Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Politehnica a triumfat cu 1-0 în derby-ul cu Ripensia, după un gol marcat în minutul 90, din penalti. Meciul a fost destul de slab din punct de vedere al ritmului și foarte fragmentat, slab chiar și dacă ținem cont că au jucat echipele de mijloc de clasament din liga secundă. Învingătorii au avut două bare, prin Scutaru și Ignea, iar învinșii, una, prin Drăghici, pentru ca soarta partidei să o tranșeze același Ignea, de al 11 metri.

Per ansamblu, jocul a fost unul chiar plictisitor. Ripensia, gazda partidei de pe ”Dan Păltinișanu”, nu a jucat combinativ, cu pase și în viteză, ci mai degrabă a preferat lansările cu mingi lungi. Așa s-a născut și prima ocazie a partidei, din lansarea lui Străuț. Mingea a ajuns la Drăghici, care a speculat neatenția defensivei poliste, a trecut de fundași, dar a tras prea moale, în bara laterală.  În minutul 16, a fost rândul lui ASU să trimită în bara transversală, de data aceasta, prin Scutaru, după o fază fixă. Ripensiștii au eșuat lamentabil cu câteva șuturi de la distanță, mult peste poarta lui Murariu. Pentru alb-violeți, Ignea a pus de două ori presiune după ce a speculat erorile din apărarea adversarilor. Mai întâi, a fost blocat de Moldovan, iar apoi a avut un șut în bara laterală.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După 0-0 la pauză, Petruescu l-a înlocuit pe Dros cu Ursu, o mutare ofensivă, dar fără efect imediat. În teren, Pentru Ripensia, Chera a avut un șut bun, respins de Murariu peste poartă. Alb-violeții au fost periculoși la un corner, dar Horațiu Moldovan, într-o formă bună, a parat din nou și de data aceasta. Intrat bine în teren, Zaluschi i-a dat o pasă bună lui Drăghici, dar atacantul nu l-a putut învinge pe Murariu. De partea cealaltă, Moldovan s-a descurcat bine după o centrare periculoasă a lui Jurj. Mansour a fost trimis și el în ”focuri” pe final de joc, dar ocazia mare a fost a lui Dumiter, la o fază la care a intervenit același Murariu. În minutul 90, pentru un fault al lui Stoi la Ursu, s-a dictat penalti. Deși Moldovan a ghicit colțul, șutul lui Ignea a fost prea bun să fie parat.

Ripensia: H. Moldovan – Străuţ, Tînc, Hecsko, C. Toma  – Stoi, Anghelina – Al. Popovici (Zaluschi 60′), Dumiter, Chera (Monea 70′) – Oct. Drăghici (Mansour 83′)

ASU Poli: Murariu – C. Jurj, Scutaru, Mera, Cherecheş – Dros (Oct. Ursu 46′), Bg. Vasile – Bedea, Alin Ignea, Alin Manea (Motreanu 73′) – Cr. Ene (Vidrăsan 83′)

Alex Pelici a fost supărat la final. ”Cred că mai echitabil era egalul. Meciul se îndrepta către un egal, am avut situații de a marca și noi și Poli. Poli, în special în momentele fixe a fost foarte periculoasă. Noi am avut în debutul și în finalul jocului două ocazii monumentale prin Drăghici și Dumiter. Și apoi a venit acest penalti, despre care nu pot să spun foarte multe. A fost, nu a fost…L-a dat, s-a terminat 1-0. Felicit Poli pentru victorie, mult succes în tot ce fac. Nouă nu ne pică bine deloc această înfrângere. Trebuie să ne fie rușine pentru acest lucru. Speram să putem face un joc bun și să tranșăm jocul în favoarea noastră mult mai repede decât să stăm să gafăm la finalul jocului. Nu trebuia să dăm șansa adversarului să ajungă la finalul jocului în acea situație. A fost o situație acolo la Străuț de fault sau ne-fault. S-a bulversat tot, nu ne-am mai respectat pozițiile în teren și a ajuns Stoi să facă un atac. Dacă a fost imprudent sau nu a fost penalti, nu mai contează. Important e că am pierdut aceste puncte. Vreau să trag un semnal de alarmă. Sper ca jucătorii să se trezească și cu toții să fim conștienți că încă nu suntem salvați de la retrogradare. Această înfrângere poate să atârne greu în lupta pentru salvare și sperăm să nu plângem la sfârșit. Am mai trecut prin momente din acestea. S-au răzbunat situațiile. La Energeticianul am câștigat în ultimul minut, acm am pierdut în ultimul minut. Asta e fotbalul, dar trebuie să învățăm din greșelile altora, nu ca proștii, din greșelile noastre!  Suntem cu toții vinovați, în frunte cu mine. Sunt primul vinovat pentru acest eșec și îmi asum acest lucru. Îmi cer scuze suporterilor noștri pentru această înfrângere. Știu că și-au dorit să câștigăm acest joc. Cred că mai echitabil era egalul. Probabil și Poli, din ultima schimbare pe care au făcut-o, ar fi fost mulțumiți că jocul curgea spre un rezultat de egalitate, dar așa se întâmplă când greșești”, a precizat învinsul.

Cosmin Petruescu a vorbit neîntrerupt peste trei minute, într-un discurs cu felicitări ca la premiile Oscar. ”A fost o partidă disputată după un scenariu pe care îl anticipam. O partidă deschisă oricărui rezultat. Mă bucur că de data aceasta, rezultatul a fost de partea noastră. Eram echipa care avea mai mare nevoie de puncte. Am spus-o și sub formă de glumă la conferința premegătoare acestui joc. Nu putem decât să ne bucurăm că am obținut 3 puncte după o partidă extrem de disputată. S-au întâlnit două echipe care s-au cunoscut foarte bine. Era clar că, din punctul meu de vedere, echipa va greși mai puțin în defensivă în special va avea câștig de cauză. Nu înseamnă că am jucat la egal, dar am încercat să limităm pe cât posibil greșelile personale, greșelile neprovocate. Mă bucur pentru aceste 3 puncte de care aveam foarte mare nevoie ținând cont de contextul general în care s-a disputat această partidă și mai ales de configurația actuală a clasamentului. Aș vrea să-l felicit pe Alex pentru modul în care a organizat această echipă de când a preluat-o. S-a văzut din primele minute, s-a văzut amprenta lui asupra jocului. Îl cunoșteam foarte bine, la fel cum sunt convins că și el mă cunoștea pe mine. Nu pot decât să fiu bucuros pentru cele 3 puncte. Dar, cum am spus și cu altă ocazie, sunt doar 3 puncte. Cum nu am făcut o nuntă sau o înmormântare după înfrângerile pe care le-am avut, nici de data aceasta nu vom face, cu atât mai mult cu cât este primul meci dintr-o serie de trei foarte importante pentru suporterii noștri. Vreau să-i felicit și pe suporteri. I-am simțit aproape de noi, mai ales pe finalul jocului, când am fost aproape nevoiți facem anumite schimbări, unele din raționamente tactice, altele din raționamente medicale. I-am simțit alături de noi și nu putem decât să le dedicăm aceste 3 puncte. Deși a fost un meci încrâncenat, cu multe tensiuni la nivelul gazonului, îi felicit pe jucătorii ambelor echipe pentru modul în care s-au respectat. Nu cred că au fost intrări peste limita regulamentului. Să nu se creadă că acum că sunt împăciuitor. Dar chiar aș vrea să felicit și brigada de arbitri, pentru că nu a fost deloc ușor să conducă acest joc”, a punctat Petruescu.

Săptămâna viitoare, Ripensia va juca pe terenul lui U Cluj, vineri de 18,30, iar ASU Poli va fi gazda partidei cu ACS Poli.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.