Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia s-a chinuit enorm de mult pentru un 2-1 cu penultima clasată, CS Balotești. Timișorenii au marcat după o execuție foarte bună a lui Claudiu Apro, cu gol marcat direct din lovitură liberă, dar oaspeții au egalat prin Cornel Predescu. Totuși, ”mântuirea” a venit grație lui Dumiter, cu gol marcat în minutul 90, după un meci jucat în fața a maximum 100 de spectatori.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu un nou antrenor, Ștefan Nofitovici, Baloteștiul a avut momente de de sclipire tehnică, dar a suferit la finalizare. O astfel de fază a fost când Vasile Mihai și Predescu au învârtit doi jucători ripensiști, dar finalizarea fazei a fost moale. Gazdele au fost însă mult mai periculoase în atac, dar au ratat nepermis. Dumiter a avut o reluare cu capul peste poartă, pentru ca ulterior să încerce ”pe jos”, dar Fulga s-a culcat la picioarele lui și l-a oprit. Roș-galbenii au încercat aproape toată prima repriză să atace cu centrări de pe stânga ale lui Bădăuță, dar fundașii oaspeților și-au dat seama de intențiile lor și blocau fază după fază.

Oaspeții au avut și ei ocazii irosite, cu un șut pe lângă poartă al lui Vasile Mihai, dar și un șut respins în corner al lui Marian Neagu. Finalul de repriză le-a aparținut gazdelor. Monea și Apro au încercat și cu șuturi de la distanță, dar fără mare succes. În minutul 36, o pasă în adâncime a lui Anghelina a generat o acțiune frumoasă, dar terminată dezamăgitor. Bădăuță a fost blocat de Fulga, dar a reușit să țină mingea în teren, a recentrat spre Popa, care din poziie ideală a tras incredibil de slab. Până la pauză, Dumiter a mai avut o reluare pe lângă poartă.

Până la urmă, deși a continuat să atace cu centrările previzibile de pe stânga, Ripensia a deschis scorul în minutul 51. Claudiu Apro a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, peste zid, direct în plasa porții, cu Fulga ”adormit”. Replica oaspeților a fost un șut al lui Vasile Mihai, dar Rădulescu respinge în fața. Gazdele au început să ”pluseze” prin Bădăuță, care a avut un șut peste poartă, iar apoi a reluat cu capul din careu, pe lângă buturi. În minutul 67, Dumiter a avut un șut periculos, respins de Fulga în corner. Alex Popovici a debutat din minutul 70 la Ripensia, dar peste patru minute, Monea a irosit o ocazie, din poziție ideală, din careu.

Marea ocazie, s-a răzbunat peste un minut, a o fază la care apărarea ripensistă a fost făcută KO. A fost suficientă o minge venită la Cornel Predescu, care a marcat cu un șut pe jos. Peste câteva minute, Vasile Mihai a scăpat spre poară și putea să înscrie, dar balonul centrat s-a dus puțin prin fața porții în aut. Ripensia a plusat pe final și cu Mansour, care a avut o reluare cu capul pe lângă poartă, pentru ca apoi, Fulga să rețină de la picioarele lui. În minutul 90 a venit și golul victoriei, după o centrare de pe dreapta, iar Dumiter a marcat cu capul.

Ripensia Timișoara: Iul. Rădulescu – Ad. Popa (in Barîcă), M. Toma, Apro, C. Toma, Burdeţ, Anghelina, Monea (min 82 Mansour), Dumiter, Bădăuţă (min 70 Popovici)

CS Baloteşti: Fulga – C-tin Dedu, M. Neagu, Flămânzeanu, Marciuc, Vas. Mihai (min 88 Filip), Val. Niculae, F. Paraschiv (min 54 Stoica), M. Ghiţă, C. Predescu, C. Mihai

Radu Suciu a spus că echipa sa nu era bine refăcută după ce a jucat și în Cupa României și a spus că nu i s-a cerut părerea pentru aducerea unui nou antrenor, deși are funcția de director tehnic. ”În meciul de astăzi s-a văzut încă o dată că nu mai era necesar că în fotbalul românesc echipele nu pot duce meciuri din trei în trei zile. Pot duce două jocuri, dar al treilea deja este prea mult. Jucătorii nici ei nu știu să se pregătească cum trebuie, pe fondul unei vieți sociale care nu îți permite accesul la cele mai noi tehnologii, incluzând alimentația și supra-alimentația de efort de pe arena internațională. Sigur, noi am făcut enorm de multe erori tehnice, la faze banale, am avut probleme de concentrare, culminând cu grave greșeli de poziționare în teren. Apro a avut o execuție extraordinară, dar din păcate, timiditatea lui l-a împiedicat să ajungă el executantul loviturilor libere. Sincer, Popovici și Mansour nu sunt la parametrii fizici normali. La Mansour, din motive obiective. Nu are tonusul de competiție și momentan ne poate ajuta doar pe final de meci. Exact la asta mă gândeam pe final, că am intrat în era egalurilor. Nu am propus pe nimeni ca antrenor, cel care vine trebuie să fie un om tare de inimă”, a declarat Radu Suciu.

Ștefan Nofitovici a debutat pe banca Baloteștiului în mod nefericit. ”În momentul în care am preluat echipa am fost încrezător, eu fiind din zona Bucureștiului, cunoaștem calitățile jucătorilor. Situația este complicată pentru toate echipele din zona retrogradării, dar mai avem timp. Trebuie să ne completăm lotul cu câțiva jucători liberi de contract, avem și câțiva jucători accidentați. Trebuia să ținem de acel 1-1 la final, Ripensia nu ne-a surprins foarte mult, dar au jucători cu experiență, ca Anghelina, Zaluschi, și s-a văzut. Mansour mai mult ne-a speriat. Vasile Mihai și Predescu sunt doi jucători în care am mare încredere. Am construit lotul în jurul lui Predescu, Mihai e un jucător foarte tehnic. Obiectivul nostru este salvarea de la retrogradare” a punctat Nofitovici.

Ripensia va juca săptămâna viitoare în deplasare la Pandurii.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.