Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara a avut ocazia să-și ”panseze” rănile de etapele trecute cu Daco-Getica București, echipă pe care a învins-o cu 7-2. Deși nu e tocmai un succes după care să jubilezi, într-ucât adversarul are mari restanțe și, în principal, o echipă de copii, Alexandru Pelici a găsit de cuvință după meci să arunce săgeți discutabil de justificate în arbitri și în presă.

Ripensia a început meciul curajos, cu Albert Voinea în prim-plan, dar primul gol l-au marcat oaspeții. După un corner, în minutul 12, Gabriel Răducan a marcat cu capul, în ciuda opoziției lui Dobre. Popovici și Neagu și-au încercat și ei norocul cu portarul, dar egalarea a venit în minutul 27. După o ieșire greșită a lui Gurău la o fază fixă,  Albert Voinea a marcat cu poarta goală. Peste două minute, Chera a majorat diferența, cu un șut din voleu. Până la pauză, Popovici și Chera au avut ocazii pentru gazde, iar Stănescu, pentru oaspeți, dar la cabine s-a intrat cu 2-1.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În a doua repriză a continuat să se marcheze. În minutul 52, Apro a înscris cu capul, după o centrare trimisă în careu. Tot Apro a marcat în minutul 69, de data aceasta, direct din lovitură liberă. Chera a avut un șut în transversală, după care, în minutul 75, a fructificat cu golul de 5-1 o pasă bună venită de la Fotescu. Au urmat două goluri marcate de Voinea în minutul 78 și 80, din pasele lui Toma, respectiv Chera. Elevii lui Marius Baciu s-au mai consolat cu un golu în prelungiri, marcat spectaculos de Gabriel Socaci.

Ripensia Timișoara: Şt. Dobre – C. Lungu, Tînc (T. Călin 70′), Apro (cpt.), C. Toma – Al. Popovici (Monea 65′), Al. Neagu, Burdeţ, Chera – Golda (M. Fotescu 58′), Alb. Voinea

Daco-Getica București: Gurău – R. Zamfir (Negoescu 46′), Jica, Rz. Prodan, Voineag – Mih. Stancu, Raph. Stănescu (cpt.) -Obreja (Socaci 40′), M. Mihai, Rob. Neacşu – Gab. Răducan

Pelici a precizat că speră ca cu acest scor să spele rușinea înfrângerii cu Mioveni. ”Spectacol în sensul bun pentru noi. Că spectacol a fost şi mai repede, că am luat gol şi golul înseamnă spectacol. Dar pentru spectatorii neutri sau eventual cei care ţineau cu Daco-Getica. Cred că a fost un meci frumos, multe goluri, multe ocazii. Eram conştienţi de importanţa celor trei puncte. Erau vitale pentru noi. Îmi felicit băieţii, că au înţeles importanţa acestui joc. Au şi înscris de data asta, chiar dacă tot au mai ratat alte câteva ocazii bune de gol. Sunt nemulţumit că tot timpul plecăm de la 1-0. Aşa s-a întâmplat şi cu Snagovul, aşa s-a întâmplat şi astăzi. Din păcate, din nou, la o fază fixă, l-am scăpat din marcaj pe Răducan şi a înscris. Una peste alta s-a terminat cu bine, suntem în grafic şi ne dorim să rămânem acolo. Scorul mare îl dedicăm şi suporterilor noştri şi sperăm să ne fi cerut scuze pe această cale prin modul nostru, prin acest rezultat, pentru ruşine de etapa trecută de acasă cu Mioveniul”, a precizat antrenorul bănățean.

Antrenorul a spus și că echipa a pierdut puncte din cauza arbitrilor. ”Ne dorim şi pe această cale fac un apel. Până acum, niciodată n-am vorbit despre asta şi îmi asum, dar cu tot riscul. Cred că ne lipsesc cel puţin şase puncte din cauza unor măsuri de arbitraj luate împotriva noastră. La Miercurea Ciuc, gol anulat şi penalty la Chera. La Cluj – eliminare la Dican, la Kay. Dacă Dican e eliminat nu mai înscrie golul, deci e viciere de rezultat. Următoarea etapă, Kay, care trebuia eliminat şi el, înscrie la Snagov, şi Clujul ia punct. Ultima etapă, la Pandurii Târgu Jiu, cel puţin două penalty-uri clare ca lumina zilei. Ne dorim doar să fim arbitraţi corect şi nu altceva. Suntem o echipă mică în formare, dar pe care cele patru puncte sau şase ne-ar fi ajutat foarte mult”, a precizat antrenorul.

După un succes cu un club resemnat la retrogradare și care are probleme cu banii cum Ripensia n-a avut niciodată, Pelici a găsit de cuviință să aibă ironii caraghioase la adresa presei, care nu critică arbitrajul destul de dur pe cât ar dori tehnicianul. ”Şi văd prin presă tot felul de colegi care fac pe specialiştii, dar nu vorbesc despre aspectele astea, în schimb, ne critică la sânge şi ne fac prea cuvioşi, prea măriţi, prea talentaţi (n.r. – formulări neutilizate de ziarişti). Cred că ar trebui să avem un echilibru şi să ne respectăm unii pe alţii. Câtă vreme noi încercăm să ne respectăm să dăm dovadă de respect, ne aşteptăm la acelaşi lucru”, a spus, frustrat, Pelici. Clubul Ripensia nu mai are de o lună ofițer de presă și nici nu se chinuie să aibă altul, deși regulamentul o cere, ceea ce spune cât de mult prioritizează clubul relația cu mass-media.

Pentru Albert Voinea, care împlinește în decembrie 27 de ani, la acest meci a fost primul hattrick din carieră, la seniori. ”Nu ne așteptam să începem cu un dezavantaj de un gol. Aici se vede grupul nostru, că începe ușor-ușor, să se închege un vestiar puternic. Am reușit să ne adunăm, să ne sprijinim, și totul a decurs cum ne așteptam. Am reușit să trecem peste și să ne continuăm drumul, pentru că aveam foarte mare nevoie de aceste 3 puncte. Campionatul e foarte greu, dar cred că un vestiar puternic ne poate duce în primele zece. E primul meu hat-trick la seniori. Am avut destul de multe duble, dar niciodată nu am reușit să dăm trei. Chiar mă bucur. E o zi specială. Vreau să dedic reușita familiei mele, dar în special fetiței mele, și mă bucur să-i fac o bucurie”, a punctat Voinea.

Ripensia va juca etapa viitoare la București, cu Rapid.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.