Joma - JSport.roJSport.ro

Poli Timișoara a remizat cu 0-0 cu Gaz Metan Mediaș , după ce Rosado a ratat un penalti pe final de joc, și formația timișoreană tot nu reușește să scape de locul retrogradabil direct din play-out. În prima repriză, fiecare formație a pierdut câte un jucător: gazdele pe Străuț, cu umărul dislocat, iar oaspeții pe Fernandes. Cu acest rezultat, Timișoara rămâne cu 23 de puncte și mai speră într-o minune pe final de sezon.

După meciul cu Sepsi, Adrian Neaga a făcut o serie de schimbări în primul 11, dar tot Mediașul a avut cele mai mari ocazii din prima repriză. După o reluare a lui Olaru peste poartă, din minutul 8, Timișoara a trebuit să facă o schimbare. Străuț a ajuns direct în ambulanță, după ce și-a dislocat umărul. Ciucur a fost retras pe postul de fundaș dreapta, iar Munteanu a fost trimis în focuri. Poli a avut două lovituri libere trimise de Vașvari una pe lângă, alta peste poartă, după care Ciucur putea crea o fază periculoasă, la o centrare în careu, unde nu era însă nimeni.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Gazul a fost și ea lovită de problema accidentărilor, iar în minutul 33, Ely Fernandes a fost schimbat de Rosado. Oaspeții au avut două mari ocazii pe finalul reprizei. Mai întâi, în minutul 40, Olaru a trecut de Melinte și a încercat să-l păcălească pe Straton, dar a tras în plasa laterală. Peste un minut, o altă fază periculoasă a pornit de la Olaru, Rondon a centrat pentru timișoreanul Sergiu Popovici, care nu a apucat să șuteze din câțiva metri, iar Straton a putut scoate în corner. Cu patru minute de prelungire, la cabine s-a intrat cu un 0-0 care ajuta mai mult oaspeții.

Deși fiecare formație avea nevoie marcheze, jocul din repriza a doua a fost unul fără ocazii prea concrete. În minutul 65, Olaru a tras pe poartă, dar Straton s-a culcat și a parat șutul. Poli a avut o șansă buă în minutul 75, când Raț a bătut bine, peste zid o lovitură liberă, respinsă de portar în corner. După executare, Vașvari a tras peste poartă. Pe final, Mediașul a avut un șut pe poartă, al lui Rosado, prins de Straton, iar Tîrcoveanu a trimis puțin pe lîngă buturi la o fază ce se putea concretiza în gol.

Finalul de joc a fost unul foarte tensionat, după ce Hațegan a dictat penalti după un contact între Șeroni și Rondon. Rosado a tras peste poartă însă, spre bucuria spectatorilor. În prelungiri, și timișorenii au cerut penalti la un fault al lui Crețu, dar Hațegan nu a dictat nimic, doar a împărțit avertismente.

Poli Timișoara: Straton – Străuț (min 8 Munteanu), Melinte, Șeroni, Raț – Vașvari, Artean – Ciucur, Bîrnoi (min 80 Velcotă), Oliva (min 60 Drăghici) – Roman

Gaz Metan Mediaș: Pleşca – Creţu, Sîrghi, M. Constantin, Buşu – I. Cristea – Popovici (min 57 Romeo), Olaru (min 71 Tîrcoveanu), Caiado Dias, Ely Fernandes (min 33 Rosado) – Rondon

Adrian Neaga speră ca dăruirea jucătorilor să producă minunea. ”A fost un meci cu de toate până la urmă. Acest punct, și sunt convins de acest lucru – pentru că băieții aceștia pe care îi am în vestiar sunt băieți care au caractere extraordinar și au dat dovadă de dăruire și în acest meci, de ambiție, de atitudine; i-am felicitat în vestiar și le-am spus că poate așa a vrut Dumnezeu, cu acest punct să ne salvăm și anul acesta. Din păcate avem foarte multe probleme de lot. Mergem înainte și poate, nu poate, sunt sigur că vom scoate în aceste trei meciuri punctele necersare pentru a ne salva de la retrogradare. Eu știu că suntem la 2 puncte de echipa de pe locul de baraj și la 3 puncte de două echipe care se salvează direct. Iar în joc mai sunt 9 puncte. Matematica mea face că dacă vom lua 9 puncte, cu 2 în plus față decelelalte echipe, ne vom salva ori direct, ori cu meciul de baraj. Eu sper ca jocul să se îmbunătățească de la meci la meci. Am jucat cu un singur vârf pentru că avem foarte multe probleme de lot. Lotul s-a făcut singur, deoarece am avut doar 18 jucători valizi, toate cele trei schimbări le-am făcut din cauza accidentărilor. Mă bat cu oricine, nu mă interesează cine retrogradează. Sper pentru acești băieți care se automotivează”, a precizat antrenorul Timișoarei.

Cristian Pustai apreciază că echipa sa are 4 puncte față de Poli, nu 3 câte sunt în clasament, deoarece Mediașul nu a beneficiat de rotunjire după înjumătățirea punctelor și în caz de egalitate, va fi mai bine clasată. ”A fost un meci important pentru ambele echipe. Din păcate, s-a pierdut un punct, s-au înpărțit doar două din cele trei. Obiectivul nostru era să nu pierdem, pentru că cu tot respectul față de această echipă, acest oraș, jucând direct suntem practic la 4 puncte de Timișoara și cred că avem un program mai ușor. Asta nu ne dă nicio certitudine. Să zicem că e un lucru bun acest egal, dar am avut în mână punctele, am avut ocazii mult mai mari decât gazdeleși acea lovitură de la 11 metri ratată. Nu avem timp prea mult de analiză. Avem o zi până la meciul următor după drum, iar echipa ce vine a jucat vineri și are oricum trei zile în plus față de noi.  Această rotunjire,care era un mic detaliu, s-ar putea să facă la un moment dat diferența”, a declarat Pustai.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.