euro datorie. ”Fac, însă, și cu această ocazie, cunoscut faptul că ACS POLI este, urmare a strădaniilor mele și a bunăvoinței d-lor Marian Iancu și Viorel Boiț, în posesia palmaresului istoric “POLI TIMIȘOARA”, de la 1921 până în prezent și a drepturilor asupra numelui “Poli” și a derivatelor și culorilor alb-violet în fotbal. Și că are o zestre de jucători tineri, valoroși, considerabilă. Și nu ascund, desigur, că asociația ACS POLI, având ca membri asociați Consiliul Local Timișoara, Consiliul Județean Timiș și Universitatea Politehnica Timișoara este în insolvență. Acestea fiind zise, anunț că eu pun punct pt totdeauna implicării mele în fotbal, rămânând de-acum doar simplu privitor și jucător de plăcere. Dacă există persoane / firme interesate să preia ACS POLI, rog contactarea celor trei membri asociați menționați -CLT, CJT, UPT-. Subsemnatul am disponibilitatea să fiu mijlocitor, dar atât și numai atât! Să fim optimiști! Hai Poli!”, a mai spus Robu despre o situație mai degrabă strict ipotetică.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.