Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Poli Timișoara a câștigat tot cu 2-1 amicalul disputat cu Șoimii Lipova pe sinteticul de la Baza 2. În acest meci a jucat puțin și cel mai recent transfer, Sergiu Popovici, care a semnat cu ASU Poli pentru jumătate de sezon.

Meciul a fost format din două reprize de 50 de minute. Poli a deschis scorul din minutul 14, prin Mircea Axente, cu un șut din 10 metri. Diferența a crescut în minutul 26, după ce Munteanu a înscris, de la o fază care a început de la un corner. În repriza a doua a intrat și Popovici, jucător de banda stângă ajuns la 26 de ani. Fotbalistul născut la Făget a jucat la Flacăra din orașul său natal, FC Vaslui, Voinţa Sibiu, Academica Argeş (ulterior Clinceni), FC Botoşani, Gaz Metan Mediaş, Dinamo şi FC Hermannstadt, club de care s-a despărțit în vară, după ce a jucat un singur meci. Pe final, după ocazii irosite de Poli, Claudiu Codoban a marcat golul de onoare pentru Lipova.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

ASU Poli: Contra, Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheș, Codrea, Ignea, Trip, Săulescu, Munteanu, Axente. Au mai intrat: Murariu, Sofran, Coadă, Vidrăsan, Popovici, D. Radu, B. Vasile, Manea, Cristodulo, Pintea, Pop.

Șoimii Lipova: Pădure, Nagy, Bercu, Plugar, Filimon, Prună, M. Popa, Simion, Rusu, Banyoi, Sulea. Au mai intrat: Buta, Hațegan, Dolga, A. Popa, Stoin, Bicuschi, Dobrean, Aslău, Michel, Codoban, Dragoș.

Benga spune că echipa sa e obosită în acest moment. ”Un penultim test cu o echipă foarte bună de Liga 3. Sunt mulțumit în mare parte de acest antrenament. Ne-am creat multe situații de a marca. Din păcate, am ratat unele ocazii rarisime. Le voi cere jucătorilor să fie mai concentrați, mai responsabili, pentru că în meciurile oficiale de Liga 2, adversarul nu te va ierta. Pun aceste ratări și în seama unei lipse de prospețime. Încă nu ne-am găsit prospețimea. Mai avem două săptămâni până începem și în perioada următoare vom lucra să aibă o vigoare crescută”, a declarat tehnicianul.

Antrenorul a spus că l-a dorit mult pe Popovici. ”Popovici e un jucător pe care mi l-am dorit foarte mult, am fost cu el în contact în ultimele două luni. Chiar am devenit stresant la un moment dat pentru el. Un jucător prin a cărui revenire cred că am adus un plus de valoare, de experiență. A venit în nivelul salarial al clubului nostru, nu am depășit niciun prag salarial. Trebuie să-l felicităm că a venit alături de noi și cu siguranță va fi un plus”, a precizat Benga.

Tehnicianul consideră că lotul acum e foarte bine alcătuit. ”O campanie de achiziții bună, am adus jucători cu experiență la nivelul Ligii 2, chiar și la nivelul Ligii 1. Jucătorii pe mi i-am dorit în mod special. Am balansat echipa pe toate posturile, avem dubluri. Sergiu Popovici poate să acopere atât postul de fundaș stânga, cât și de mijlocaș stânga. Avem o concurență benefică în cadrul lotului și cu siguranță asta va da mai multă calitate”, a adăugat Benga.

Flavius Sabău a fost dezamăgit de cum a jucat Lipova. ”Sunt puțin dezamăgit, puteam scoate mai multe din acest meci în care ne-am bătut de la egal la egal cu o echipă bună de liga a doua. Adversarul a profitat de două greșeli în apărare, s-a văzut experiența jucătorilor adverși, au mai fost ocazii și de o parte și de alta dar nu am reușit decât golul lui Codoban. Urmează un nou ciclu săptămânal urmat de un meci cu Pecica. Sper să fim mai pragmatici, să dăm mai multe goluri”, a precizat tehnicianul Șoimilor.

Miercuri, ASU Poli va avea un joc-școală cu juniorii, iar sâmbăta viitoare, deoarece nu are emci oficial, va juca un ultim amical, cu FK Zemun.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.