Joma - JSport.roJSport.ro

Ca în fiecare sezon de Liga a II-a, iarna a luat din nou ”prin surprindere” echipele, iar unii antrenori vor ca primele două etape din retur, programate anul acesta, să se amâne pentru 2017. Cei de ASU Poli nu ar fi încântați de această perspectivă și au argumente solide în acest sens. În același timp, timișorenii se află în situația de a nu ști deocamdată dacă anul acesta mai joacă două, trei, patru sau cinci meciuri în contextul situației de la Berceni.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Directorul sportiv al ASU Poli, Marius Cociu, a discutat cu Auraș Brașoveanu, reprezentatul echipelor de Liga a II-a în Comitetul Executiv, despre propunerea venită de la antrenorii Cornel Țălnar, de la FC Brașov, Bogdan Andone, de la Olimpia Satu Mare, și Laurențiu Roșu, de la UTA. ”Am vorbit cu domnul Brașoveanu și mi-a spus că FRF nu a trimis nicio adresă în acest sens, inițiativa a venit din partea antrenorilor. Acum, ce facem? Schimbăm regulile în timpul competiției iar? Nu sunt ipocrit sau ironic, la meciul de duminică nu s-a putut juca. Dar la început de sezon, majoritatea cluburilor au propus ca primele două etape din retur să se joace în 2016. Voi discuta cu domnul Brîndescu și ceilalți să văd ce consideră și ei”, ne-a explicat Marius Cociu.

Conducătorul de la ASU Poli vede două principale dezavantaje dacă cele două etape s-ar amâna. Trebuie să menționăm că acest lucru se poate stabili doar la o întrunire de Comitet Executiv al FRF. ”Bun, dacă amânăm, asta ce înseamnă? Ar trebui să avem un retur mai condesat, cu etape intermediare, în condițiile în care federația stabilit că Liga I și Liga a II-a să se termine la finalul lui mai. Asta ar însemna că echipa de pe locul 3, care va merge la baraj, să aibă iar probleme de oboseală, deplasări. Ar trebui să acordăm șanse egale celor două competitoare. Apoi, echipele noi, cum suntem și noi, am avea iar intermediare cu deplasări lungi. Ce ar înseamna să merg sâmbătă la București, să am intermediară acasă și sâmbătă iar la București? Ce aport de performanță am mai putea aduce noi”, a explicat Cociu.

Deocamdată, cei de la ASU Poli nu au informații despre situația celor de la ACS Berceni. Echipa care își joacă meciurile de acasă la Buftea nu a mers la Călărași deoarece jucătorii au refuzat să urce în autocar deoarece în acest sezon nu au primit niciun salariu. Așadar, a fost vorba de o grevă, nu neapărat de intenția clubului de a ”trage obloanele”. ”Nu știm nimic despre cei de la Berceni. A fost o grevă, deci o situație care se poate rezolva sau nu. Cu Pâncota am aflat cu două zile înainte că nu vom juca. Totuși, este altfel când faci pregătirea dacă știi că mai ai două meciuri de jucat sau cinci”, a mai spus Marius Cociu.

ASU Poli joacă sâmbătă cu FC Clinceni, iar miercuri, tot acasă, cu Balotești. A urma apoi o dpelasare la Berceni, iar apoi, începutu de retur i-a găsi pe alb-violeți în deplasare la Chindia Târgoviște, și cu un ultim meci acasă, cu CSM Râmnicu-Vâlcea.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.