ASU Poli a remizat la scorul de 2-2 cu Academica Clinceni după un meci cu tensiune și plin de evenimente. Timișorenii au avut gol din acțiune și penalti, ambele marcate de Sorescu, dar Clinceniul antrenat de fostul polist Ilie Poenaru a revenit prin golul din acțiune al lui Pațurcă, iar Barbu, din penalti, după un meci terminat în inferioritate de gazde.

Academica a avut prima ocazie a meciului, cu un șut peste poartă, iar Timișoara a replicat cu o centrare cu capul a lui Ignea, care a ajuns la portarul Ureche, deși îl căuta pe Lusamba. În minutul 7, după o pasă în diagonală, Sorescu a preluat din marginea careului și a tras sigur la colțul lung pentru 1-0. Cu scorul deschis de gazde, tot timișorenii au avut următoarele ocazii, cu mingi care l-a căutat pe Lusamba, dar în zadar, deoarece atacantul nu a putut marca.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Pe acest fond de joc, Clinceniul a reușit să egaleze în minutul 31, cu un șut al închizătorului Pațurca, după ce l-a fentat pe Krausz. Jucătorul a tras plasat printre spațiile din apărarea timișoreană, în dreapta lui Dur-Bozoancă, care nu a mai avut ce face. Oaspeții au avut un șut peste poartă prin căpitanul Gheorghe, iar Alin Ignea a trimis un balon pe lângă poarta lui Ureche. La finalul reprizei,  același Gheorghe stat o vreme pe jos, după ce Bilia l-a lovit cu un cot în ceafă, iar la cabine s-a intrat cu 1-1.

La pauză, Andone l-a schimbat pe ineficientul Lusamba cu Plămadă, iar nou-intratul a avut un șut peste poartă. Costin Gheorghe a avut un nou balon peste poartă, iar Sorescu a avut un șut bun, dar scos de Ureche. În minutul 69, Plămada se afla în careu și aștepta o centrare, iar Răuță s-a înălțat și a căzut peste el. Arbitrul a dictat penalti, iar Sorescu l-a executat pe Ureche, care a putut doar atinge balonul, fără să-l oprească.

Deși vroia să-l introducă pe Schieb ca ultima schimbare, Andone a preferat să îl trimită pe Coadă în teren pentru a securiza rezultatul, ceea ce nu a reușit. În minutul 81, Mihalcea a fost însă faultat în careu, și s-a dictat penalti și pentru Academica. Bogdan Barbu a transformat pentru 2-2. Finalul de meci a fost unul tensionat, după ce arbitrul i-a arătat al doilea galben și cartonașul roșu lui Mera pentru o simulare cu care cerea penalti.

ASU Poli Timișoara: Dur-Bozoancă – Bilia, Mera, Scutaru, Taub – Giuricici (min 78 Coadă), Krausz, A. Ignea – Sorescu, Lusamba )min 46 Plămadă), C. Predescu (min 58 V. Nicolae)

Academica Clinceni: Ureche – Fl. Achim, Andr. Răuţă, Găină, Dobrescu – Paţurcă, Bg. Barbu – C. Gheorghe (min 75 Moldovan), Gliga (min 59 Gliga), Al. Popescu – Blejdea (min 79 Mihai)

Bogdan Andone a dat o declarație mai scurtă de jumătate de minut. ”Vreau să felicit echipa oaspete pentru joc și echipa mea pentru atitudinea pe care a avut-o. A avut o atitudine extraordinară, și-a dorit victoria până la final și merită felicitați din tot sufletul. Nu am ce să le reproșez băieților și aici mă opresc cu orice comentariu că nu vreau să intru în alte detalii”, a precizat Andone.

Ilie Poenaru s-a bucurat că a revenit în orșaul unde a jucat și a spus că poliștii nu i-au pus probleme. ”Mă bucur că m-am reîntors acasă după trei ani și jumătate petrecuți aici. M-am simțit senzațional și cred că a fost cea mai frumoasă perioadă de fotbalist. Mă refer la publicul care a rămas în continuare și este un public minunat. A fost un meci bun, care a avut calitate. Un meci de luptă, pentru că suprafața nu ne-a permis să ne exprimăm așa cum ne doream. Îi felicit pe jucătorii mei că au reușit să revină de fiecare dată când am fost conduși. Suntem bine, pe un drum bun. Nu pierdem și asta e cel mai important. Trebuie să creștem de la meci la meci și să devenim din ce în ce mai buni. Ei m-au impresionat în primul rând prin atitudinea lor. Au avut atitudine, au fost agresivi. Ca joc, poate sunt lipsit de modestie, nu ne-au pus probleme deloc,mai ales că i-am studiat foarte bine, știam că joacă mult din zonă laterală, vin cu centrări, pe minge lungă și tot timpul câștigau mingea a doua și puneau presiune pe centrul porții. Dar mi-a plăcut atitudinea lor, organizarea lor foarte bună, sunt foarte agresivi, și este o echipă incomodă, greu de desfăcut”, a precizat Poenaru.

ASU Poli are următorul meci în 19 martie, luni, în deplasare la Mioveni, de la ora 18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.