Joma - JSport.roJSport.ro

asu-poliAu mai rămas două zile până la derby-ul Vestului, dintre UTA și ASU Poli. Ambele părți sunt extrem de nerăbădătoare. Din tabăra alb-violetă va lipsi doar căpitanul Cristi Gălan, care e suspendat, iar tehnicianul Sorin Brîndescu și-a amintit de vremurile când el și tatăl jucau la UTA.

Brîndescu se așteaptă la un meci de povestit, chiar dacă la stadion nu vor intra mulți suporteri din galeria timișoreană. ”S-a urmărit de la programarea etapelor când jucăm cu UTA. Vrem, nu vrem, ni s-a transmis și nouă această stare. Sperăm să o onorăm și să facem un meci care să rămână peste ani de povestit: un meci încrâncenat, un meci cu goluri, un meci cu răsturnări de situație, care să ne țină cu sufletul la gură 90 de minute, un meci cu tribuna plină, dar una numeroasă, cu suporteri de partea ambelor echipe. Un meci desfășurat cu o ambiție maximă, dar într-un fair-play desăvârșit. Asta este trist pentru fotbalul românesc, că nu putem să creăm condiții pentru astfel de jocuri. Suntem dezamăgiți din punctul acesta de vedere,dar trebuie să ne adaptăm condițiilor. Ei au jucat cam cu același prim ”11”, nu au făcut multe schimbări. După ce l-au vândut pe Denis Man, o mutare inteligentă din partea lor, apoi l-au promovat pe Petre, care e devenit el golgheterul echipei, un tânăr talentat. În ret, folosesc aceeași echipă etapă de etapă”, a declarat antrenorul lui ASU Poli.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Tehnicianul a rememorat amintiri de când era jucător la Arad. ”Îmi amintesc cu plăcere că la primul joc cu Oțelul Galați, am intrat și am scos penalty, am condus cu 1-0 și apoi tribuna a explodat. Știu că și arădenii sunt la fel de pătimași ca și timișorenii, de aceea s-a creat de-a lungul timpului această rivalitate între cele două echipe, care este bună, spun eu și chiar trebuie mediatizată, să o întreținem cumva. Tata a făcut facultatea  la Timișoara, apoi s-a stabilit aici. Eu eram cu Poli, el era cu UTA. Am avut discuții contradictorii, dar mai mult mă ațâța, pentru că el apoi a jucat și la Poli și a devenit timișorean cu acte. De dragul competiției se dădea utist, dar nu era”, a mai spus tehnicianul.

Radu Motreanu a fost coleg cu Adi Petre și Jorza și se așteaptă la un meci aprins. ”Privesc plin de încredere, sunt convins că dacă mergem acolo și ne concentrăm strict la ce avem de făcut pe teren, categoric obținem cele 3 puncte. E un meci de fotbal, este o oarecare presiune, pentru că este și meciul galeriilor. Încerc să îmi fac cât mai bine treaba pe teren, dar ne concentrăm 100%, nu are ce să ne dea la o parte. E destul de rău terenul, până la urmă, nici Știința nu e într-o stare foarte bună, dar până la urmă, ce putem să facem? Abia aștept meciul, vreau să dau tot ce e mai bun din mie. UTA e o echipă solidă, dar nu este de nebătut. Cu câțiva dintre tineri am fost coleg la națională, pe cei de e postul meu, Andor și Dumitru Copil, i-am urmărit cum joacă. Nu este o echipă de nebătut. Noi nu trebuie să fim cu gândul la tribună, pentru că va fi presiune. Sunt convins că acei suporteri care vor fi la stadion ne vor încuraja de două ori mai mult”, a declarat fundașul dreapta.

Meciul începe duminică de la ora 14 și e transmis de Digisport.

foto: Emanuel Titus

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.