Joma - JSport.roJSport.ro

La primul meci cu noul antrenor, ASU Poli Timișoara a învins cu 1-0, cu un gol marcat de Alin Ignea. Un debut cu dreptul pentru Octavian Benga, cu prețul accidentării lui Schieb și Ungureanu. Altfel, adversarul nu a fost unul deloc grozav, cu un atac aproape inexistent, chiar dacă Ciucul este o echipă disciplinată defensiv.

Csikszereda a jucat bine în apărare, cu un pressing sus, dar ofensiv, au fost aproape inexistenți. În primul minut, Csuros a reluat cu capul puțin pe lângă poartă o centrare, pentru ca apoi, să nu îl pună în dificultate pe Murariu. Poli a pierdut doi jucători în trei minute, deoarece Ungureanu a fost scos, suspect de entorsă, iar Schieb a fost lovit puternic cu cotul de Eder Gonzalez la un duel și este suspect de fractură de pomete. Așadar, Benga a pierdut deja două schimbări după o primă repriză caracterizată de un joc de uzură. Lucrurile nu au stat altfel nici în repriza secundă, când a venit și golul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În minutul 50, după un aut, Dros i-a centrat lui Ignea, care a trimis mingea la colțul lung, cu capul. Ca și cum meciul nu era suficient de lipsit de ocazii, partida a fost întreruptă peste un minut, când arbitrul de rezervă Tudor Jurca l-a chemat de pe partea opusă pe Marius Omuț ca să dea ”galben” lui Vereș, care scăpase o înjurătură pe banca oaspeților. Arbitrul de ”rezervă” a fost pus în mare dificultate de tabelă, și încă de 3 minute de prelungiri a afișat, invers, litera ”E”. Poli a mai avut o ocazie când Axente a trimis în transversală, din lovitură liberă, iar la final, harghitenii au fost supărați că nu au primit penalti pentru un presupus henț.

ASU Poli Timișoara: Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – Dros, Ignea – C. Popescu (F. Trip 90+2′), Ad. Ungureanu (Zabun 34′), Schieb (Vidrăsan 39′) – Mir. Axente

Csikszereda Miercurea Ciuc: Gyenge – Palmeş, Csuros, Lalic, Majzik – Eder Gonzalez (cpt.), Kalman (Hodgyai 75′) – Erdei, Magyari (Jebari 63′), Pinter – Becze (Barta 75′)

Octavian Benga a sărit spre galerie imediat după fluierul final. ”Un moment important pentru mine. Pot spune că sunt fericit în primul rând că am debutat cu o victorie. Mi-am asumat acest risc, să vin cât mai repede la echipă. Am crezut că pot să influențez cât mai repede echipa. Să pregătim jocul tactic, pentru că în alte aspecte era mai dificil. I-am analizat foarte bine pe cei de la Csikszereda, o echipă foarte disciplinată, care închide foarte bine zona centrală. Pot spune că în anumite momente și vreau să le mulțumesc jucătorilor mei. Le-am cerut să joace cu inima, să fim cel puțin la fel de motivați și determinați ca și cei de la Csikszereda sau mai mult decât ei. Cred că au reușit acest lucru. Alt aspect, tactică, e că le-am cerut să schimbăm foarte repede direcția de joc, pentru că ei fac o translație foarte bună pe lățimea terenului și în multe momente am reușit acest lucru. Uneori ne-a ieșit, alteori nu. Dar așa a venit și golul și celelalte câteva ocazii sau momente când i-am pus în dificultate, am schimbat foarte repede direcția de joc și i-am surprins pe cei de la Csikszereda. Vreau să le mulțumesc fanilor care au venit la stadion pentru că am venit și au fost pozitivi, și nu în ultimul rând, familiei mele și tuturor apropiaților care au venit să mă susțină la acest joc. Un debut pot spune perfect, sunt mândru de jucători, de echipă, de suporteri. Sper să facem lucruri frumoase în continuare și să o ținem tot așa”, a precizat Octavian Benga.

Valentin Suciu a recunoscut că echipa sa e foarte slabă în ofensivă, dar a fost și nemulțumit de arbitraj. ”A fost un meci disputat. Prima repriză pot să spun că am avut o posesie bun,ă ca și în repriza a doua. Dar suferința noastră din primele etape: nu avem marcatori. Și asta ne costă etapă de etapă. Asta este , mergem mai departe, felicit Timișoara, felicit suporterii care n-au abandonat echipa și, ultima dată când am fost aici au cântat cap-coadă. Merită felicitați. Au fost unele decizii pe care sincer nu le-am înțeles. Faulturi date aiurea. N-au fost decisive, dar a fost o greșeală decisivă pe final. Părerea mea, dar arbitrul a greșit altfel. Noi așa am văzut, că un jucător în negru a atins mingea cu mâna, el a văzut altfel. Dar asta este, nu putem să întoarcem deciziile arbitrilor. Acesta e nivelul fotbalului, acesta e nivelul arbitrajului și trebuie să ne conformă, că nu avem ce face”, a precizat antrenorul ciucanilor.

Miercuri de la ora 14, Poli joacă pe Electrica, cu Ripensia.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.