Joma - JSport.roJSport.ro

Vacanța s-a terminat cel mai repede pentru cei de la ASU Politehnica, care joi au revenit la treabă. Deocamdată, nu s-au oficializat nici despărțiri, nic transferuri Unii jucători sunt însă pe picior de plecare, iar ca noutăți, au venit cinci fotbaliști noi. 

În primele cinci zile, echipa va avea câte un antrenament pe zi. La prima sesiune de pregătire, fotbliștii au făcut câteva minute de antrenament în terenul acoperit fără încălzire de la Baza Sportivă 2, iar apoi, au ieșit la alergare prin nămeți. Nu au mai venit Călin Popescu și Bogdan Miholca (cu ligamente rupte) Adrian Poparadu s-a pregătit separat la sala de forță, dar mai mult ca sigur, va pleca la ACS Dumbrăvița. Au privit cum se antrenează colegii, îmbrăcați casual, și alți trei fotbaliști. Este vorba de Bogdan Bozian, dorit de Chișineu Criș, Ionuț Plămadă, dorit și el de Dumbrăvița, și Răzvan Ghinescu, dorit la Ghiroda.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Noutățile de la antrenament sunt: Bogdan Vasile (mijlocaș defensiv, 23 de ani, trecut pe la Academia Hagi, FCSB U21, FC Voluntari, Zimbrul Chișinău, Dunărea Călărași și ultima dată la Chindia Târgovite),  Claudio Kiala (cetățenie olandeză și angoleză, mijlocaș stânga, 21 de ani, Roda JC – Olanda, Daivana – Lituania, San Gwann – Malta, Valdres FK – Norvegia, Patro Eisden – Belgia) Cristian Dros (Republica Moldova, polivalent, 21 de ani, de la Zaria Bălți), și doi fundași dreapta de 17 ani formați la LPS Banatul și ajunși ulterior la Centrul Național de Pregătire Târgu Mureș, Alexandru Pituc și Răzvan Ilan.

Beneluxul le-a dat puține bătai de cap antrenorului, dar și lui Marius Cociu, convină și jucătorul olandez are și cetățenie belgiană. ”Ne dorim ca în ceea ce înseamnă viitorul pe această competiție, să avem o prestație bună care să ne mulțumească pe noi și pe pe suporteri. Sunt cinci jucători prezenți. E Bogdan Vasile, un jucător care ultima dată a fost legitimat la Târgoviște. E un băiat venit din Belgia, un băiat venit din Moldova, polivalent, joacă mijlocaș central, fundaș central și fundaș dreapta. Bogdan Vasile e un mijlocaș, iar belgianul e un jucător de bandă. Mai sunt doi juniori, născuți în 2011, de la LPS Banatul, care au fost la un moment dat componenți ai Centrului de Excelență de la Târgu Mureș”, a declarat Cociu.

Echipa se va antrena pe toată perioada de pregătire la Timișoara, dar din 21, o va face în sistem centralziat. ”Așteptăm cu nerăbdare reluarea antrenamentelor, chiar dacă e o perioadă care nu este foater plăcută din punct de vedere al jucătorilor. Dar e  o perioadă absolut indispensabilă. În  primele zece zile încercăm să ne organzăn administrativ. Din punct de vedere sportiv, încercăm să punem mai mult accent pe readaptare la efort, selecție, teste fizice, teste medicale, după care urmează două săptămâni de pregătire centralizată pe plan local, iar apoi perioada precompetițională destinată jocurilor de pregătire”, a declarat Cosmin Petruescu.

Tehnicianul a recunoscut că unii jucători vor pleca. ”Ne adaptăm, va trebui să găsim variante alternative, atât pentru antrenamente în aer liber, cât și în balon. Dispunem de condiții bune de pregătire bune pentru România. Până în 21 când se intră în pregătire centralizată, vreau să avem în proporție de 90%-95% conturat lotul cu care vom aborda debutul de campionat. Sunt diferiți jucători de care ne vom despărți din diferite motive, le mulțumesc pentru activitatea lor”, a mai precizat Petruescu.

Primul amical e cu FC Bazoșu Vechi, ultima clasată din Liga a IV-a, în 19 ianuarie. Meciurile de pregătire se vor termina în deplasate, cu o ultimă verificare la Zrenjanin.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.