Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Poli a cedat cu 2-0 la Călărași, după un meci în care aproape nu a contat deloc și scorul putea fi mult mai mare. Iulian Prodana a trimis o echipă de start cu o formulă neutilizată sezonul acesta, și exceptând o foarfecă a lui Coadă și un șut al lui Plămadă din repriza a doua, bănățenii nu au reușit să facă mare lucru pe Stadionul Ion Comșa. La final, a debutat Alexandru Gașpar, la doar 15 ani. 

Într-o atmosferă de aproape vacanță, timișorenii, fără antrenor, Predescu, Sorescu și Ignea, au jucat cu Ghinescu improvizat atacant și cu trei mijlocași centrali cu profil defensiv (Poparadu, Krausz, Lazea). Alb-violeții aproape că nu au contat deloc în formula aceasta, doar dintr-o fază fixă oricum nepericuloasă. Dunărea a dominat toată prima repriză. În minutul 15, o lovitură liberă bătută de Pană a creat probleme bănățenilor, dar Dur-Bozoancă a respins până la urmă mingea. Ocaziile gazdelor au continuat. Missi Mezu a avut un șut bun, dar deviat puțin pe lângă poartă.

Joma - JSport.roJSport.ro

În minutul 33, s-a deschis scorul, după unul din numeroasele corner ale reprizei. Vali Alexnadru a tras după o preluare bună și cu o execuție din întoarcere direct în plasă, la o fază la care Poparadu primea îngrijiri medicale pe margine, după o lovitură la cap. Cu timișonreii ca și inexistenți, în mod natural a venit și golul doi. După un alt corner din minutul 43, Vali Alexandru a deviat cu capul până la Valentin Munteanu, care din fața barei porții a îndeplinit o simplă formalitate, deparece apărarea oaspeților era în ”concediu”.

După 2-0 la pauză, Lazea a fost scos și a intrat Plămadă, dar fără o îmbunătățire a jocului bănățenilor. Dunărea a avut o dublă ocazie prin golgheterul Vali Alexandru, care a trimis prima dată în bara laterală și apoi pe lângă poartă după o centrare a lui Missi Mezu. După trei minute, tot Alexandru a reluat cu capul pe lângă poartă din poziție excelentă, de data aceasta o centrare a lui Pană. Timișoara a avut prima ocazie adevărată în minutul 61, când Coadă a trimis din foarfecă peste poartă, din 14 metri.

Finalul a aparținut tot echipei lui Dan Alexa. Vali Alexandru a trimis periculos, pe lângă buturi, o centrare a lui Missi Mezu. Iacob și-a încercat și el tirul, dar Dur-Bozoancă a respins în față, iar Șandru a reluat pe lângă buturi. Pe final, Ionuț Plămadă a prins un șut bun de la 16 metri, dar Lungu a plonjat și a îndepărtat pericolul. Un meci destul de slăbuț al poliștilor, la care se vede că nu mai există presiunea clasamentului.

Dunărea Călărași : C. Lungu – Țenea, Manole, Șandru, Tomozei – Pușcaș (min 69 C. Cristea), Drăghiceanu (min 58 P. Iacob) – Missi Mezu, Pană (min 80 Rus), V. Munteanu – V. Alexandru

ASU Politehnica Timișoara : Dur-Bozoancă – Motreanu, Bilia, Mera, Taub – Krausz, Poparadu – Giuricici (min 57 Coadă), Lazea (min 46 Plămadă), V. Nicolae (min 81 Gașpar) – Ghinescu

ASU Poli avea etapa viitoare meci cu retrasa Olimpia Satu Mare și va câștigat cu 3-0 la ”masa verde”. Clubul organizează însă un meci cu generația AEK 2002-2003, vineri, de la ora 19.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.