Joma - JSport.roJSport.ro

Stadionul ”Dan Păltinișanu” nu va fi demolat în următoarea perioadă, ceea ce înseamnă că ASU Poli, Ripensia sau Timișoara Saracens mai pot folosi cea mai mare arenă din oraș pentru partidele lor. Proprietarul, Consiliul Județean Timiș, spune că nu va demola ”Marele Oval” până când nu se va semna contractul de finanțare și execuție a noii arene, pe aceeași locație.

Joi, consilieri județeni au aprobat o rectificare de carte funciară referitoare la terenul din proprietatea CJT pe care se află stadionul. Mai precis, este vorba de o rectificare de la 55.423 mp la 57.950 mp, ceea ce înseamnă un plus de 2527 mp. Deși Ministrul Dezvoltării Dan Suciu a declarat la Timișoara că stadionul trebuie demolat pentru un proiect, deoarece Compania Națională de Investiții are nevoie de un teren liber de sarcini, președintele CJT Călin Dobra speră ca luna viitoare să poată preda terenul CNI, din punct de vedere scriptic. ”Cu această rectificare de carte funciară s-au rectificat toate problemele patrimoniale. Sper ca la următoarea ședință să facem demersurile pentru tot ceea ce înseamnă preluarea de către companie a acestei investiții”, a declarat Dobra.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Așadar, cluburile sportive, dar și organizatorii de diverse evenimente, cum a fost festivalul Diskoteka, pot să mai închiriereze în viitorul apropiat arena fără problema. Așadar, deși zvonurile spuneau că arena se închide, deocamdată nu este cazul. Consiliul Județean timiș are prins în bugetul pe 2019 o sumă de 100.000 de pentru demolarea arenei, însă așa ceva ar acoperi prea puține din costurile de amploare ale unei asemenea operațiuni. ”Închiriatul, pe lângă faptul că va aduce și un venit la Consiliul Județean, deși e nesemnificativ, rămâne un sprijin pentru activitatea sportivă și culturală care se mai poate desfășura pe stadion”, spune Dobra.

De altfel, în programul de guvernare pentru complexuri sportive, construirea unui nou stadion de 30.000 de locuri pe locația actualului ”Dan Păltinișanu” este prinsă pe poziția….129. Călin Dobra spune că nu poate estima când se va închide, la modul oficial și definitiv, actuala arenă pentru demolări, dar acest lucru depinde de un contract ferm pentru ridicarea unei noi arene. ”E greu de spus acum, sunt foarte multe proceduri. Nu vom demara demolarea stadionului până vom avea semnat contractul de finanțare și de execuție pentru construcția noului stadion”, a mai precizat Dobra.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.