Joma - JSport.roJSport.ro

Timișoreanul Dorin Rotariu se simte bine în campionatul Belgiei, unde evoluează acum pentru Mouscron, club la care este împrumutat de cei de la FC Brugge. Totuși, talentatul jucător cu profil ofensiv nu a mai fost convocat la ultimele acțiuni al echipei naționale, dar tatăl său, Ilie este încrezător că selecționarul Cosmin Contra îl va readuce în echipamentul tricolor.

Vineri, Rotariu a jucat în meciul pierdut de Mouscron cu Charleroi, la scorul de 2-0.”E foarte bine! A jucat 65 de minute vineri, a avut etapă de campionat la Charleroi. Cu toate că mai are mult de muncă acolo, e alt nivel. Sper ca în viitorul cel mai apropiat să facă pasul înapoi la Brugge și să și joace acolo. L-a dorit foarte mult Mircea Rednic, pentru că altfel nu mergea să joace la Mouscron. Putea rămâne la Brugge până în vară, avea și șansa să joace, dar dorindu-l foarte mult Mircea Rednic, contează pentru el că joacă meci de meci”, a declarat tatăl său, Ilie, despre Dorin.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În iarna lui 2017, Dinamo a încasat 2,2 de milioane de euro pe jucător, iar peste un sezon, Brugge l-a împrumutat la formația antrenată de Mircea Rednic, pentru ca fotbalistul să mai prindă minute mai multe. Rotariu, care va împlini în vară 23 de ani, are patru selecții la națională, dintre care un meci în care a jucat ca titular. Nu are goluri marcate pentru națională și ultima apariție a fost în luna iunie 2017, în amicalul câștigat de România cu Chile. Tatăl său este optimist că îl va convoca și Contra. ”În circuitul naționalei sunt foarte mulți jucători. Depinde numai și numai de el. Cum se pregătește, cum joacă, și va fi convocat sigur”, consideră Ilie Rotariu.

Totuși, tatăl sportivului e conștient că este greu să îți câștigi locul de titular în Belgia, unde nici Nicușor Stanciu nu a avut succes. Ilie Rotariu a explicat de ce românilor le este greu să se integreze. ”Campionatul Belgiei este mult, mult peste campionatul nostru din punct de vedere fizic. Calitatea fizică e primordială în Belgia și acolo e greu să te adaptezi. În afară de Răzvan Marin, care și el a reușit foarte greu să se integreze la Standard Liege, echipă de locurile 7-8,. Nu de primele două -trei. Este greu”, a mai spus fostul fotbalist, fratele lui Iosif Rotariu.

foto: Photo News

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.