Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Politehnica s-a impus cu 5-0 în amicalul jucat cu AS Carani-Murani, locul 4 din Liga a IV-a Timiș. A fost un joc cu peripeții, deoarece deși trebuia să înceapă la 12, a început la 14,15, până când terenul sintetic de la Baza 2 nu a fost curățat de zăpada căzută peste noapte, timp în care jucătorii ambelor echipe au stat și au așteptat.

Până a început meciul, cei de la Carani au stat la vestiare, iar fotbaliștii echipei de liga secundă au și deszăpezit, alături de staff și suporteri.Politehnica a deschis scorul în minutul 30, prin Marvin Schieb, iar la pauză s-a intrat cu 1-0. Diferența a crescut din minutul 73, după golul marcat de Alin Manea, iar din minutul 81, a fost 3-0. Cristian Daminuță, care se pregătește cu alb-violeții, a marcat direct din lovitură liberă. Pe final, Adrian Bedea a mai înscrie de două ori.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

ASU Politehnica: Munteanu, Jurj, Mera, Scutaru, Cojocaru, Ignea, Vidrăsan, Schieb, Radu, Gașpar, Plămadă.

Au mai intrat: Murariu, Jurj, Nicolescu, Daminuță,Cherecheș, Manea, Dros, Vasile, Bedea, Ene, Kiala.

AS Carani-Murani: Trifon, Morariu, Oyedeji, Fridrich, Petri, Marinov, Salih, Kayondo, Schinteie, Livan, Pistrițu.

Au mai intrat: Precup, Sabău, Olaru, Postolache, Bura-kot

Cosmin Petruescu a fost mulțumit de meci. ”În această perioadă mă interesează mai puțin rezultatul, importantă era mișcarea, circulația de minge. Veneam după o săptămână cu câte două antrenamente pe zi. Jocul de astăzi a fost în primul rând un test psihic, pentru că am ajuns la stadion la 9,30-10 și ne-a prins ora 16. Mă bucur că băieții au înțeles că era important să jucăm acest joc, era important să ne facem efortul în jocul de astăzi, cu atât mai mult cu cât în această săptămână, din cauza condițiilor meteo, a trebuit să ne modificăm câteva antrenamente și să ne adaptăm la condițiile de teren. Cred că suntem în grafic din punct de vedere ale pregătirii, nu a fost deloc ușor. Un lucru pozitiv este faptul că nu am avut jucători accidentați”, a declarat tehnicianul.

Petruescu a mulțumit celor ce au curățat terenul. ”Atât cei din staff-ul tehnic, cât și cei din staff-ul medical, dar și o parte din băieți au înțeles că trebuie să urgentăm și să grăbim puțin deszăpezirea terenului. Din păcate, a fost un lucru care nu a depins de noi. La finalul antrenamentului de ieri, terenul era impecabil. Dar, a căzut zăpadă peste noapte și s-au făcut eforturi deosebite pentru a curăța acest teren. Chiar aș vrea să le mulțumesc celor care s-au implicat activ în deszăpezirea terenului”, a precizat tehnicianul.

Interesant este că la acest meci a jucat și Bogdan Nicolescu, care nu era în cantonament cu echipa. Jucătorul care e și arbitru merge să joace fotbal în Australia, dar totuși, a fost utilizat în meci. ”Nicolescu are o ofertă foarte bună de a pleca în străinătate. Până îi vine viza, este jucătorul nostru, era normal să-l primim la pregătire. Din ce știu eu, va merge pentru fotbal acolo. Este un jucător în plină maturitate fotbalistică, sportivă”, a spus Petruescu despre el.

Velici este în căutare și căutat de echipe, dar clubul preferă să dea explicații diplomatice. Cât despre Lazea, a semnat cu Șoimii Lipova. ”Velici a avut un eveniment fericit în familie, este tătic de câteva zile. E normal ca în aceste zile să fie mai aproape de familie. Și el s-a pregătit cu noi. Situația lui este puțin mai delicată, nu este foarte clară. Lazea a dat curs ofertei pe care o avea de la Lipova, un jucător care și-a făcut treaba pe deplin la echipă, și un jucător care atunci când am apelat la serviciile lui a dat dovadă de profesionalism. Îi mulțumesc pentru toată colaborarea pe care am avut-o, atât la Timișoara, cât și la Lugoj. Pentru moment, cred că a făcut alegera corectă. A fost o decizie de comun acord, chiar dacă la început nu a înțeles-o”, a spus antrenorul despre celeilalți jucători care nu sunt în lot.

Moldoveanul Dros va semna și el cu timișorenii. Claudio Kiala dă în continuare probe de joc. ”Cu el urmează să discutăm. Este un jucător care necesită o mai lungă perioadă de timp pentru a putea fi evaluat, întrucât e nevoie de adaptare și am considerat că e mai bine să-l evaluăm pe o perioadă mai lungă de timp, cu atât mai mult cu cât la primele antrenamente am pus mai mult accent pe readaptarea la efort, pe testele fizice. Am avut teste la care el a ieșit foarte bine. Dar trebuie să ne facem o perioadă cât mai obiectivă despre el”, a spus Petruescu despre jucătorul de culoare.

Cristian Daminuță deocamdată doar se pregătește cu alb-violeții. ”Cristi ne-a rugat frumos dacă putem să-l primim la antrenamente, pentru că vine după o perioadă de inactivitate. Deocamdată, el este doar în pregătire cu noi. În funcție și de starea lui medicală, starea lui fizică, și de nevoile pe care le vom avea la echipă, putem să discutăm. Dar deocamdată este prematur”, a punctat Petruescu.

Echipa are însă mare nevoie de un vârf de atac. ”Vă asigur că cei din conducerea administrativă fac eforturi deosebite. Suntem în discuții cu mai mulți jucători, dar din păcate, sunt destule criterii pe care trebuie să le îndeplinească acești jucători și multe nu depind de noi. Suntem în discuții, îi așteptăm alături de noi. Se antrenează cu echipele de care aparțin. Asta e un lucru bun, nu vin din vacanță. Dar în același timp trebuie să fim realiști, că e posibil să avem probleme privind omogenitatea și integrarea lor în echipă”, a comentat antrenorul despre acest aspect.

Următorul amical va fi miercuri, cu Fortuna Becicherecu Mic.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.