Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Politehnica și Ghiroda au remizat la scorul de 1-1 în amicalul disputat miercuri. Nu a mai fost o victorie la scor pentru elevii lui Cosmin Petruescu, ca și până acum, deoarece ghirozenii, lipsiți de antrenorul Paul Codrea, au reușit să țină piept echipei de eșalon superior. 

ASU Politehnica a avut ceva ocazii în prima repriză, dar nu a putut să le valorifice. După 0-0 la pauză, în minutul 52, după o degajare, o greșeală a lui Coadă le-a făcut cadou un penalti celor de la Ghiroda. Baranyi a marcat de la punctul cu var, iar egalarea a venit abia 20 de minute mai târziu, după un corner bătut de Ignea, când Alvarenga a înscris cu capul. Au lipsit Călin Jurj, convocat la naționala U19, Adrian Bedea, bolnav, și Cristian Dros, menajat.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

ASU Politehnica: Munteanu,  Plămadă, Mera, Scutaru, Cherecheş, Ignea, B. Vasile, Manea, M. Ene, Schieb, Cr. Ene.

Au mai intrat: Murariu, Coadă, Vidrăsan, Kiala, Lucas, Alvarenga.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Gakos, Horcea, Lazăr, Mancaș, Liuba, Jichici, Saizu, Ghinescu, Budur, Giuricici, Baranyi.

Au mai intrat: Barbu, Semeniuc, Eperieș, Berivoescu, Șofran, Pițuc, Ilan.

Cosmin Petruescu a precizat că echipa sa a jucat mai relaxată. ”Un meci tipic de pregătire, veneam după o perioadă de acumulări fizice. S-a văzut acest lucru, starea de oboseală. Dar le-am spus să nu-și facă probleme dacă nu vor avea prospețimea necesară, întrucât e normal. Avem în componență atâția jucători, e normal să resimtă diferit perioada de acumulări. Una peste alta, un joc cu o echipă bună de Liga a III-a, care a fost un pic mai motivată decât noi în acest meci, s-a și văzut dorința lor de a câștiga și de a lupta pentru fiecare minge. Noi am jucat mai relaxați, pentru că ne-am propus să nu ne accidentăm. Din punct de vedere numeric, nu putem spune că stăm foarte bine”, a declarat Petruescu.

În următoarea perioadă, alb-violeții vor lucra mai mult cu mingea. ”Suntem la 55-60% din ceea ce îmi doresc eu pentru prima etapă. Mai avem ceva timp la dispoziție. Cu siguranță în următoarea perioadă va trebui să lucrăm mai mult cu mingea, partea de tactică, ofensivă și defensivă, fazele fixe. Sunt lucruri pe care vrem să le punem la punct, dar toate la vremea lor. Important este ca vremea să ne permită să facem toate antrenamentele în aer liber”, a punctat Petruescu depre perioada următoare.

La acest meci a fost testat și brazilianul Lucas Fabricio, de 19 ani, care poate juca mijlocaș stânga și atacant. ”Este un jucător care a venit din Brazilia, a aterizat duminică. Vine de la 35 de grade și de pe Copacabana. A venit la noi pe un frig destul de puternic. Din informațiile pe care le am, am înțeles că s-a antrenat cu o echipă de primă ligă. Este foarte tânăr, are 19 ani. Încă nu s-a adaptat la diferența de fus roar, dar nici la condițiile de temperatură, de teren, de vânt. Dar l-am văzut în antrenamentul de ieri și astăzi 30 de minute, are ceva calități specifice fotbaliștilor sud-americani”, a spus Petruescu despre jucător.

Zilele următoare se va negocia cu Claudio Kiala, angolez cu cetățenie olandeză, și paraguayanul Jorge Alvarenga. ”Impresarul lui Kiala va ajunge în această seară la Timișoara. Din punctul nostru de vedere știm ce aveam de făcut, rămâne de văzut dacă și el agreează propunerea. Despre Alvarenga, vom discuta la fel și cu el în această după-amiază”, a mai precizat a mai spus tehnicianul.

Sâmbătă de la ora 12, Politehnica va juca cu CSM Școlar Reșița, în deplasare.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.