Joma - JSport.roJSport.ro

Sâmbătă pe terenul sintetic de la Baza 2, ASU Poli a avut primul meci de pregătire al timișorenilor, cu Pobeda Dudeștii Vechi, adjudecat de elevii lui Benga cu 5-1. A fost un joc dominat de alb-violeți, din care nu au lipsit nici momentele de tensiune.

Poli a marcat din minutul 10, când Mera a reușit un gol cu capul. În minutul 22, Boboiciov a egalat pentru Pobeda. Până la pauză, au mai înscris Sofran, în minutul 34, și Săulescu, în minutul 45. În repriza a doua, timișorenii au mai dat două goluri în momente de neatenție ale defensivei adversarilor. Axente a marcat în minutul 72, iar Manea, în minutul 75. Meciul nua  fost lipsit de momente tensionate. Vali Grigore s-a certat cu Scutaru după ce Codrea a faultat alt tânăr de la Pobeda. De asemenea, „bulgarii” au avut reproșuri și pentru arbitraj.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

ASU Politehnica Timișoara: Murariu, Sofran, Mera, Scutaru, Coroiu, Codrea, Ignea, Săulescu, Navas, Godin, Pop. Au mai intrat: Contra, Borbei, Jurj, Coadă, Vidrăsan, Cherecheș, Dros, Vasile, Trip, D. Radu, Manea, Axente.

Pobeda Dudeștii Vechi: Lascu, Matei, Mirciov, Pricop, Vlad, Briciu Vasilcin, Rusu, Boboiciov, Grigore, Novac. Au mai intrat: Bona, Ciocan, Ciocani, Tranculov, Budur, Halal, Colompar, Kalapiș.

Octavian Benga e mulțumit de cum se pregătesc elevii săi. ”Sunt mulțumit, am făcut două echipe. I-am amestecat pe jucători, nu suntem încă titulari sau rezerve. Pleacă cu șanse egale. De aceea am mixat. Sunt mulțumit de efort după o săptămână destul de grea. S-a văzut și puțin oboseala. Mi-aș fi dorit mult mai mult de la anumiți jucători, dar trebuie să înțelegem că avem și câțiva jucători noi care trebuie să se încadreze în cadrul lotului, să se adapteze la cerințele echipei. Îi felicit pentru săptămâna care s-a încheiat, pentru că s-au pregătit exemplar și nu am ce să le reproșez”, a declarat Benga.

Vor rămâne și spaniolul Navas, dar și Liviu Godin, atacant de 19 ani format la Sport Team București și trecut pe la Gloria Buzău. Jucătorul din Ghana nu va veni din cauza problemelor cu actele. ”Sunt jucători cu care mi-am dorit să completez lotul. Nu pot avea o imagine foarte clară, pentru că randamentul lor nu e foarte ridicat. Mai au nevoie să se adapteze la oraș, la cerințele echipei, la temperatură. Mă refer la jucătorul spaniol, care vine dintr-o zonă mai caldă. Cu siguranță, cu timpul evoluțiile lor vor fi mai bune și sper să-i încadrăm cât mai repede și să formăm un grup unit, ca în tur. Pentru că unitatea grupului a dus la rezultate pozitive. Cei doi sunt ca și semnați, mai urmează ultimele detalii contractuale”, a explicat Benga.

Călin Popescu rămâne la Sepsi, iar Zabun va fi împrumutat la Focșani. ”A fost dorința celor de la Sepsi să-l recupereze. Am primit puțin cam târziu informarea, pentru că îmi era mult mai simplu din decembrie, să caut dublură pe acel post de juniori. Ne-am mișcat destul de repede. Nu e nicio problemă, vom găsi soluții în acea zonă”, a spus antrenorul.

De asemenea, Benga mai speră la încă un transfer. ”Se mai poate să apară un jucător bun, dar nu vreau să vorbesc. Vom afla luni sau marți dacă îl vom luat. În proporție de 99%, lotul este acesta. Poate să mai fie o venire și o plecare. Dacă vine acel jucător, pleacă unul. De la mijloc în sus”, a adăugat Benga.

De luni, Poli va fi în cantonament pe plan local. Sâmbăta viitoare, urmează un amical cu Ghiroda, tot pe teren sintetic.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.