Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Politehnica se află printre cluburile care nu agreează ideea modificării regulilor în timpul jocului, în cazul Ligii a II-a, amânarea primelor două etape din retur pentru anul 2018. Deși un număr relativ mare de cluburi și-a manifestat intenția, directorul sportiv Marius Cociu susține că trei cluburi i-au convins și pe alții să adere la ideea asta, scoasă de la naftalină în fiecare an, până acum fără succes.

Cociu susține că echipele de Liga a II-a trebuie să fie serioase și e convins că nu va fi nicio amânare. ”Sigur că sunt împotriva, și clubul, și eu personal. Chiar am vorbit cu secretarul general FRF, Gabriel Bodescu și mă bucur că are o poziție fermă. Le-am și spus, ce facem iar schimbăm regulile în timpul competiției, iar avem idei românești? Și până la urmă, din ce motiv? Niciunul nu stă în picioare în mod real. La Snagov am avut teren prost acum o lună, ce era, să nu jucăm? Am vorbit și cu Marcel Gherghu, directorul sportiv de la Chindia Târgoviște, care are aceeași poziție cu mine”, ne-a declarat Cociu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Deși 15 cluburi ar fi de acord, Cociu e convins că trei cluburi sunt în spatele ideii. ”Nu le voi da numele, pentru că le respect prea mult. Dar sunt două cluburi care primesc bani de la autorități, nu au ajuns unde și-au propus, și speră să câștige două etape, după ce se vor reorganiza în iarnă, ca în noua formulă să câștige două meciuri în plus. Al treilea club are probleme financiare și speră ca în ianuarie să și le rezolve. Oricum, Comitetul Executiv e în 29 noiembrie. Ce facem? Ne spune miercuri că nu mai jucăm sâmbătă?”, a punctat Cociu.

Unele echipe au propus chiar să înceapă sezonul la mai devreme în februarie, iar Cociu nu e de acord. ”Există ideea să începem mai devreme în februarie. Dar tot avem nevoie de cinci săptămâni de pregătire. Ce fac? Din 10 ianuarie chem fotbaliștii să alerge cu fularele? Majoritatea am trăit în România în ultimii ani și știm că în februarie de multe ori a fost mai rău ca la jumătatea lunii decembrie”. ne-a mai spus directorul sportiv al ASU Poli.

Comitetul Executiv al FRF va vota posibila amânare în 29 noiembrie. În vară, cluburile de Liga a II-a au votat calendarul actual în unanimitate.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.