Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Politehnica a recurs la suspendarea contractelor tuturor oamenilor din club, inclusiv a celor de la Centrul de Copii și Juniori. O parte dintre cei vizați, care aveau contracte de muncă, vor primi șomaj tehnic, iar restul, care aveau contracte de activitate sportivă, vor primi ajutor social. Directorul sportiv Marius Cociu a vorbit și despre prelungirea stării de urgență, și crede că dacă la 13 iunie nu se reia campionatul, vor fi probleme.

ASU Poli  are acum toate contractele suspendate. ”Am luat și noi decizia de a suspenda contractele. Am vorbit zilele acestea cu contabila, am suspendat pentru toată lumea. Aveam și o parte dintre oameni care aveau contract de muncă, iar restul aveau contracte de activitate sportivă. S-au făcut solicitări individuale pentru toți. Unii vor primi dintr-o parte, ceilalți, din cealaltă, 75% din venit. Nu am întâmpinat nicio problemă, când am plătit salariile pentru februarie chiar mă întrebau jucătorii și staff-ul dacă primesc banii integral”, ne-a declarat Marius Cociu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Pentru șomajul tehnic, plafonul maxim e 4.072 de lei, în timp ce la ajutor social, suma este de 2340 de lei. În aprilie, procedura spune că se aplică pentru zilele din martie, care sunt în număr de nouă, fie la AFOJM-uri, fie la AJPIS-uri. Acestea vor vira sumele pentru intervalul 22-31 martie. Practic, salariile pe martie nu vor fi cu mult mai mici. ”Sumele se acordă de la 22 martie. Așadar, nu vor avea un salariu cu mult mai mic pe martie. Rămâne de văzut când vom primi banii”, a explicat Cociu.

Actuala stare de urgență expiră la 16 aprilie, iar președintele Iohannis a anunțat că se va prelungi măsura cu 30 de zile. Până nu se ridică restricțiile, antrenamentele de fotbal normale nu se pot relua. Din acest motiv, Cociu spune că o a doua prelungire a stării de urgență va complica foarte mult sezonul fotbalistic. ”Starea de urgență se va prelungi. Asta înseamnă că nu putem începe mai devreme de luna mai antrenamentele. Asta înseamnă să se reia meciurile nu mai repede de 13 iunie. Dacă nu vom putea relua competiția în 13 iunie, vom avea o problemă”, a mai adăugat directorul sportiv al ASU Poli.

După 24 de etape, ASU Poli are 32 de puncte și e pe locul 11.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.