Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Poli a bifat primul succes acasă tocmai în etapa a X-a, la scorul de 3-0 cu FC Argeș Pitești, după un joc în care echipa lui Dică nu arătat deloc ca una cu pretenții la promovare. Pentru timișoreni, Mera a marcat o ”dublă”, iar Zabun a înscris și el, tocmai la debutul pentru formația bănățeană.

Gazdele puteau deschide scorul chiar din minutul 6, când Schieb a centrat perfect, dar Axente nu a putut ajunge la minge în careu. Piteștenii au avut o replică aproape inexistentă, cu un joc prin care nu au reușit să intre în careul advers, sau când au făcut-o, prin Barbu sau Brânzan, au avut reluări slabe, fără pericol pentru portarul Contra. Poli a deschis scorul în minutul 18, după un corner, când Agachi a trecut pe sub minge, iar Mera a marcat, atent la fază. Fără să poată desface apărarea bănățenilor, elevii lui Dică au încercat cu șuturi de la distanță, dar toate care au trecut mult peste buturi.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La pauză, Dică l-a trimis în teren și pe Marius Alexe, jucător trecut și pe Dinamo. Oaspeții au reușit să țină de minge, dar fără să-și creeze ocazii. Cu dominarea sterilă a adversarului, ASU a înscris din nou după o fază fixă. În minutul 74, Ungureanu a trimis din lovitură liberă în careu, iar de acolo, Mera a reluat, cu capul de data aceasta, în poartă. Golurile nu s-au terminat aici. În prelungiri, Ignea a vrut să încerce o ”foarfecă”, dar a ratat întâlnirea cu mingea. A urmărit însă mingea Artiom Zabun, atacantul din Republica Moldova pe care bănățenii au reușit să-l legitimeze după mai mult de trei luni de așteptare , și care a marcat imediat cum a fost trimis în teren pentru 3-0.

ASU Poli Timișoara: M. Contra – C. Jurj, Scutaru, Mera, Cherecheş – Dros, Ignea – D. Radu (F. Trip 90+1′), Ad. Ungureanu (Coadă 80′), Schieb (Zabun 88′) – Mir. Axente

FC Argeș Pitești: Agachi – Dănescu, Motroc, Şerbănică, Tofan – Andr. Panait, Brînzan (Rz. Matiş 82′), I. Şerban (Blejdea 70′) – Ct. Barbu (M. Alexe 46′), Rob. Grecu, Buhăescu

Mugur Gușatu a luat un antinevralgic și după acest meci, așa cum face de obicei, pentru a evita o durere acută de cap. ”A fost un meci foarte greu, presiune foarte mare. Eu zic că a fost mai mult pe echipa adversă, pentru că ei au venit ca o pretendentă la promovare. Cu jucători valoroși. Mă așteptam la acest lucru, dar băieții mei au avut o reacție, cred eu, pozitivă și foarte corectă vizavi de fotbal. Tot ceea ce am discutat înainte de meci, la pregătirea jocului, a fost respectat de toată lumea. Mă bucur că am marcat. De atitudine n-are rost să vorbim, suntem la superlativ. Eu cred că suntem pe un drum bun, să sperăm că o ținem tot așa. Eu mă bucur că lumea e fericită și sper să o ținem tot așa. Cu toate că vor veni și meciuri mai grele, și înfrângeri. Trebuie să știm să trecem peste ele și să ne bucurăm atunci când e bine, să nu ne întristăm atât de tare atunci când pierdem”, a precizat Gușatu.

Dică a recunoscut că echipa sa a jucat foarte slab, iar timișorenii s-au apărat foarte bine. ”Cea mai proastă partidă făcută de noi în acest campionat. Din păcate, nu am reușit să facem o partidă bună după rezultatul pozitiv din ultima etapă. Ceea ce și ziceam, că cei de la Timișoara sunt periculoși la fazele fixe: Mera, Scutaru, Axente, jucători buni în duelul aerian. Din păcate, nu am reușit să-i marcăm la fazele fixe și am primit două goluri din aceste faze. Pe fază ofensivă nu am reușit să ducem multe mingi în fața porții, să ne creăm ocazii, să putem să marcăm gol sau goluri. Într-adevăr, s-au apărat în propria jumătate cu toată echipa și s-au bazat mult pe contraatac și faze fixe. Știam acest lucru, dar nu am reușit să-i desfacem, nu am reușit să venim cu multe mingi în careu”, a precizat Nicolae Dică.

Runda viitoare, ASU Poli ar fi avut o deplasare la SCM Gloria Buzău. Pe fondul programului naționalelor de juniori, meciul a fost amânat. Peste două etape, la Timișoara vine Metaloglobus.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.