Joma - JSport.roJSport.ro

Alexandru Pelici a fost prezentat miercuri de Ripensia,unde și-a început treaba de luni. Antrenorul care a promovat cu Hermannstadt în prima ligă a punctat că nu vrea să fie perceput ca un fel de Mesia, și că echipa trebuie să iasă din pasa proastă tot datorită prestației jucătorilor. De asemenea, a făcut o radiografie foarte sinceră a fotbalului timișorean.

Pelici îi va avea în echipă pe secunzii Iulian Munteanu, Călin Mada (venit de la ACS Dumbrăvița) și antrenorul cu portarii Gheorghe Stoianov. Tehnicianul recunoaște că Dumitru Mihu l-a adus la Ripensia. ”Am acceptat să începem munca mai devreme, pentru că e o situaţie destul de delicată în clasament. Mi-aş dori ca suporterii să înţeleagă că suntem la început de drum. Jucătorii trebuie să înţeleagă că e nevoie de puncte. Situaţia din clasament nu e deloc bună. Pe lângă faptul că orice antrenor vrea să crească valoarea intrinsecă a jucătorilor, obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare. Nu este un obiectiv foarte îndrăzneţ, Ripensia trebuie să îşi propună mult mai mult. Omul Dumitru Mihu m-a convins să vin. Am avut câteva discuţii cu el, care ne propuneam să ţină 15 minute şi durau două ore. Lotul este unul cu care se poate lucra, sunt câţiva jucători cu valoare individuală. Trebuie să încercăm să punem osul şi să facem un grup unit. Sper din tot sufletul să nu se creeze o imagine falsă. Nu sunt salvatorul, salvatorii trebuie să fie tot jucătorii”, a precizat Pelici la prezentare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Pelicanul” recunoaște că situația cu trei echipe de liga secundă în oraș este una din care fotbalul timișorean are doar de pierdut. ”Cred că s-ar fi putut face mai mult pentru partea aceasta de ţară. Timişoara, un leagăn al fotbalului românesc. Probabil că trebuie să lăsăm orgoliile deoparte şi să încercăm să facem cu toţii mai mult pentru fotbalul timişorean, şi să încercăm să facem o piramidă cum era pe vremuri. Sunt prea multe orgolii, prea multe războaie fără sens, până la urmă adevărul este trist şi se vede în numărul de spectatori prezenţi la stadion. Îmi doresc ca toţi iubitorii de fotbal din Banat să vină în număr cât mai mare la meciuri, iar fotbalul timişorean să revină acolo unde îi este locul. Sunt bănăţean get-beget, a fost o onoare să joc pentru acest oraş şi sper să retrăiesc momentele când erau 20-25.000 de spectatori la fiecare meci”, a mai spus Pelici.

Primul meci al lui Pelici va fi vineri, la Ploiești. Andrei Dumiter va fi suspendat pentru acest meci, iar Darius Țiereanu va fi la naționala U19. De asemenea, Pelici nu poate conta pe Marius Toma, care este accidentat. ”Un debut de foc, într-adevăr, pe o arenă foarte frumoasă, poate cea mai frumoasă din România, cu o echipă susţinut de număr important şi impresionant de suporteri. Un club ce îşi doreşte promvoarea într-un eşalon superior, mai ales că are infrastructura necesară. Însă fotbalul e un joc 11 contra 11, nu mai contează stadioanele. S-a văzut că o echipă mică sau cu un obiectiv mai puţin îndrăzneţ poate să încurce o echipă mare”, a spus Pelici despre meciul de vineri.

Partida de vineri începe la ora 18 și va fi televizată.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.