Joma - JSport.roJSport.ro

Alb-violeții de la ASU Politehnica au terminat la scorul de 1-1 meciul cu Pandurii Târgu-Jiu, unul nu lipsit de incidente. Încă din debut, Denis Brînzan a fost transportat la spital după o accidentare, iar din minutul 58, Moussa Konate a fost eliminat. Timișorenii nu au putut profita de superioritate numerică și au putut doar să egaleze prin Ignea, după ce Pîrvulescu deschisese scorul destul de rapid.

Din minutul 8, Brînzan a căzut pe gazon, după ce a fost lovit de Vidrăsan la o săritură a amândurora pentru o minge. Jucătorul oltenilor a fost scos cu ambulanța de pe gazon, iar ulterior, o altă salvare a venit și l-a luat la spital, deoarece era semi-inconștient. La fel ca multe alte echipe, ASU folosește portița de regulament ce permite ca a doua mașină să fie una cu cruce roșie și trusă de prim-ajutor, deși în România s-a murit pe teren. Jocul a fost întrerupt șase minute, iar în minutul 15,gorjenii au înscris după un contraatac. Nsiah i-a trimis balonul lui Pîrvulescu, care a înscris simplul din fața porții.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După deschiderea scorului, Tudoran a trimis o minge din lovitură liberă puțin pe lângă poarta bănățenilor. Pandurii au șutat și prin Nsiah, dar Munteanu a reținut, iar din minutul 24, scorul a devenit egal. Plămadă a fost blocat de apărarea adversă, dar balonul a ajuns al Ignea, care a înscris din 6 metri. Oltenii au mai pus presiune, iar Nsiah a trimis cu capul puțin pe lângă poartă o centrare. De la gazde, Bedea nu l-a putut păcăli pe Cotolan cu un șut-centrare, și tot gorjenii au fost mai periculoși după alt contraatac. Nsiah a trimis în fața porții goale, dar Vidrăsan a intervenit la timp.

În repriza secundă, Schieb și Bedea nu s-au înțeles în fața porții la o centrare după un contraatac ce putea fi valorificat. Meciul s-a schimbat însă din minutul 58,după eliminarea lui Konate, care a șutat nervos în minge după ce a faultat, fără să îi pese că mai avea un avertisment. De aici, gorjenii s-au concentrat doar pe conservarea rezultatului și jocul s-a disputat la o singură poartă. Bozian a trimis pe lângă poartă o centrare de la Plămadă, iar apoi, Colotan a scăpat în corner o centrare a lui Bedea, dar lovitura de colț nu a fost valorificată.

Presiunea timișorenilor a continuat cu o fază la care Ghinescu a centrat pentru Ignea, care a trimis cu capul pe lângă poartă. Deși s-au concentrat aproape tot timpul rămas să se apere în propria jumătate, cei de la Pandurii au mai scăpat o dată în jumătatea Politehnicii. Lică i-a centrat lui Nsiah, care a trimis dintr-o poziție laterală cu capul pe lângă buturi. În prelungiri, Timișoara a avut gol marcat. Ignea a bătut o lovitură liberă, Bedea a reluat cau caoul spre coadă,care a marcat, dar se afla în ofsaid, astfel că scorul a rămas 1-1.

ASU Politehnica Timișoara: D. Munteanu – Jurj, Coadă, Nicolescu, Cherecheş – A. Ignea, Vidrăsan (min 74 Lazea)- Schieb (min 84 Miholca), Bozian (min 71 Ghinescu), Bedea – I. Plămadă

Pandurii Târgu Jiu: Mih. Cotolan – Brînzan (min 13 Drac), D. Ciobanu, Konate, Vasilescu – Skoric, Cenaj – Tudoran (min 60 Lică), Vodă, D. Pîrvulescu (min 81 Blejdea) – Nsiah

Cosmin Petruescu spune că a fost foarte mulțumit de cum a jucat echipa în repriza a doua, deși nu au putut marca. ”A fost o zi care nu a  început sub cele mai bune auspicii pentru noi. La micul dejun am aflat că un jucător important pentru noi, Cristi Scutaru, nu va putea evolua în meciul de astăzi. Jucător care era în primii 11, pe lângă absenții mai vechi, l-am pierdut și pe el. Nici partida nu a început foarte bine pentru noi. Am primit gol la prima ocazie, sau pe o greșeală personală, la prima ocazie de poartă a lor. După care, am reușit să echilibrăm și repriza a doua ne-a aparținut în totalitate. Am avut om în plus pe teren după eliminare, dar și până atunci am fost echipa care a controlat jocul și, cel puțin din punctul meu de vedere, cred că a fost cea mai bună repriza a doua a noastră de până acum. Am jucat și cu Farul în superioritate numerică, dar cu siguranță astăzi a doua repriză a fost cea mai bună a noastră, ca acțiuni de poartă, frecvența acțiunilor și nu în ultimul rând, ca și claritatea acțiunilor de gol. Dacă în precedentele jocuri am fost nemulțumit de aportul ofensiv, de data aceasta am avut câteva situații bune de a înscrie. Din păcate, nu am făcut-o. Una peste alta, cei care au intrat pe teren cred că și-au dorit foarte mult să câștige cele 3 puncte. Nu a fost să fie, va trebui să scoatem maximul până la finalul acestui sezon, după care să încercăm să ne consolidăm lotul pentru a aborda cu altă încredere returul campionatului”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Alin Ignea spune că Politehnica merita victoria. ”Eu zic că se putea mult mai mult și am și arătat, mai ales în a doua repriză, am arătat că putem să câștigăm. Am avut și puțină neșansă. Am avut o ocazii, am avut o ocazie foarte mare când a fost indecis Marvin, nu știa dacă să paseze sau să tragă la poartă. Am avut în minutul 92 gol anulat, ofsaid-neofsaid, nu ami contează. După jocul din repriza a doua, eu cred că meritam să câștigăm,  mai ales că ne-au lipsit și vreo trei-patru jucători. Am făcut un joc bun și ca atitudine, mă refer în a doua repriză. În prima am intrat cam rău în joc o greșeală personală, se întâmplă, e junior, asta e. Mi-am dorit să revin și să-mi ajut echipa să iasă din pasa asta proastă. Nu e totuna. Am făcut egal, dar trebuie să câștigăm neapărat la Metaloglobus, nu avem voie să fim pe locul acesta”, a declarat marcatorul golului.

Adrian Bogoi a fost mulțumit de rezultatul obținut în inferiorite numerică. ”Sunt mulțumit de rezultat, chiar dacă noi am început meciul foarte bine. Atâta timp cât am jucat în 11 jucători, cred că am dat o ripostă foarte bună. Și adversarul nostru s-a luptat pentru puncte. Din păcate, acea gravă greșeală a unui jucător de-a nostru când a fost eliminat ne-a dus în imposibilitate măcar să încercăm să obținem cele 3 puncte. Din acel moment, am conservat rezultatul. E inadmisibil să facă așa ceva. În primul rând, a avut de suferit echipa. A lăsat echipa în zece oameni într-un moment foarte greu. Nu știu dacă puteam câștiga, dar măcar încercam. În momentul în care el a fost eliminat ma avut un singur gând, să conservăm rezultatul. Felicit și echipa din Timișoara. Au mulți jucători buni, tineri, de pespectivă”, a declarat antrenorul oltenilor.

Miercuri, ASU Politehnica are meci la Metaloglobus București.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.