Joma - JSport.roJSport.ro

Cu nici două ore înainte de încheierea perioadei de transfer în Belgia, Dorin Rotariu a fost vândut de Dinamo la Club Brugge, cu jumătate din sumă în contul lui Poli Timișoara cea a lui Marian Iancu. Talentatul fotbalist timișorean a costat 2,2 milioane de euro, o sumă mare, mai ales că a depășit cota de pe transfermarkt.de, una de 1,75 de milioane de euro.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Desigur, cotele site-ului german sunt orientative, dar rareori sumele de transfer depășesc acele cote, mai ales când vine vorba de jucători din România. Brugge l-a dorit pe Andrei Ivan ”perla” Craiovei, însă cele 4 milioane cerute de olteni au fost prea mult. Astfel, cu două ore înainte ca în Belgia să se termine perioada de transferuri, la fel ca în toate campionatele puternice din Vestul Europei, Rotariu a fost vândut de Dinamo, club care are mare nevoie de lichidități, după ce Ionuț Negoiță a pierdut un proces cu Nicolae Badea și trebuie să îi plătească o sumă consistentă de bani. Fotbalistul de 21 de ani a semnat un contract pe trei sezoane și jumătate.

Însă nu toți banii intră în conturile patronului din Ștefan cel Mare. Jumătate din bani vor intra în contul SC Politehnica Timișoara SA, formație care deținea jumătate din procentul unui viitor transfer. Rotariu a plecat la Dinamo chiar în 2012, când vechea echipă nu a mai fost înscrisă în campionatul Ligii a II-a de patron. Fotbalistic, fostul club nu mai există decât prin jucătorii asupra cărora mai deține drepturi. Din punct de vedere economic, societatea este într-o insolvență prelungită și, foarte important, clubul nu a fost dezafiliat de FRF, deoarece când s-a supus acest lucru la vot, în 2014, secretarul de atunci, Gheorghe Chivorchian, a refuzat.

Fotbalistic, pasul făcut de Rotariu este unul uriaș, iar în vară, alt timișorean, Romario Benzar, are mari șanse să ajungă în fotbalul vestic. În ceea ce o privește pe Poli Timișoara, numele clubului e implicat în procesele de răsunet privind finanțarea echipei de către autoritățile locale. Majoritatea celor condamnați de prima instanță de la CJT vor scăpa însă, după ce Guvernul a adoptat prin ordonanță de urgență noua lege a aministiei și grațierii, prin care abuzul în serviciu este dezincriminat.

foto: prosport.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.