Joma - JSport.roJSport.ro

Sorții au vrut ca derby-ul Timișoarei, dintre Ripensia și ASU Poli, să se nimerească tocmai în etapa intermediară de noiembrie o programare cum nu se poate mai nefericită. Oaspeții alb-violeți vor juca, începând de la acest meci, cu tricouri speciale, prin care comemorează cele trei decenii de la Revoluția din 1989.

Noul echipament a fost realizat în două nuanțe de violet închis și deschis. Fanii vor putea cumpăra tricouri, iar o parte din bani vor merge la Memorialul Revoluției. ”Am vrut să facem neapărat lansarea acestui tricou la Memorialul Revoluției. Pentru că anul acesta comemorăm 30 de ani de la Revoluție. Sunt multe întrebări rămase fără răspuns, sunt mulți oameni care vor să afle adevărul și probabil vom mai aștepta mult din păcate. Datoria noastră e să fim prezenți zi de zi, an de an, și să nu-i uităm pe cei care au murit pentru libertate. E micul nostru gest simbolic de a aduce un omagiu celor căzuți la Revoluție. Sunt oameni din sânul Politehnicii, care au avut frați, surori, părinți, care au murit atunci, pentru ei înseamnă foarte mult că cineva nu-i uită. Vreau să-l felicit pe domnul Traian Orban pentru tot ce a făcut ca să poată să ţină vie flacăra asta a comemorării Revoluţiei. Îi doresc multă putere de muncă şi să rămână la fel, la fel de tenace în tot ceea ce face până acum. E un om care a îndurat mult, are mult de luptat şi va avea şi în viitor. Vrem şi noi să susţinem într-o mică măsură demersurile dânsului, tricoul va fi disponibil, vor începe băieţii să joace în el de la meciul de mâine, cu Ripensia. Am ales acest moment pentru că e un moment simbolic. E un derby al Timişoarei, între timişoreni, şi cu toţii respectăm aceste valori. El va fi disponibil şi pentru vânzare suporterilor, va costa 100 lei. 10% din încasări vor fi donate Asociaţiei Memorialului Revoluţiei, pentru susţinerea activităţii acestuia. Sponsorizarea se va face trimestrial, în funcţie de vânzări şi sperăm să obţinem rezultate remarcabile în acest tricou, aşa cum ne şade bine”, spune președintele Druckeriei, Sebastian Novovic.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Despre meci, putem spune că cei doi antrenori se cunosc foarte bine. Benga speră sca Poli să rămâne și după acest meci peste Ripensia în clasament, cum e și acum. ”O echipă formată ca stil după antrenorul lor, Alexandru Pelici. Pe care-l cunosc foarte bine, am şi fost coleg cu el la Reşiţa şi în Timişoara, colegi de echipă. E o echipă disciplinată, care încearcă să nu primească gol şi să te surprindă. Sperăm să ieşim învingători din acest joc, vom fi cu siguranţă susţinuţi de mulţi suporteri şi pentru noi e un meci din care vrem să ieşim învingători, dar pot spune că o presiune mai mare e pe Ripensia, joacă acasă şi cred că va fi un meci foarte interesant. În care, echipa care este mai inteligentă şi inspirată în anumite momente, va învinge. Cu siguranţă e noul derby al oraşului. Sunt în acest moment cele mai bune echipe ale Timişoarei… E un meci în care jucătorii ambelor echipe sunt foarte motivaţi din start. Noi încercăm să ne găsim echilibrul şi mijloacele de a ieşi învingători. Am încredere mare în jucători, pentru că în ultimele două meciuri au obţinut victorii. În mare parte, un procent de 90% li se datorează lor aceste două victorii. Sper să rămâne pe acelaşi trend, e foarte important ca în perioada următoare să mai acumulăm puncte pentru că în retur e mai dificil să faci puncte. Sunt mai importante ca cele din tur. E importantă şi clasarea din clasament faţă de Ripensia. Presiunea e mai mare pe ei, cu o înfrângere lor le va fi foarte greu să revină, probabil nu vor avea o atmosferă liniştită şi noi trebuie să speculăm acest aspect”, a declarat Benga.

Pelici știe și el bine tactica de joc a alb-violeților. ”Suntem două echipe care au nevoie de puncte, ne zbatem amândouă să ieșim din zona roșie a clasamentului. Avem un parcurs bun, de cinci etape nu am mai pierdut și punctul de la Turnu Măgurele nu ar valora mare lucru dacă nu vom reuși să câștigăm cu Politehnica. ASU este o echipă echilibrată. Dacă ne uităm la golaverajul lor este o echipă care primește greu goluri și care se apără bine, care face faza de apărare foarte bine. Sunt periculoși la fazele fixe, știm cu toții ce aport are Mera la aceste faze și câte goluri a marcat din asemenea momente statice. Întotdeauna o schimbare de antrenor va produce o oarecare emulație, un șoc dacă vreți să folosim clișee fotbalistice. Tavi a debutat cu o victorie, cu siguranță vor veni să câștige. Sperăm să fie un joc frumos, un joc pe care iubitorii de fotbal din Timișoara să îl guste. Păcat că e programat la ora 14 și nu știu câtă lume va putea să ajungă la stadion. Nu avem accidentați sau suspendați. Sperăm să fim inspirați și toți cei care vor intra pe teren să dea totul pentru victorie și să ne bucurăm la final”, a precizat Pelici.

Meciul începe miercuri la ora 14, pe Electrica. ASU Poli e pe locul 11, iar Ripensia, pe 15. Cele două echipe sunt despărțite de 2 puncte.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.