Joma - JSport.roJSport.ro

Poli Timișoara are de suferit în mare parte din partea lipsei banilor, dar și a gafelor comise de o conducere care se laudă că nu pierde litigii, în contrast cu realitatea. ”Bomba” care ne-a parvenit din surse foarte sigure este că ANAF a pus sechestru pe drepturile federative a șase jucători de la Poli Timișoara, pe lângă faptul că clubul a mai pierdut doi jucători la comisii.

UPDATE: Vicepreședintele Radu Birlică ne-a contactat pentru lămuriri și corecturi: ”Doman nu se regăsește pe acea listă. La ANAF, când se face o reeșalonare, se pune mereu gaj pe ceva. Noi am avut un gentleman agreement (n.r. înțelegere verbală bazată pe încredere) cu toți jucătorii în vară că nu avem cu ce să-i plătim. Mailat nu a respectat-o. Toți ceilalți puteau depune memoriu, dar nu au făcut-o”.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În urmă cu câteva săptămâni, o serie de jucători au fost înștiințați de ANAF că s-a pus sechestru pe drepturile lor federative. Concret, la un viitor transfer, Poli nu ar primi bani, ci acei bani ar veni în contul datoriei la stat. Este vorba de jucătorii Lucian Oprea, Sebastian Velcotă (împrumutat la Școlar Reșița), Harald Fridrich (împrumutat la CSM Lugoj), Ștefănel Covalschi (plecat sub formă de împrumut la Horezu, în Liga a IV-a, dar încă sub contract cu Poli), Cristian Bocșan și Cătălin Doman (căruia iarna trecută i s-a prelungit contractul până în 2020, deși e mai mult accidentat decât apt de joc).

Pe lângă sechestru, clubul a mai pierdut miercuri doi jucători la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor. Este vorba de Sebastian Mailat și Alex Cherecheș (ultimul, împrumutat la Millenium Giarmata). Deși Ionuț Popa a spus la conferințe că CNSL trebuie investigată de DNA dacă dă un verdict favorabil, iată că cei de la comisie au judecat în litera regulamentului, care spune foarte clar că un jucător român neplătit timp de 90 de zile poate deveni liber dacp solicită acest lucru. Desigur, clubul poate face Recurs, dar din informațiile noastre, șansele de câștig sunt foarte mici.

În ceea ce privește ANAF, Poli a primit un cartificat fiscal 0 pentru a putea primi bani publici, după ce a eșalonat o datorie ce depășea un milion de euro. Clubul e obligat să plătească lunar 50.000 de euro la ANAFm altfel riscă noi popriri pe conturi. Într-un final, banii publici nu se vor aloca oricum, iar alb-violeții vor avea de trecut prin vremuri negre.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.