Joma - JSport.roJSport.ro

Naționala României va fi din nou la lucru săptămâna viitoare, pentru calificările la Euro 2020, competiție găzduită și de țara noastră. Tricolorii au în septembrie două meciuri acasă, cu Spania și Malta. Chiar dacă în privința lotului, contextul e complicat, cu internaționali importanți fără meciuri în picioare, Cosmin Contra e optimist.

România va juca cu ibericii în 5 septembrie, la București. Peste trei zile, la Ploiești, e partida cu Malta. Spania e în continuare una dintre marile forțe ale lumii, dar ”Guriță” nu exclude chiar o victorie tricoloră! ”Vom vedea câte puncte facem. E clar că nu va fi uşor. Spania este una dintre primele trei echipe din lume. Dar sperăm să pregătim bine acest joc şi să încercăm să scoatem cel puţin un rezultat de egalitate, dacă nu să câştigăm”, a punctat timișoreanul, prezent recent la un eveniment pentru celebrarea a 120 de ani de la primul meci de fotbal jucat la Arad.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Una dintre marile probleme se leagă de intenția lui Țucudean de a face o pauză, din cauza problemelor cardiace. Deocamdată, selecționerul nu a vorbit cu el și nici nu a publicat lista convocărilor din campionatul intern. ”Nu am apucat să vorbesc cu el. Ştiu că este foarte concentrat împreună cu toată echipa Clujului la meciul retur de la Praga. Din toată inima le doresc să se califice în grupele Champions League”, a spus Contra despre acest aspect.

Ianis Hagi nu prinde multe minute la Genk și asta ar putea influența alcătuirea primului 11. Deocamdată, Contra spune că nu s-a gândit așa amănunțit la formula de start din meciul cu ibericii. ”Voi analiza. Nu pot să preconizez ce se va întâmpla până la meciul cu Spania. Se poate accidenta, sau se pot accidentat mai mulţi jucători de bază sau pe care cred că mă pot baza. Şi atunci trebuie să găsim soluţii. Nu pot să anticipez ce formaţie va intra la meciul cu Spania”, a precizat bănățeanul.

Alt jucător ținut pe tușă e Băluță, la Brighton. De asemenea, Cristi Manea se antrenează prin parcuri. Selecționerul a discutat cu ei și spune că lucrurile se vor regla. ”Băluţă are şanse să joace săptămâna viitoare, au meci de Cupa Ligii. Vom vedea în continuare ce se va întâmpla cu Băluţă. Manea am înţeles că săptămâna viitoare va semna cu noua echipă şi atunci, încet-încet, aceste probleme se vor rezolva. Dar avem probleme la jucători care au anumite probleme când fac pasul spre echipe din străinătate”, a mai precizat Contra.

Aparent, pentru postul de fundaș dreapta, cel pe care juca și ”Guriță”, favoritul pentru titularizare e tot timișoreanul Romario Benzar, transferat vara aceasta la Lecce. ”Încercăm să găsim soluţii. Sunt alţi jucători care pot să joace pe postul acela. Chiar dacă este un post cu probleme, încercăm să găsim cea mai bună soluţie. Dar, din ce am înţeles, Benzar va juca în meciul cu Inter şi totul va intra în normal”, a mai adăugat selecționerul.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.