Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Poli reia sâmbătă jocurile oficiale din Liga a II-a cu o lungă deplasare la Foresta Suceava. Deocamdată, Liga a II-a are 18 echipe în componență, iar marea problemă a echipelor vor fi terenurile proaste. De asemenea, echipa suporterilor și-a prezentat noile transferuri, cu mențiunea că au lipsit Ioan Mera și Vlad Bâte.

ASU Poli a jucat un singur meci de pregătire pe teren de iarbă naturală. Sorin Brîndescu a punctat acest aspect, dar și faptul că vede echipa mult mai puternică prin transferurile realizate. ”Pot spune că suntem mulțumiți, dar vom vedea care vor fi și rezultatele. În turul campionatului am avut meciuri bune cu rezultate negative, sau momente când jucam de la egal la egal sau peste adversar, dar am făcut greșeli și rezultatul a fost în defavoarea noastră. În tur, la Suceava am făcut cadou trei goluri. A fost un penalti care nu a fost, o pasă la adversar și o minge scăpată de portar. Prin transferurile făcute pe axul central, cu Mera și Nicolescu, jucători maturi, sperăm să aducem încrederea care ne-a lipsit în turul campionatului. Suprafața de joc poate fi un atuu, poate nu. După ce vii de pe terenul sintetic pe un teren de iarbă, parcă e alt sport. S-ar putea ca terenul să fie moale și să fie o luptă în noroi”, a declarat antrenorul alb-violeților.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Deocamdată, Unirea Tărlungeni și CSM Râmnicu-Vâlcea nu s-au retras oficial din campionat. Și dacă se va întâmpla acest lucru, tot va mai rămâne un loc retrogradabil. ”Acest început stă sub semnul incertitudinii. Sunt echipe care vor să se retragă, ceea ce nu e bine. Nu e o lipsă de ipocrizie, chiar dacă cresc șansele noastre de rămânere în Liga a II-a. Noi ne dorim să rămânem în Liga a II-a în urma rezultatelor de pe teren, nu pentru că se retrag echipe și nu mai cade nimeni. Consider că transferurile au fost o realizare reușită în proporție de 90%, în condițiile în care am vrut un portar care să ne confere o siguranță mai mare la nivelul porții. Suntem convinși că echipa va arăta altfel”, a declarat managerul sportiv Marius Cociu.

Noile transferuri au fost prezentate

Echipa suporterilor și-a prezentat și cinci dintre noii jucători aduși iarna aceasta. În poartă, a venit timișoreanul Victor Gîrlea. ”Venirea mea sper să fie de bun augur. Sper să avem rezultate cât mai bune. Am întâlnit un grup unit, sperăm ca în acest retur să avem rezultate cât mai bune și să ne îndeplinim obiectivul. Meciul de la Suceava va fi un meci greu, pe un teren greu”, a declarat goalkeeperul de 21 de ani. Pe același post a venit și severineanul Ricardo Filip. ”Sunt bucuros că am venit la Poli. Au fost foarte mulți fani. E o echipă de Liga a II-a, cu obiectiv de salvare. Sunt convins că meciul de la Suceava va fi foarte greu, dar sunt convins că vom câștiga și vom urca în clasament”, a punctat Filip.

Din Moldova, dar de la Iași, a venit atacantul Răzvan Gorovei, trecut și pe la CSM Poli Iași și CSU Craiova. ”Am ales să vin aici pentru că este o șansă pentru mine. Timișoara este o echipă de tradiție. Sper să pot să cresc cât mai mult și să revin la potențialul meu. Am întâlnit o echipă bună, cu jucători buni, sper să ajut la îndeplinirea obiectivului. La Suceava ne așteaptă un meci foarte greu, cu o echipă ambițioasă care ne-a pus probleme și în tur, agresivă”, a precizat Gorovei. Cu potențial bun pentru atac, Adrian Ungureanu va mai sta o săptămână. ”Mă bucur că am ajuns la Poli, chiar dacă e doar un împrumut. Mi-am dorit să ajung aici. Acum sunt într-o perioadă, vin după entorsă. Nu mă deplasez la Suceava cu echipa, dar la urez baftă”, a declarat jucătorul împrumutat de la Ripensia.

Pe lângă Ioan Mera, alb-violeții l-au adus pentru experiență și pe lugojeanul Bogdan Nicolescu. ”După șase ani petrecuți în afară, am decis că e momentul să mă întorc puțin acasă și am considerat că ASU Poli e cea mai bună decizie. Aici se încearcă să se facă lucrurile cât mai profesionist. Știm că în primele etape din retur nu sunt cele mai bune terenuri, dar am pregătit meciul de la Suceava și vom încerca să scoatem maximul de puncte”, a precizat mijlocașul central.

Echipa va pleca de joi dimineața cu autocarul și va face drumul într-o singură zi, ca vineri să se poată odihni fotbaliștii. Meciul începe sâmbătă dimineața la ora 11 și nu va fi televizat.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.