Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Poli va juca duminică, în deplasare, derby-ul sezonului, cu UTA. Arădenii au avut parte de un start foarte bun de sezon, și trag să promoveze. Totuși, nici alb-violeții nu se dau bătuți și speră să facă o surpriză pe Motorul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Timișorenii au tot lotul valid, cu excepția portarului Borbei, convocat la naționala de juniori. Gușatu știe că motivația e o componentă esențială la astfel de meciuri. ”UTA și-a anunțat intențiile la promovare. Din punctul meu de vedere, ca și joc și lot, sunt în primele trei. La un asemenea meci, la o asemenea încărcătură se anulează de foarte multe ori valoarea și adrenalina își spune cuvântul. Eu cred că va fi un meci spectaculos. Sper să nu existe accidentări datorită acestei adrenaline. Dar am încredere în băieți și sper să ne întoarcem cu un rezultat pozitiv. Și băieții sunt conștienți de calitatea adversarului, știu ce înseamnă un meci Poli – UTA”, a punctat antrenorul.

Avantajul pentru UTA ar putea fi sinteticul de acasă, dar și lotul mai echilibrat valoric. Diferențele se șterg însă în derby-uri. ”Pentru ei este un avantaj sinteticul, deoarece au jucat și mai multe meciuri. Probabil se și antrenează acolo. Cu siguranță, au mai multe meciuri jucate decât noi. Dar nicio suprafață nu seamănă cu alta, și aici se vede adaptabilitatea, care se reflectă și în calitățile fotbalistice. Au jucători cu calitate, nu numai în arac. În defensivă îi au pe Melinte, Florin Ilie, Tomozei, au o echipă echilibrată pe posturi. Eu zic că este una dintre principalele contrancandidate la promovare. Dar într-un derby și unde sunt ambiții locale, dispare statutul de favorită al unei echipe. Asta și este frumusețea derby-urilor”, a mai spus Gușatu.

Pentru moldoveanul Artiom Zabun, e primul derby în România. ”Știu că este meciul principal al echipei. Să ne ajute Dumnezeu să câștigăm. Știu că este un derby și meciul este foarte important. Pe UTA i-am văzut, m-am uitat pe Youtube. E o echipă bună, au jucători buni, dar noi vom câștiga”, a spus Zabun. Tot în premieră va fi în lot și juniorul Denis Radu. ”Este un meci foarte important, un derby dacă ținem cont de tradiții. Nu contează dacă voi începe ca titular sau voi începe pe parcurs. Vor fi emoții, dar după ce fluieră arbitrul începutul meciului, nu vor mai fi. UTA este o echipă bună, este sus în clasament, dar la un astfel de meci nu contează poziția în clasament”, a spus Radu.

Meciul nu va fi televizat, după ce în anii anteriori, jocul de la Arad dintre UTA și Poli era mereu pe micile ecrane. Jocul începe duminică la ora 11.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.