Joma - JSport.roJSport.ro
foto: Erik Geiger

Ripensia Timișoara s-a chinuit ceva, dar a câștigat la scorul de 1-0 meciul cu Aerostar Bacău, un rezultat care mai spulberă din semnele de întrebare referitoare la clasamentul de final de sezon în liga secundă. Roș-galbenii au urcat pe locul 8 și au depășit-o pe UTA, în timp ce moldovenii lui Florin Bratu par să nu mai poată urca de pe locul 17, retrogradabil.

Ripensiștii au dominat prima repriză, una în care Bacăul a avut o singură ocazie. Portarul Udeanu și-a ținut la multe faze echipa în viață. Mai întâi, a respins un șut al lui Zaluschi. A urmat o reluare cu capul a lui Hecsko, care s-a dus pe lângă poartă, pentru ca în minutul 18, același Udeanu să scoată de sub transversală o reluare cu capul a lui Zaluschi. Goalkeeperul moldovean a salvat de la rădăcina barei și un șut al lui Popovici, iar ocaziile s-au mai stins. Gazdele au solicitat penalti la un henț al lui Alin Mutu, dar nu s-a dat nimic. Chiar pe finalul reprizei, Buhăcianu a avut un șut periculos, pe lângă poartă însă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Gazdele nu au mai fost la fel de periculoase în repriza secundă. Popovici a avut un șut pe lângă poartă, iar Dumiter a tras în Udeanu. Aerostar a avut ocaziile sale, dar a ratat cu nonșalanță. Ciocâlteu a trimis un șut în plasa laterală, iar Horia Ilie a centrat prin spatele porții, la o fază la care Horațiu Moldovan era ieșit. Ripensia  a pierdut două schimbări la accidentările lui Stoi și Hecsko, dar a dat lovitura totuși pe final. În minutul 88, Mansour a șutat, iar fundașul Alin Mutu a respins aiurea. Suficient pentru ca Adi Popa, jucător rămas la Ripensia din Liga a VI-a, să vină și să marcheze de la 6 metri.

Ripensia Timișoara: H. Moldovan – Ad. Popa, Hecsko (Apro 81′), Tînc, C. Toma – Stoi (Anghelina 46′), Burdeţ – Al. Popovici, Zaluschi, Dumiter – Oct. Drăghici (Mansour 64′)

Aerostar: Udeanu – Mihălăchioae, Mutu, Vişinar, Carabela – Tăbăcariu, I. Chirilă – H. Ilie, Ciocâlteu, Vraciu  – Buhăcianu (Al. Pop 78′)

Alex Pelici a spus că elevii săi merită să se bucure și pentru că au urcat pe locul 8. ”O victorie importantă, poate chiar cea mai importantă, pentru că cred că odată cu aceste 3 puncte, în proporție de 95% suntem salvați de retrogradare. Ne-am îndepărtat la 10 puncte de ultima echipă care retrogradează, Energeticianul, care e sub linie, și la 13 puncte în momentul acesta de Aerostar. Deși matematic mai sunt șanse să fim egalați cred că practic, este destul de greu să se întâmple acest lucru în condițiile în care noi vom juca în continuare la fel. Vom trata toate meciurile cu seriozitate și sperăm să mai acumulăm puncte. Îmi felicit băieții, pentru că, coroborat cu victoria celor de la ASU am urcat un loc în clasament. Ne uităm în față și ne uităm la echipa care urmează înaintea noastră în clasament. Ne dorim să acumulăm puncte și asigur pe toată lumea că atât timp cât voi fi antrenor la această echipă și oriunde voi merge vom juca fiecare meci să-l câștigăm. Chiar dacă uneori ne iese, uneori nu”, a precizat Pelici, deranjat de unele comentarii critice.

Florin Bratu a fost foarte dezamăgit și a precizat că dacă Aerostar retrogradează, nu rămâne la echipă. ”A fost un meci de la care am sperat foarte mult. Unica noastră șansă să ne menținem agățați de celelalte echipe la retrogradare era să nu pierdem astăzi. Din păcate, am pierdut din nou pe final. E greu, e greu să-mi găsesc cuvintele. E o dezamăgire foarte mare. Cu toate că jucătorii au luptat, s-au zbătut, am avut ocazii, poate mai mari decât Ripensia. Dar cred că lipsa de maturitate, de experiență și de ce nu, de valoare, și-a spus cuvântul”, a precizat fostul dinamovist despre joc.

Runda viitoare, Ripensia va juca la FC Argeș Pitești.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.