Joma - JSport.roJSport.ro

ACS Poli a retrogradat din punct de vedere sportiv în Liga a III-a, iar juridic, este tot în faza de observare a procedurii de insolvență. După ultima etapă consemnată sâmbătă, administratorul special Radu Birlică a anunțat că va pleca de la clubul timișorean. Deocamdată, până marți la prânz, demisia nu a fost transmisă oficial și administratorului judiciar Bogdan Alic. În cazul în care clubul nu va întocmi un plan de reorganizare, ACS Poli poate dispărea definitiv, prin intrarea în faliment direct!

Administratorii speciali își pot da demisia, dar trebuie să comunice acest lucru și administratorului judiciar. Până marți la prânz, la Alfa & Quantum Consulting nu a ajuns niciun document oficial despre Radu Birlică. ”Din punctul nostru de vedere, Radu Birlică este administratorul special. Nu am primit niciun document în acest sens”, ne-a declarat Bogdan Alic, administratorul judiciar. Practic, după ce se aprobă demisia, cei patru membri fondatori (Primăria Municipiului Timișoara, Consiliul Județean Timiș, Universitatea Politehnica din Timișoara și Ioan Miculaș, ieșit recent de la închisoare) vor alege alt administrator special, care nu trebuie să fie neapărat din club. ”Administratorul special poate să fi avut tangențe cu zona sportivă sau nu”, a explicat Alic. Schimbările vor fi publicate, conform legii, în Buletinul Procedurilor de Insolvență.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Indiferent de cine va fi viitorul administrator special, clubul nu mai poate rămâne foarte mult în timp în faza de observare. La finalul anului 2018, s-a întocmit un tabel al creanțelor, care a revelat datorii de peste 10 milioane de euro. Toți creditori au avut dreptul să depună contestații la tribunal. Mare parte a acestora s-au judecat deja, iar după ce va trece și ultimul termen al ultimei contestații, se va întocmi tabelul final de creanțe. Clubul va trebui să facă un plan de reorganizare în termen de 30 de zile de publicarea tabelului în Buletinul Procedurilor de Insolvență. Planul urmează să fie aprobat de Adunarea Generală a Creditorilor și să fie aprobat și de judecătorul sindic.

Dacă nu se va întocmi acest plan de reorganizare, clubul va intra direct în faliment! ”Dacă nu se face un plan de reorganizare, la următorul termen, se va face cererea de intrare în faliment. Judecătorul declară sau nu falimentul”, a explicat Bogdan Alic. După ce se aprobă planul de reorganizare, un club de fotbal nu mai are voie să acumuleze datorii. ACS Poli e în faza de observare și salariile nu mai sunt la zi. ”Știm acest lucru, nu exista repercusiuni. Noi sperăm ca măcar datoriile din perioada intrării în procedura de insolvență să fie plătite”, a precizat Bogdan Alic despre acest aspect, un răspuns care oferă multe indicii despre viitorul probabil negru al clubului ce deține palmaresul lui Poli.

foto: facebook.com/pg/ACSPoliTimisoara

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.