Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Politehnica a făcut surpriza etapei, cu victoria cu 10 obținută cu U Cluj, grație golului marcat repede, în minutul 5, de Gelu Velici. Prima repriză a fost una cu un ritm de joc bun, cu multe ratări, mai numeroase pentru ardeleni. Jocul s-a mai domolit în parte secundă, astfel că ”U” a încasat o înfrângere neprogramată în fața a 1500 de spectatori.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În debutul meciului, galeria lui ”U” cânta de zor, iar cei de la ASU se pregăteau să afișeze mesajul ”Ne orientăm doar după Poli”. În minutul 5 deja s-a marcat. Bozian a pasat pentru părunderea lui Velici, care a marcat cu un șut bine plasat și i-a redus pe clujeni la tăcere. Timișorenii au atacat în valuri, cu Velici din nou în prim-pan, dar de data aceasta cu un șut în blocaj. Portarul Dur-Bozancă și-a salvat echipa de la un șut periculos al lui Bozian, la o fază creată de Velici și Plămadă. Prima ocazie a ardelenilor a venit în minutul 25, când Ene a avut un șut deviat puțin pe lângă bară.

Ulterior, meciul s-a mai echilibrat, cu ratări mari pentru ambele echipe. Velici nu a mai prins spațiul porții, iar de partea cealaltă Ene putea da lovitura, deoarece Murariu a scăpat mingea în fața lui, dar un fundaș a intervenit salvator. De cealtă parte, portarul ardelelenilor a prins reluare cu capul a lui Velici, iar Florescu nu a văzut nici el spațiul porții. Nici Dumitrescu nu a putut pune poarta în pericol. În minutul 34, Florescu a trimis cu capul în bară, iar reluarea lui Gavra a fost scoasă de Mera. Peste patru minute, Ene nu a ajuns balonul trimis cu capul de Dumitrescu, drept pentru care a și fost înlocuit la pauză.

Ratările din atac au continuat și în repriza secundă. Velici s-a grăbit să tragă de la distanță, dar Dur-Bozoancă a prins fără probleme. Florescu a ratat incredibil în minutul 47, când a tras din 12 metri peste poartă, deși era nemarcat. Cu avantaj, fanii timișoreni au dat drumul și la fumigene, iar Clujul și-a epuizat schimbările repede, în minutul 66, când a ieșit Florescu, ce a jucat foarte slab. Giurgiu putea prinde un șut bun la o fază la care Muraru era ieșit, dar balonul nu a prins spațiul porții.

Pe final, timișorenii au tras și puțin de timp și au reușit să obțină o primă victorie importantă. Acum, toate echipele din oraș au câte 4 puncte.

ASU Politehnica: R. Murariu – Bilia, Scutaru, Mera, Cherecheş – Vidrăşan, A. Ignea, I. Plămadă (min 89 Lazea) – Schieb, Velici (min 87 Nicolescu), Bozian (min 80 Bănică)

U Cluj: Dur-Bozoancă – Căpuşă, Abrudan, Andr. Cordoş, Taub – G. Florescu (min 66 Coman), R. Twumasi, G. Giurgiu – D. Dumitrescu (min 56 Greu), Gavra, Cr. Ene (min 46 Horduan)

Cosmin Petruescu spune că așa și dorea să înceapă elevii săi meciurile și până acum. ”Îi felicit pe băieți, au fost formidabili în jocul de astăzi. Mă bucur că în cele din urmă a ieșit soarele și pe strada noastră. E normal, mereu am avut încredere în băieți, am sperat până la capăt. Jocul acesta a fost câștigat și cu sufletul și cu mintea. Am avut în față un adversar de calitate. Trebuie că recunoaștem că am avut și puțină șansă, dar și noi puteam să înscriem golul al doilea la ce ocazii am avut în prima repriză. Așa ne-am propus să începem fiecare meci, dar din păcate nu ne-a ieșit până acum. Mă bucur că am obținut o victorie muncită și meritată, eram datori față de suporterii noștri. Ne-au susținut tot meciul, în special în repriza a doua, când Universitatea Cluj ne-a supus la o presiune constantă. Mă bucur că forța grupului a avut forță în fața valorii individuale. Este nevoie de timp, suntem o echipă în construcție, cu un staff nou, e nevoie de timp pentru a crea omogenitate fotbalistică”,a declarat Cosmin Petruescu.

Adrian Falub a recunoscut că elevii săi au jucat extrem d eslab în ambele deplasări din acest sezon, incluzând partida de la Târgoviște. ”Am pierdut un meci pe care nu ar fi trebuit să-l pierdem. Din păcate, am început jocul prost, e al doilea meci în deplasare în care nu avem starea de spirit potrivită, ceea ce nu e permis la o echipă care vrea să promoveze. Am luat un gol stupid. Ca posesie și ca modalitatea de a ataca am controlat jocul. Din păcate, nu am putut fi periculoși. Ne-am creat două ocazii în repria a doua. Și dacă am fi înscris, la cum am jucat maximum obțineam un rezultat de egalitate la cum am jucat. În repriza secundă am avut două ocazii, la început și apoi la șutul lui Giurgiu, am controlat ca posesie. Tot ce ajungea în ultima treime însă….Vârfurile noastre nu știu să folosească nici centrările, nici pasele. Până la 20 de metri am dus mingea așa cum ne-am propus, dar acolo ne-a lipsit claritatea, pasa decisivă, o acțiune individuală. Și noi și Poli avem o galerie frumoasă. E frumos să joci așa un meci, mai ales să-l și câștigi”,a declarat Adrian Falub.

Etapa viitoare, ASU Politehnica se deplasează la Aerostar Bacău.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.