Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Poli mai are de așteptat cel puțin jumătate de an pentru o dulce victorie cu UTA, după ce la Arad, timișorenii au fost învinși cu 1-0. Prima repriză a meciului de pe arena Motorul, plină-ochi, a fost mai echilibrat, dar după trecerea pe la vestiare, gazdele au dominat clar, chiar și atunci când au avut un om în minus.

Partida a început cu o dominare sterilă a adversarului, doar la capitolul posesie. În minutul 22, Tomozei a cerut degeaba penalti, pentru ca Ciprian Rus să rateze o fază la care putea să rămână singur cu Contra. Portarul gazdelor, Iacob, era să le facă un mare cadou timișorenilor, după ce la o degajare l-a lovit pe Axente în cap. UTA a scăpat cu fața curată și putea marca după un atac prelungit început de la Tomozei și finalizat cu șutul lui Miculescu, salvat în ultima clipă de Scutaru. Timișorenii au avut o singură mare ocazie, în minutul 39, dar Axente a tras slab. Până la pauză, Contra a avut o intervenție la juniorul timișorean Miculescu. După o primă repriză în care poziția mult mai bună din clasament a gazdelor nu s-a văzut neapărat clar, cu totul altfel a stat situația după trecerea pe la vestiare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În minutul 49, Isac i-a pasat filtrant lui Ciprian Rus, care a pătruns în careu și din 10 metri, a ciupit mingea din fața lui Contra și a marcat. Poli a ”apelat” din nou la strategia centrărilor pentru lovitura de cap a lui Mera, care a avut o reluare pe lângă buturi. În contul gazdelor, Rus a avut un șut care a trecut razant cu poarta, în minutul 54, iar faptul că din minutul 67 au rămas cu un om mai puțin nu s-a văzut pe teren. Tomozei a văzut al doilea galben. UTA a mai avut o ratare mare în minutul 73, când Mario Contra a intervenit la șutul lui Florin Ilie, din fața porții. Pe final, Laszlo Balint a făcut o serie de mutări defensive, cu care și-a securizat rezultatul.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Bg. Stancu – Dam. Isac, R. Moise (Şeroni 77′) – Miculescu, Al. Ioniţă (Lorenzi 70′), Buhăcianu – Cip. Rus (Oct. Ursu 87′)

ASU Poli Timișoara: M. Contra – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş (Coadă 64′) – Dros, C. Popescu – Alin Manea (Ad. Ungureanu 52′), Ignea (Zabun 77′), Schieb – Mir. Axente

Mugur Gușatu a spus că e al doilea cel mai slab meci al echipei sale, după cel din Cupa României, de la Reșița. ”A fost un joc slab prestat de noi, felicit gazdele, au meritat victoria. Sincer să vă spun cred că adrenalina derby-ului a depășit puțin ca și prestanță valoarea jucătorilor mei. Sau cel puțin asta am simțit eu de pe margine. Unii dintre ei au fost la primul derby și nu au mai jucat cu atâția fani, cu așa atmosferă în tribune. Mă așteptam mai mult și 11 contra 11, nu doar cu un om în plus, dar încă odată vă spun că unii jucători au fost depășiți de miza jocului. UTA nu m-a surprins cu nimic, noi am evoluat foarte slab, a fost poate cel mai slab meci al nostru după cel din Cupă, contra Reșiței. Am fost sub nivelul nostru ca echipă și de aceea nici nu am pus în practică cele discutate înainte de partidă. Mie nu mi-a plăcut nici prima repriză. Chiar dacă scorul a fost 0-0, UTA a avut două ocazii foarte mari, iar noi doar acea oportunitate când a scăpat Axente, dar tras slab. Una peste alta, e o victorie meritată pentru UTA și o felicit pentru asta”, a precizat Gușatu.

Laszlo Balint a declarat că va ține mult timp minte această victorie. ”O victorie pe care o s-o ținem minte mult timp de acum înainte. Le-am spus băieților că fotbalul îți dă momente frumoase și e la îndemâna noastră să avem parte de un astfel de moment. Dedicăm victoria fanilor, le mulțumim pentru atmosfera creată, de maniera în care ne-au sprijinit și sper să o facă la fel și de acum. Vreau ca UTA să devină invincibilă acasă, indiferent de stadionul pe care vom juca, aici, la <<Motorul>> sau pe <<Francisc Neuman>>. Trebuie să fim mai puternici pe cum trec etapele. Știam că nu va fi ușor, știam că va fi multă adrenalină, motivație, s-a văzut asta în ambele tabere. Dar, am fost echipa care a controlat jocul, care a avut ocazii mari în ambele reprize. Ne-a lipsit luciditatea la finalizare, băieții au fost prea puțin inspirați acolo în față. I-am felicitat și pe timișoreni, au făcut un meci bun, și-au văzut interesul, vedeți cât de bine stau în apărare. Ne-a fost greu să ajungem la finalizare, dar mă bucur că, până la urmă, am făcut-o și am gestionat bine și inferioritatea numerică”, a declarat antrenorul arădenilor.

Săptămâna viitoare, ASU Poli va primi vizita celor de la Dunărea Călărași.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.