Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Poli a câștigat marți la scorul de 5-2 jocul amical cu Fortuna Becicherecu Mic, disputat pe sinteticul de la Baza 2. În aceeași zi, a semnat cu clubul Alexandru Munteanu, care a și jucat la acest meci, și care nu a venit deloc pe un salariu fabulos.

Poli a dominat în mare parte jocul. În minutul 9, Axente a marcat, și a fost singurul gol al primei reprize. Diferența a crescut din minutul 52, după ce Manea a mărit diferența, după ce anterior fusese certat de antrenor. Din minutul 59, avansul a crescut, după golul cu capul reușit de Coadă, pentru ca în minutul 68, Alexandru Pop să marcheze pentru 4-0. Timișorenii au devenit un pic neatenți în apărare și astfel, Fortuna a marcat în minutul 71 și 72 prin Ferțu și Anagor. Benga și-a certat un pic elevii, și lucrurile au revenit la normal. La ultima fază, a marcat și juniorul Pintea. Finalul de joc s-a jucat cu nocturna aprinsă la Baza 2, pe o vreme de toamnă târzie.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

ASU Poli: Murariu, Sofran, Mera, Scutaru, Dros, B. Vasile, Ignea, Săulescu, Manea, Trip, Axente. Au mai intrat: Borbei, Contra, Jurj, Vridrăsan, Coadă, Pintea, Codrea, D. Radu, Pop, Kuhn, Munteanu.

Fortuna Becicherecu Mic: Ciută, Leucean, Soare, Oneț, Hodiș, Zurbagiu, Oancea, Z. Radu, Gălățean, Silaghi, Bîrză. Au mai intrat. Costoaie, Culda, Cluci, Kecskes, Stănilă, Centea, Anagor, Tunduc, Ferțu, Roșie.

Per ansamblu, Benga a fost mulțumit de echipa sa. ”O victorie la final de cantonament, ne aflăm la finalul pregătirii centralizate. Un joc pe o vreme foarte grea. Mă declar mulțumit, chiar pot să spun că am fost mulțumit de atitudinea și jocul echipei, mai ales că suntem chiar pe finalul pregătirii. În cele mai multe faze ale jocului venim cu plusuri și față de ultimul meci, să finalizăm mai mult. Am reușit să ducem mingea mai mult în jurul careului și asta este îmbucurător. Un lucru negativ ar fi relaxare jucătorilor de la 4-0, când au făcut două cadouri adversarului. Nu permit acest lucru. O să am o discuție cu jucătorii mai tineri, pentru că trebuie să fie concentrați pe toată durata partidei”, a precizat antrenorul bănățenilor.

Anterior meciului, Alexandru Munteanu a semnat pe un an și jumătate cu ASU Poli. ”Cu Munteanu am avut discuții trei săptămână, chiar o lună. Am fost tot timpul în contact cu el. Am avut o relație foarte bună de pe vremea când eram secund la ACS Poli în Liga I. În general am avut relații bune cu majoritatea jucătorilor, el a apreciat acest lucru și la cerințele noastre, și-a exprimat dorința să vină să joace în condițiile salariale pe care și le poate permite Politehnica Timișoara. Nu am făcut niciun efort pentru el. Vine în bugetul și nivelul salarial pe care îl au și ceilalți jucători. Trebuei felicitat pentru acest aspect pentru că a venit să fie alături de noi și de mine în primul rând”, a dezvăluit Benga.

Munteanu făcea parte din jucătorii trimiși de Petrolul să se antreneze separat, iar de peste o săptămâna nu a avut echipă. Nu e însă mult în urmă cu pregătirea fizică. ”Este sănătos, a făcut pregătirea cu un antrenor secund. S-a antrenat, dar este un jucător cu experiență, un jucător inteligent, care are multe sezoane în Liga I. Acumulările din urmă sigur nu au dispărut. Va fi ușor să-l punem pe picioare din punct de vedere fizic. La celelalte aspecte el este foarte bine dotat. Probabil în două săptămâni va fi la nivelul celorlalți colegi”, a spus Benga, care l-a utilizat 20 de minute pe Munteanu.

Spaniolul Navas nu a rămas, iar Benga a explicat cum va utiliza jucătorii de bandă. ”Se poate spune că am avut de ales între Navas și Munteanu. Am și schimbat poziția juniorului în atac în spatele vârfului, și atunci jucătorul spaniol nu-și mai găsea locul. Pe amândoi jucătorii eu i-am ales, eu sunt responsabil de aducerea lor, precum și de renunțarea la unul dintre ei. Postul de bază a lui Munteanu este de aripă. În fotbalul modern, în sistemele pe care le jucăm noi, 4-2-3-1, respectiv 4-3-3, aceste aripi trebuie să joace atât în stânga, cât și în dreapta. Munteanu poate juca și pe stânga, Manea e mijlocaș de picior drept, dar se simte mult mai bine în partea stângă”, a mai spus Benga.

ASU Poli termină miercuri cantonamentul centralizat. Sâmbătă, urmează un amical cu CSC Dumbrăvița.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.