Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara a câștigat de o manieră entuziasmantă în prima rundă, la scorul de 2-1. Marius Fotescu și Adrian Zaluschi au stricat sărbătoarea argeșenilor, care au aniversat 66 de ani cu o înfrângere. Pentru piteșteni, a marcat Adrian Popescu. 

În prima jumătate a reprizei, cele două formații mai mult s-au tatonat, fără să-și creeze mari ocazii. Turda a trimis un balon cu capul peste poarta lui Dobre. La ora 19:52, anul de înființare al clubului, pe stadion s-a strigat, nu foarte convingător, un mesaj aniversar pentru FC Argeș. Prima ocazie importantă a Ripensiei a venit în minutul 24, când Tudorache a tras bine, dar balonul a trecut puțin pe lângă vinclu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Pe măsură ce timpul se scurgea, elevii lui Nicolae Dică au început să pună tot mai multă presiune. Cea mai mare ocazie au avut-o la reluarea cu capul a lui Buhăescu, fază la care mingea a trecut din nou peste buturi. Roș-galbenii au pus și ei presiune chiar înainte de pauză. După o ocazie irosită de Zaluschi, Fotescu a marcat în prelungiri, în momentul ideal. Din afara careului, după o deviere a lui Voinea, Fotescu a înscris cu o execuție de excepție.

Dică a făcut două schimbări la pauză și elevii săi au pus multă presiune la poarta oaspeților. Și timișorenii au avut ocazii, dar Agachi a avut două intervenții la atacurile lui Chera. Ștefan Dobre a dovedit și el ce potențial enorm are, după o dublă intervenție la acțiunile lui Buhăescu și Barbu, iar apoi, la alt atac al lui Barbu. Pentru Pelici, au apărut probleme la accidentarea lui Chera, motiv pentru care, din cauza regulii U19, tehnicianul a fost nevoit să facă două schimbări.

Ambele formații au încercat să mai înscrie prin Năstăsie, pentru gazde, și Tudorache, pentru oaspeți. În minutul 75, FC Argeș a egalat, după o fază la care Blejdea a făcut ce a vrut în careu și a centrat pentru Popescu, care l-a învins pe Dobre, pregătit pentru un șut al primului piteștean. Bucuria gazdelor a durat puțin, deoarece în minutul 81, Adrian Zaluschi a marcat după a arătat că driblează ca un decar adevărat.  În prelungiri, Popescu a scăpat spre propria poartă, dar Dobre a intervenit din nou.

La final, după ce și-au spus câteva vorbe probabil de ”dulce”, Ștefan Dobre și Grigore Turda s-au ales cu cartonașe roșii, dictate de Sorin Costreie, un arbitru promovat recent la Liga a II-a, care, la fel ca mulți din nou generație de cavaleri ai fluerului, nu a ratat ocazia să arate cine e șeful.

FC Argeș: Agachi – Dănescu, Turda, Vișa, Mușat (’54 C. Barbu) – Panati, Șerban (’46 Brînzan) – Buleică (‘ 46 A. Popescu), Năstăsie, Blejdea – Buhăescu

Ripensia Timișoara: Dobre – Lungu, Tînc, Hecsko ( ’68 Monea), Toma – Burdeț, Tudorache – Fotescu (’74 Popovici), Zaluschi, Chera (66 Țiereanu)- Voinea

Runda viitoare, Ripensia va juca acasă cu SCM Gloria Buzău,

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.