Joma - JSport.roJSport.ro

Dincolo de realizările echipelor din Timișoara, și fotbaliștii plecați de mici din orașul de pe Bega au avut evoluții spectaculoase în acest sezon. Romario Benzar, Steliano Filip și Carlo Casap au progresat cu toții anul acesta și și-au meritat pe deplin medaliile de campioni, respectiv pe cea de bronz, câștigate cu Viitorul și Dinamo.

Romario Benzar, produs al LPS Banatul, trecut la Academia Hagi, a ajuns cel mai în formă jucător al naționalei. Fundașul dreapta a jucat 34 de meciuri sezonul acesta, timp în care a dat șase pase decisive, a scos un penalti și a prins de opt ori echipa ideală a Ligii I, al fel ca și în etapa a IX-a din play-off, după succesul CSU Craiova al echipei lui Hagi. ”A arătat atitudine de căpitan, mai ales în repriza a doua, când, deşi accidentat, a strâns din dinţi şi a rămas pe teren, evitând să-şi lase colegii în inferioritate numerică”, scriu cei de la lpf.ro despre Benzar, deja un fotbalist de prim-plan la 25 de ani.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Un alt jucător cu dese prezențe la națională, tot produs al LPS Banatul, Steliano Filip de la Dinamo a prins și el un sezon bun. Dintr-o generație de jucători de excepție, fundașul stânga joacă acum la cel mai înalt nivel comparativ cu colegii săi. Victoria obținută în Gruia de Dinamo i-a adus din nou laude. ”Evoluţie remarcabilă în Gruia, unde a şi marcat un gol. Dăruirea de care dă dovadă pe teren este pe placul pătimaşilor fani dinamovişti, care-l consideră un simbol al actualei echipe”, scriu cei de la lpf.ro despre jucătorul de 22 de ani.

De asemenea, nu uităm să-l menționăm pe mijlocașul Carlo Casap. La 18 ani, fotbalistul crescut de vechea Poli Timișoara și ajuns ulterior la Academia Hagi a prins 15 meciuri în acest sezon, în care a marcat 2 goluri și a dat o pasă decisivă, dar și prins echipa ideală de două ori. În Viitorul sezon, Casap poate fi o promisiune d eși mai bine ținând cont de menținerea regulii U21.

foto: gsp.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.