Joma - JSport.roJSport.ro

Cristian Petcu a șlefuit generații întregi de fotbaliști în curtea LPS Banatul, iar prin mâinile sale a trecut inclusiv Steliano Filip, dar și Deian Boldor, Alin Dobrosavlevici sau Darius Buia, din generația campioană 1994. Tehnicianul e convins că fostul său jucător se va adapta în Croația, dar îl sfătuiește să fie mai matur în relația cu pătimașii suporteri ai lui Hajduk.

Petcu, acum antrenor al echipei Centrului Național de Pregătire din Timișoara, e convins că transferul în străinătate nu va fi un pas prea mare pentru fundașul stânga. ”În mod normal ar trebui să facă față. Are o experiență de 5-6 ani la Dinamo, e internațional. Până la urmă a fost și la un Campionat European. Așa ar trebui, să facă față la Hajduk Split”,a punctat cel care l-a pregătit pe Filip de la 7 ani. Tehnicianul speră ca jucătorul să nu intre în gura fanilor. ”A avut și la Dinamo mici probleme sau mari probleme. Ar trebui să se maturizeze și sunt convins, iar pe aceasta cale îi urez succes, că o să fie bine”, crede Petcu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Generația născută în 1994 și 1995 a fost una plină de jucători talentați. La vârf au mai rămas Filip și Deian Boldor, iar jucători activi în liga a doua, Alin Dobrosavlevici, la Dunărea Călărași, și Darius Buia, la UTA. În rest, ceilalți au pus în mare parte ghetele-n cui. ”E și Boldor care e la Hellas Verona, în Serie A. Mai e Dobrosavlevici, care acum e la Liga a II-a. Sunt mai multe aspecte, probleme din cauza cărora nu au ajuns la cel mai înalt nivel. Unele sunt obiective, altele subiective, legate de ei și de factorii colaterali.De exemplu Darius Buia, care a avut două accidentări majore, astfel, eu zic că era mai sus. Da, se putea mai bine,dar asta a depins de mai mulți factori”, a precizat Petcu despre copiii care i-au ridicat atâtea trofee deasupra capului.

Tehnicianul timișorean face acum o muncă asiduă cu jucătorii de 17 ani de la CNPT. Petcu are încredere că și din fotbaliști aduși la centrul FRF, dar și din generația localnică de 2002 de la LPS Banatul, vor mai apărea destule talente. ”Cu siguranță vor mai fi, și de la Centrul de Excelență, și de la grupa de 2002, jucători care vor ajunge la marea performanță, sunt convins de treaba aceasta”, a mai precizat antrenorul.

foto: lpsbanatul.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.