Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Politehnica a pierdut primul meci din noul sezon, la scorul de 1-0 cu CS Mioveni, pentru care Andrei Herghelegiu a marcat dintr-o execuție de excepție. Altfel, în rest, meciul a fost destul de anost, cu un joc fără trasee clare pentru cele două formații. Ambele echipe au terminat meciul cu un om eliminat, Mera la gazde, și Albăstroiu la oaspeți.

Mai mult spectacol a făcut vremea. De la un timp închis, a pornit furutnam iar apoi, până s-a terminat jocul, a ieșit soarele. Ocaziile au fost foarte puține și cei aproape 1000 de spectatori veniți la meci nu prea au avut ce vedea. Axente și Ignea nu au reușit să prindă spațiul porții, iar din minutul 27, Bogdan Vasile a trebuit să fie înlocuit cu Schieb, accidentat. În ceea ce-i privește pe oaspeți, Raul Costin a avut un șut reușit, pe care Murariu l-a respins, Pe o ploaie torențială, la pauză s-a intrat cu 0-0.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Jocul nu s-a schimbat foarte mult nici în repriza a doua. În minutul 59, plictiseala s-a mai dus la șutul sigur, de la peste 22 de metri al lui Herghelegiu, care s-a dus direct în plasa porții. Meciul a fost unul dur, cu faulturi, iar în minutul 64, mera a văzut al doilea avertisment și a fost eliminat. Cinci minute a durat superioritatea numerică, deoarece Albăstroiu a văzut și el cartonașul roșu după a doua infracțiune.

După o ratare a lui Cherecheș, în minutul 82, gazdele au cerut henț la un șut al lui Axente. Finalul a fost ceva mai antrenant pentru spectatori, cu Poli încercând să forțeze egalarea. Ignea a trimis din lovitură liberă pe lângă buturi. Croitoru a închis poarta argeșenilor la ultimele ocazii, două șuturi destul de moi ale tânărului Pițigoi, iar astfel, alb-violeții rămân fără punct după prima rundă.

ASU Politehnica: Murariu – Jurj, Mera, Scutaru, Cherecheș, B. Vasile (’27 Schieb, ’80 Lupu), Dros, Manea, Ignea, Trip 9(’60 Pițigoi), Axente

CS Mioveni: Croitoru, Albăstroiu, Bețea, Celea, Burnea (’82 Anghelina), Herghelegiu (’72 Alexe), R. Costin, R. Boboc, Ișfan, Măzărache (’55 Coșereanu), Balint

Cosmin Petruescu a recunoscut că echipa nu a arătat chiar cum și-a dorit el. ”Nu este tocmai începutul de campionat la care ne-am așteptat. Un joc cu un rezultat neconform cu realitatea din teren. Cred că meritam cel puțin un punct după aspectul jocului. Prima repriză jocul a fost echilibrat, nivelul tehnic a fost evident influențat și de starea vremii. Repriza a doua am dominat-o în totalitate, dar jocul s-a decis la execuția de excepție a lui Herghelegiu. Am avut foarte mulți jucători cu cartonașe galbene, chiar mă gândeam să-l protejăm pe unul dintre ei. După ce două schimbări le-am făcut din motive medicale, cu a doua schimbare am zis mai bine să forțăm atacul. (n.r întrebat dacă echipa a arătat cum a dorit el). Din punct de vedere al jocului nu, dar din punct de vedere al atitudinii, mai ales în repriza a doua cred că am încercat să punem în aplicare ceea ce ne dorim să jucăm”, a precizat Petruescu.

Marius Stoica a spus că el preferă jocurile mai dure, pentru că arată că echipele luptă pentru victorie. ”Ne-am pregătit foarte bine toată săptămână. Știam că Timișoara e o echipă care joacă bine acasă, cu jucători de valoare, Mera, Scutaru, care știam că sunt foarte buni, Ignea, pe care îl știu de mult timp, la fel și Axente. Nu ne-am asumat riscuri, le-am putut închide jocul. Știam că vor veni cu minge înaltă la nivelul careului. Nu am avut probleme și îmi felicit jucătorii. A fost un joc disputat, probabil și plăcut ochiului, pentru că la Timișoara este și o atmosferă deosebită, cu suporteri deosebiți. Nu pot decât să-mi felicit întreaga echipă, toți au fost minunați astăzi. Herghelegiu este un jucător de calitate, a mai avut asemenea execuții în trecut, va mai avea sigur și pe viitor. Puteam să facem și 2-0 să închidem jocul, dar și presiunea a fost mai mare pe final. Mi-aș fi dorit să avem mai multă cursivitate în joc în momentele decisive, deoarece pe final puteam să fim egalați. Este un joc bărbătesc, care ar trebui să fie disputat, îmi plac aceste jocuri, în care se pune piciorul pentru a câștiga mingea și teren”, a precizat Marius Stoica.

ASU Poli va juca etapa viitoare la Târgu Jiu cu Pandurii.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.