Joma - JSport.roJSport.ro

După ce pe ”Dan Păltinișanu” le-a învins pe U Cluj și Petrolul, pe Știința, ASU Poli a remizat la scorul de 2-2 cu Academica Clinceni. Oaspeții au deschis scorul prin Adrian Șut, dar timișorenii au preluat avantajul după ”dubla” lui Octavian Ursu, pentru ca în prelungi, Vlad Mihalcea să puncteze pentru rezultatul ce îi ține pe ilfoveni în fruntea ligii secunde.

Startul de meci a fost favorabil oaspeților, care au jucat tipic pentru evoluțiile lor din tot sezonul, cu presiune la careul advers. În minutul 15, după o combinație între Dumitru și Patriche, care a lăsat pentru Șut, iar aceasta  tras frumos, sub transversală. A urmat o ocazie irosită de Patriche, după o centrare a lui Barbu. Ulterior, jocul s-a mai echilibrat, poliștii au avut șuturi foarte imprecise. Mai întâi Bedea, iar apoi Mihai ene au trimis mult pe lângă buturi. În prelungirile primei reprize însă, mai precis, în sugurl minut acordat, Ignea i-a dat o pasă excelentă lui Ursu, care a trecut în viteză de Răuță și a șutat pe lângă Vâlceanu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În repriza secundă, ASU Poli a început montată și în minutul 53, a marcat cu puțin noroc. Cherecheș a centrat de lângă linia de aut, iar Ursu a înscris cu tibia, din 7 metri, și cu puțin noroc. De remarcat că Alex Borbei, portarul de 15 ani, a fost titular la acest meci și a parat în minutul 64 o centrare a lui Nicola, ce se ducea sub transversală. Pentru alb-violeți, și Vidrăsan a trimis mult pe lângă poartă, iar Cristian Ene nu a putut fructifica o centrare bună de la Manea. În minutul 90, Borbei a avut o dublă intervenție, dar istoria meciului s-a scris pe finalul prelungirilor. Vlad Mihalcea a tras excelent de la 22 de metri, pentru un egal obținut de liderul la zi al ligi secunde.

ASU Politehnica: Bordei – Motreanu, Scutaru, Mera , Cherecheş – Coadă, A. Ignea – Alin Manea, Mih. Ene (Schieb 81′), Bedea (Vidrăsan 66′) – Oct. Ursu (Cr. Ene 61′)

Academica Clinceni: Oct. Vâlceanu – Găină (Paţurcă 69′), Andr. Răuţă, Patriche, Mih. Dobrescu – Bg. Barbu, Şut – Cr. Dumitru (Nicola 61′), Vas. Olariu, Rob. Ion (Vl. Mihalcea 61′) – Al. Buziuc

Cosmin Petruescu și-a felicitat echipa și a spus cp doar naivitatea a dus la egalarea de pe final. ”Dacă la începutul jocului cineva ne spunea dacă suntem mulțumiți cu rezultatul în compania liderului campionatului, în compania unei echipe cu cea mai bună apărare, al doilea cel mai bun atac,  probabil că eram mulțumiți și am fi acceptat punctul respectiv. Dar după desfășurare aulterioară a jocului putem spune că am pierdut 2 puncte astăzi. Din păcate, am fost naivi pe final de joc și nu am gestionat așa cum trebuia. Iar unele greșeli individuale, personale, și-au pus amprenta asupra rezultatului final. Dar, în același timp, trebuie să recunosc și să îi felicit pe băieți: sunt mândru de ei! Pentru modul cum au abordat partida, pentru modul cum s-au dăruit pe teren”, a precizat Petruescu, care l-a și felicitat pe Borbei pentru prestație.

Ilie Poenaru a precizat că echipei sale i-a lipsit atitudinea. ”Am început bine meciul, am marcat destul de repede. Nu am înțeles nici eu de ce după gol nu am mai fost ca în începutul de meci, de ce ne-am relaxat sau de ce am făcut pasul în spate, de ce nu am mai pus probleme. Sunt întrebări pe care le-am pus și lor. Vom analiza la noi acasă tot ce am făcut rău că, de fapt, bine nu am prea făcut. Vom vedea ce concluzii vom trage după acest meci. Ne-am chinuit, am întâlnit o echipă bună, motivată. O echipă care a avut atitudine și diferența s-a făcut la atitudine. Ei avut atitudine mai bună ca noi. Au știut ce vor. Bravo lor, îi felicit pentru atitudinea de la acest joc. Au alergat mai mult ca noi, de parcă Poli era pe primul loc și noi eram acolo în zona retrogradării sau la jumătatea clasamentului. Asta s-a văzut, trebuie să fim realiști și să recunoaștem că astăzi am făcut un joc slab, fără atitudine, fără reacție. Pe câțiva jucători nu îi recunosc și nu știu ce se întâmplă cu ei. Dar acesta este fotbalul, este și o presiune, o încărcătură la care ei trebuie să facă față și sper să-și revizuiască comportamentul față de fotbal, față de ei în primul rând. Mergem înainte, important până la urmă este că am reușit să egalăm și nu am pierdut un meci pe care sincer, la cum am jucat trebuia să-l pierdem”, a precizat Poenaru.

ASU Poli va juca în intermediară miercuri de la ora 13, pe terenul Sportului Snagov, la Ghermănești.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.