Joma - JSport.roJSport.ro

Infrastructură sportivă din Timișoara și Timiș are toate șansele să ajungă într-o stare și mai deplorabilă decât la ora actuală, deoarece autoritățile locale și județene nu fac decât să se certe. Marți seara, primarul Nicolae Robu și președintele CJT Călin Dobra nu au făcut altceva decât să se certe la o dezbatere organizată de Cristian Brâncovan.

Temele principale au fost o sală polivalentă de mare capacitate și un stadion nou. În ceea ce privește sala, care ar urma să fie ridicată de Compania Națională de Investiții, nimic nou sub soare. Robu o vrea în spatele Stadionului ”Dan Păltinișanu”, iar Dobra, la Giroc. Președintele CJT l-a acuzat pe edil că nu toate terenurile pe care vrea să se ridice noua construcție sunt libere de sarcini. ”Ce bazaconii spuneți? Vă dau în judecată”” a fostreplica edilului, care sugerează că PSD vrea sală la Giroc pentru că acolo au mulți lideri ai partidului case.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Firește, nu s-a discutat despre niciun termen sau orizont temporal. La fel a fost și în cazul stadionului, unde nota de dispută electorală s-a menținut. Călin Dobra a făcut pasul înapoi și a spus că nu demolează stadionul chiar acum, dar că nu vrea să moară niciun om pe stadion, după ce unelepărți încep să se surpe. Primarul i-a cerut stadionul și a spus că vrea să îl reabiliteze cu banii primăriei. ”Pe acest stadion a cântat Shakira!”, a fost argumentul primarului, cu referire la concertul din 2006.

Întrebată dacă cea mai bună soluție nu ar fi refacerea arenei pe bucăți, la fel cum se procedează în multe state civiliate, Călin Dobra a dat un răspuns clasic pentru politica românească: ”Trebuie să vorbim cu niște specialiști”. Când? Nu se știe. Cert e că până în 2020, CNI nu va mai trece alte stadion pe lista de investiții. Prezent la evenimente, fostul mare arbitru, acum observator,  Nicolae Grigorescu a avansat inclusiv ipoteza că la vară stadionul ar putea să nu mai treacă licențierea LPF.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.