Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Politehnica a murit frumos în prima etapă a ligii secunde, după ce a pierdut cu 1-0 meciul cu Chindia Târgoviște. Elevii lui Viorel Moldovan au marcat în minutul 90 prin experimentatul Cristian Cherchez, după ce alb-violeți au ratat enorm. La meci a fost o atmosferă frumoasă întreținută de galerie, care a cântat tot meciul.

Cu aproape 2000 de suporteri, cei de la ASU Poli au început incisiv meciul. Plămadă a centrat de pe stânga pentru Velici, care a tras însă în portar la o fază la care apărarea Chindiei era prinsă pe picior greșit. Peste câteva minute, același atacant a trimis dintr-o poziție similară peste poartă. Replica dâmbovițenilor a venit abia în minutul 17, după un corner bătut de Cherchez, când Liviu Mihai a prelungit cu capul, iar Mihaiu a reluat cu capul spre poartă, dar Murariu a avut o intervenție de excepție. Peste un minut, Martac a tras din colțul careului, dar Murariu a prins mingea.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Numărul ocaziilor s-a micșorat, mai ales că la ora jocului erau 32 de grade. Totuși, Chindia a continuat să încerce. Murariu a ieșit să respingă o minge din fața lui Cherchez. Mihaiu a reluat de la 30 de metri lobat, dar mingea s-a scurs pe lângă poartă. Pe finalul reprizei, timișorenii ar fi avut o șansă la o fază la care mingea a ajuns la Nicolescu, în colțul careului, dar mijlocașul a tras mult peste poartă. În prelungiri, Bozian a avut un șut, dar reținut fără probleme de Aioani.

După 0-0 la pauză, Alexandru Cherecheș, foarte activ în meci, a încercat o pătrundere, dar a fost blocat de Cornel Dinu. Timișorenii au avut o ocazie mare în minutul 55, când Plămadă a profitat de o eroare a lui Novac și a tras din 20 de metri, dar pe lângă buturi, în oftatul galeriei. Presiunea a continuat după o lovitură liberă executată de Velici direct pe poartă, dar Aioani a boxat. Același Velici nu a ajuns la o centrare a lui Schieb, dar în minutul 69, mijlocașul l-a ”servit” pe Bozian, care a tras cu sete, însă pe lângă buturi.

Chindia a fost cea care a băgat mingea în poartă, dar golul a fost anulat, deoarece era Florea era în ofsaid. Timișoara a continuat să aibă inițiativa. În minutul 80, Miholca a tras cu latul peste transversală, după o pătrundere în careu lui Schieb. Portarul Aioani a respins un șut bun al tânărului Bănică, și pe acest fond de joc, Chindia a marcat. În minutul 90, Cherchez a marcat cu un șut la firul ierbii, de la 16 metri, iar așa s-a scris istoria meciului. Pasa fusese de la Martac, care pătrunsese de pe dreapta.

ASU Politehnica Timișoara: Murariu – Bilia, Mera, Scutaru, Cherecheş – Vidrăşan, Nicolescu – Schieb, Bozian, I. Plămadă (min 73 Miholca) – Velici (min 85 Bănică)

Chindia Târgoviște: Aioani – Martac, Gîsă, C. Dinu, D. Novac – Dumitraşcu, L. Mihai (min 86 B. Vasile), Rogoveanu (min 65 Neguț), Mihaiu – D. Florea, Cherchez (min 92 Acasandrei)

Cosmin Petruescu a apreciat că înfrângerea e nemeritată. ”Aș vrea să-l felicit pe Viorel Moldovan pentru victoria de astăzi. Îi felicit pe băieți pentru atitudinea de care au dat dovadă. În ciuda rezultatului negativ, fără să fiu acuzat de subiectivisim, cred că rezultatul este nedrept. În prima repriză, după un început bun de joc al nostru, cu ocazii, echipa vizitatoare a reușit să echilibreze meciul la mijlocul și finalul reprizei. În repriza a doua am controlat jocul din punct de vedere al posesiei, situațiilor de gol și al clarității ocaziilor. Nu a fost să fie, sperăm ca în partidele următoare să avem mai multă inspirație în ultimii 25 de metri. Nu a fost vorba de lipsă de concentrare, pur și simplu au fost niște greșeli în lanț. Am cunoscut foarte bine potențialul echipei adverse, știam că sunt buni pe tranziția ofensivă, au o echipă de contraatac și au câțiva jucători care pot face în orice moment diferența. Cred că am luat gol la singurul lor șut pe poartă din repriza a doua. A fost lipsa noastră de inspirație, sunt jucători tineri, care își doresc foarte mult, dar nu au experiență competițională la nivelul ligii a doua. Am avut pe bancă șase jucători U21 și doi jucători cu experiență accidentați care puteau face parte din lot pentru acest meci”, a punctat Petruescu.

Marvin Schieb a precizat că jucătorii gazdelor au fost afectați de căldură. ”Din păcate am pierdut la un scor incorect din punctul meu de vedere. A fost și căldura care cred că ne-a dezavantajat. Puteam să câștigăm la ocaziile noastre. Sper ca la următorul meci să ne iasă. A fost destul de greu, pentru că am făcut antrenamente de intensitate mai redusă. Sperăm să ne adaptăm la căldură și să nu fie o problemă. Mi-am dorit foarte mult să joc, m-am pregătit la antrenamente și sper să mă mențin așa în continuare”, a precizat Schieb.

Viorel Moldovan a lăudat jocul Politehnicii. ”Vreau să felicit ambele echipe pentru cum au jucat, în condițiile grele din punct de vedere al căldurii. Este victorie importantă,  un debut important, așa cum ni l-am dorit. Îmi felicit echipa pentru jocul prestat. Chiar dacă am suferit în anumite momentan, am știut să avem răbdare și să luăm 3 puncte  în fața unui adversar de calitate, foarte bun. Poli a avut ocazii,  într-adevăr, mi-a pus echipa în dificultate. Mi-a plăcut foarte mult această echipă, îl felicit pe antrenorul lor, mi-a plăcut cum a organizat echipa. Sunt o echipă atletică, solidă, care sunt convins că va avea un cuvânt greu de spus. Au fost momente dificile, pe care am reușit să le gestionăm. Acesta e fotbalul, rămânem cu aceste 3 puncte foarte importante pentru noi”, a declarat Moldovan.

ASU Poli va juca sâmbătă viitoare la Petroșani, cu Energeticianul.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.