Joma - JSport.roJSport.ro

După ce l-a adus pe Sabin Lupu, ASU Politehnica a mai parafat trei transferuri. Este vorba de trei fotbaliști U20, aduși de la Centrul Național de Pregătire Timișoara, unde au activat în ultimii patru ani, sub comanda antrenorului Cristian Petcu. Cei trei sunt Dragoș Coroiu, Răzvan Pițigoi și Adrian Lazăr, care au semnat toți pe câte trei ani.

Toți trei sunt la final de juniorat și toți au fost la CNTP încă de la deschiderea centrului FRF, în 2014. Dragoș Coroiu este mijlocaș defensiv sau fundaș central, Răzvan Pițigoi este atacant, iar Adrian Lazăr este mijlocaș central. Primii doi sunt timișoreni și anterior trecerii la centru au jucat pentru LPS Banatul. Lazăr provine de la LPS Bihor. La ASU mai activau alți foști colegi de-ai lor de la centru, Călin Jurj și Fabio Trip, iar echipa antrenată de Cosmin Petruescu a jucat mai multe meciuri de verificare cu formația antrenată de Cristian Petcu, de-a lungul sezonului scurs. Mutarea e foarte utilă în perspectiva în care sezonul viitor în liga secundă e obligatoriu să ai pe teren doi jucători U20, și nu trei U22, ca până acum.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Antrenorul spune că e bucuros că mulți copii de la CNPT au rămas la echipe din Timișoara. ”Sunt jucători de calitate, băieţi de caracter, au petrecut patru ani în centru. Au crescut mult în perioada aceasta. Ei trebuie să demonstreze că îşi merită locurile de titular. Eu mă bucur foarte mult că opt copii de la centru au rămas aici, cinci la ASU şi trei la Ripensia”, ne-a declarat Petcu. Ripensia îi are de la CNPT pe Ștefan Dobre, Darius Țiereanu, dar și pe Vlad Chera, împrumutat de la Academia Hagi, dar trecut și el prin centrul de la Timișoara.

Centrul Național de Pregătire Timișoara își termină activitatea vara aceasta, după ce generația de jucători născuți în anul 2000 a terminat junioratul. Cristian Petcu va continua ca antrenor la LPS Banatul.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.