Joma - JSport.roJSport.ro

După aproape zece ani, Poli și Rapid au jucat din nou meci oficial pe ”Dan Păltinișanu”, terminat la scorul de 0-0. Jocul a fost marcat de incidentele din minutul 5, la accidentarea lui Cherecheș și Băjan, care a dus la eliminarea celui de al doilea. Cu om în minus, Rapidul a jucat mai bine ca gazdele, care nu au arătat deloc o evoluție încurajatoare, ci multe neajunsuri mai ales tehnice.

Cel mai bun capitol a fost atmosfera întreținută de cei 7000 de spectatori. Din minutul 5, cursul jocului s-a schimbat. Băjan l-a lovit pe Cherecheș, la un duel pentru o minge. Jucătorul rapidist s-a ales ci o rană la cap, pentru care a trebuit să fie cusut la spital, iar arbitrul Mazlu l-a eliminat. Cherecheș a fost cel mai afectat, deoarece după lovitură, deși era conștient, o vreme nu a putut vorbi și a fost dus la Județean pentru un tomograf. După ciocnire, în teren a fost trimis Popovici, la Poli,și Bonnin în locul lui Labeu, la Rapid. Giuleștenii au dominat jocul chiar și în aceste condiții. Hlistei a avut un șut trimis pe lângă buturi, din fază fixă. La Poli, Munteanu s-a ”remarcat” cu o execuție slabă, iar cea mai mare ocazie a avut-o Mera,  care a trimis cu capul pe lângă poartă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În repriza a doua, Rapidul a avut o ocazie mare în minutul 46. După o centrare a lui Goge, Alami a reluat pe spate din 3 metri, iar mingea s-a dus în bară, lângă vinclu. Pentru Poli, în schimb, Săulescu a oferit o centrare total aiurea, prin spatele porții, când a scăpat spre poarta lui Popa. Nici Axente nu a putut valorifica o respingere defectuoasă a apărării adverse, și dintr-o poziție bună a tras paralel cu poarta. Rapidiștii au cerșit penalti-uri prin simulările lui Djuric și Drăghiceanu, iar Pancu a avut izbucnirile deja caracteristice pentru el pe margine. Pe final, Sergiu Popovici a reușit să dea o pasă la adversar, iar Djuric a tras în forță, dar Murariu a fost pe fază.

ASU Poli Timișoara: Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş (Sg. Popovici 11′) – D. Codrea (Vidrăsan 64′), A. Ignea – Săulescu, F. Trip (Sofran 76′), Al. Munteanu – Mir. Axente

Rapid București: Mih. Popa – Băjan, Mallo, Al. Iacob (cpt.), Goge – R. Lazăr, Djuric – Sefer (G. Creţu 86′), Alami (Drăghiceanu 67′), Hlistei – Labeau (Bonnin 11′)

Octavian Benga a precizat că echipa sa a jucat slab pentru că a fost primul meci oficial. ”Din punctul meu de vedere, este un egal care nu ajută nicio echipă, pentru că Rapidul se luptă pentru promovare, noi încercăm să scăpăm cât mai repede de retrogradare, să scăpăm de această grijă. De ce mi-a fost frică nu am scăpat. Nu am jucat în prima repriză, s-a văzut că nu am avut ritmul competiției. Rapidul a avut o viteză în plus față de noi. O echipă care are jucători buni, îndemânatici. Când am rămas cu om în pus am încercat să dominăm, nu am reușit acest lucru și datorită unor greșeli personale, i-am făcut să se apropie de poarta noastră. Unii jucători au intrat cu puțin trac. Jucătorilor tineri am încercat să le ridic moralul, dar parcă au avut o presiune pe umeri și nu au știut să gestioneze situația. Cu siguranță etapa viitoare vom arăta mai bine. A trebuie să-l introduc pe Popovici, care nu este pregătit 100%, de abia de două săptămâni a reluat antrenamentele după o pauză lungă. Am avut niște emoții, dar până la urmă, cred că în cea mai mare parte s-a achitat bine de sarcini și cu siguranță va fi mai bine de la meci la meci. Trip nu făcea față fizic, l-am schimbat cu Sofran. Am vrut să-l introduc pe Manea în locul lui Munteanu, voiam să-l introduc și pe Pop, să jucăm cu doi atacanți. Dar a fost aceea accidentare în minutul 5, apoi Codrea a luat cartonașul galben. M-a forțat să-l bag pe Vidrăsan, pentru că făcea faulturi, și să nu riscăm să rămânem în zece. Nu am mai putut să-i introduc pe Manea și Pop, să forțăm atacul”, a precizat Benga.

Daniel Pancu spune că arbitrii nu lasă Rapidul să promoveze. ”Ştiam că întâlnim o echipă bună, care nu a mai pierdut de foarte multe jocuri. Aveam avantajul că noi am început campionatul în urmă cu cinci zile şi eram mai pregătiţi de campionat. Nu cred că vreodată în istoria Rapidului a fost vreun sezon în care echipa să fie dezavantajată pe termen lung ca în acest sezon. Pot spune că obiectivul meu nu mai este promovarea, ar fi un miracol pentru Rapid să promoveze. Nu ştiu pe cine deranjăm, dar maniera generală, de când a început campionatul, Rapidul a fost cea mai dezavantajată echipă. Din punctul meu de vedere, nu mai atacăm promovarea, ci formaţia unei echipe pentru anul viitor, pentru că anul acesta nu mai avem nicio şansă. Felicitări jucătorilor, sunt nişte eroi. Nu mi s-a întâmpla aşa ceva niciodată şi nu mi se pare normal. Dacă aş fi fost o echipă mică aş fi înţeles, pentru că de obicei echipelor mici li se întâmplă aceste lucruri”, a declarat Pancu.

ASU Poli joacă sâmbăta viitoare de la 11, la Chiajna.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.