Joma - JSport.roJSport.ro

Comunicarea oficială a produs de multe ori erori de când a început pandemia de coronavirus. În Timiș, decesul fostului fotbalist Valentin Podean a fost mediatizat chiar în ziua în care a trecut la cele sfinte, adică în Vinerea Mare. Autoritățile au raportat decesul abia miercuri, la prânz, la mai bine de cinci zile de la moartea fostului mijlocaș!

Valentin Podean avea o sănătate foarte șubredă și făcea dializă de ani de zile, deși avea doar 49 de ani! Pentru o scurtă perioadă, în toamna lui 1992, a fost și în lotul lui Poli, dar nu a apucat să debuteze pentru alb-violeți. De când s-a simțit rău, fostul jucător de la Vulturii Lugoj a fost internat la Spitalul Municipal din Lugoj, care are doar statutul de spital-suport. Informațiile pe surse sunt că nu a putut fi transferat la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara deoarece starea pacientului nu permite un asemenea drum, iar secția de ATI a spitalul de la Pădurea Verde era plină la acea vreme. Valentin Podean a decedat în dimineața Vinerii Mari, confirmat de coronavirus. A fost înmormântat la Belinț, o zi mai târziu. Familia sa, care locuiește la Belinț, este în autoizolare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Miercuri, la ora 11, am cerut celor de la DSP Timiș să clarifice de ce niciun bărbat din județ de 49 de ani sau vârstă apropiată nu e trecut pe lista oficială a morților cu coronavirus. Până la urmă, miercuri la prânz, Grupul de Comunicare Strategică a reușit să anunțe decesul lui Valentin Podean! ”Deces 512 Bărbat, 49 ani din județul Timiș. Data internării: 12.04.2020 Spital Municipal Lugoj – Secția Boli Infecțioase. În data de 16.04.2020 a fost transferat în Secția ATI (ventilat mecanic). Dată recoltare proba: 12.04.2020 . Data confirmării: 12.04.2020 – Spitalul “Victor Babeș” Timișoara. Data decesului: 17.04.2020. Comorbidități: Insuficiență renală (dializă). Hipertensiune arteriala. Boală coronariană”, se arată în informarea oficială.

De precizat că miercuri, lista națională anunța că Timișul are 385 de cazuri depistate de coronavirus, active, decese și vindecate. Marți, județul aveam 389. Explicația oficială pentru ”minusul” de patru cazuri nu a venit deocamdată.

UPDATE: Aparent, modificările de cifre țin de pacienți diagnosticați într-un județ, dar care au domiciliu în alt județ. ”Datele sunt furnizate Grupului de Comunicare Strategică de către Institutul Național de Sănătate Publică. Laboratoarele din Timis au raportat către INSP buletinele de analiză cu rezultat pozitiv. Se poartă o corespondență cu INSP pentru clarificarea situației. Centralizarea și raportarea la INSP se reglează pe parcurs, întrucât este necesară procesarea datelor din toate județele pentru a fi identificate eventuale situații legate de atribuirea cazurilor de la un județ la altul, de domiciliul sau spitalul unde este internat pacientul”, a transmis DSP Timiș.

foto. redesteptarea.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.