Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Poli a remizat la scorul de 1-1 cu Dunărea Călărași, primul meci după despărțirea de Mugur Gușatu. Partida a avut două reprize diametral opuse, prima destul de slabă, în care oaspeții au marcat din penalti. Apoi, jocul s-a mai animat, iar Ignea a înscris pentru alb-violeți. Arbitrajul craioveanului Flueran i-a nemulțumit pe ambii antrenori.

Cu ritm bun, meciului i-au lipsit o bună parte ocaziile importante, pentru că mingea nu ajungea în cele două careuri. În minutul 25, s-a dat penalti pentru un fault al lui Ignea asupra lui Sîrbu. Bogdan Șandru a executat și a marcat, iar deschiderea de scor nu a schimbat mult desfășurarea partidei. Timișorenii au au avut ocazii prin Cherecheș, Mera sau Ungureanu, dar nu foarte periculoase. Cherecheș ar fi putut să ”înscrie” și un autogol, dar Contra a salvat faza. Pe finalul reprizei, Honciu a prins un șut bun, salvat de Contra, iar în minutul de prelungire, Axente a ratat incredibil, din 16 metri. Repriza a doua a fost mult mai spectaculoasă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Honciu a mai prins un șut în forță, dar Contra a fost din nou pe fază. Poli a reușit să egaleze în minutul 52, când Ignea a primit de la Axente și a tras pe centrul porții, de la 20 de metri, la o fază la care Calancea ”dormea”. Timișorenii au ratat apoi o ocazie la o fază la care Mera a reluat cu capul peste buturi. Rusu a băgat mingea în poarta timișoreană, dar din poziție afară din joc, iar Boboc și Ekollo nu l-au putut învinge pe Contra. Pentru Poli, Mera a trimis o bara laterală, Axente a mai bifat o ratare colosală, iar Zabun nu l-a putut păcăli pe Calancea. Pentru oaspeți, Toma a prins un șut bun în minutul 84, dar Contra a fost din nou ”la post”.

ASU Poli Timișoara: M. Contra – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – Ignea, Dros – C. Popescu, Ad. Ungureanu (Zabun 71′), Schieb (Alin Manea 78′) – Mir. Axente

Dunărea Călărași: Calancea – Al. Sîrbu (Sabangeanu 76′), Bg. Şandru (cpt.), R. Crişan, Mendy – Tudoran (Preoteasa 56′), Rob. Boboc, Honciu (Andr. Moise 82′), Gab. Toma – Ekollo, Bg. Rusu

Toni Foale spune că arbitrul Flueran a dictat prea ușor lovitură de pedeapsă pentru oaspeți. Antrenorul a precizat că nu a fost o stare mai deosebită la echipă după plecarea lui Gușatu. ”Au fost două zile normale, la fotbal se poate întâmpla orice. Să-ţi plece antrenorul, să vină altcineva. Băieţii au continuat lucrul, s-a trecut peste problemă. Cu puţin «bulan», că ai nevoie şi de bulan la jocuri, puteam să câştigăm. Dar sunt mulţumit şi de prestaţia jucătorilor, de atitudinea pe care au avut-o, de dorinţa pe care au arătat-o. Chiar îi felicit pe băieţi că au vrut şi au arătat că vor să câştige. Din punctul meu de vedere, pot să spun că poate a fost cel mai bun joc. Oricum, a doua repriză a fost foarte bună. ”Am început mai greu, şi presiunea a fost destul de mare. Orice schimbare crează şi… am început puţin mai greu, dar după aceea am revenit, am intrat în normal şi chiar s-au autodepăşit băieţi. Asta mi-a şi plăcut, că s-a văzut dorinţa de autodepăşire, de victorie. Dacă jucăm 11 la 11, câştigam mai uşor. Adversarul nostru a jucat în superioritate numerică. A avut un om în plus. În general. Dacă pun şi acel 11 metri, din ce am auzit, se vede că nici vorbă. Şi cei care au fost aproape, şi eu, de la kilometrul 20. Eu consider că au jucat în superioritate numerică”, a declarat Foale.

Și Cristian Pustai s-a plâns de arbitraj și a spus că nu s-a gândit că va câștiga mai ușor la Timișoara pentru că echipa a rămas fără antrenor. ”Pare rezultatul echitabil, pentru că, prima repriză să zicem că am controlat-o noi, iar în a doua am suferit în ultimele 20 de minute, când nu am mai reușit să fim periculoși. E al doilea meci în care suferim. Dacă la meciul cu Turris am dat vina pe eliminare, pe arbitru. Acum n-am ce să mai zicem. Avem o problemă pe care trebuie să o remediem, avem jucători cu accidentări. Deja au apărut accidentările, care revin. Fac puține zile de antrenament și joacă. Ar trebui să vedem la iarnă să mai îmbunătățim calitatea lotului. N-am luat în considerare acest lucru când am venit aici. Am venit să luăm cele 3 puncte. Așa și se părea. Însă iarăși am luat un gol foarte ușor, este cam al treilea de acest fel. Aducem echipa adversă în joc, pentru că până la acel moment, părea că noi controlăm jocul, nu cred că au avut ceva ocazii mari. Când vine un gol așa de nicăieri, de la 25 de metri, pe centrul porții, e greu să…Era o minge de apărat. E inerent în timpul jocului, totuși, mai sunt reproșuri. E normal, poate avem păreri diferite. Dacă le adresezi pe un ton normal….Bine, strigat, ca să te audă , să fii sigur că te aude, dar cu cuvinte decente. Dacă lumea spune de ce s-a dat prima lovitură de la 11 metri, eu spun că nu s-a dat a doua lovitură foarte clară. Un moment static. Pentru că pe cel care se desfășoară în viteză și este la 15 metri nu-l vezi, dar la acea intervenție întârziată a portarului, când fundașul respinge și îl doboară pe atacant e 11 metri evident. Nu avem VAR!”, a precizat Pustai.

Etapa viitoare, ASU Poli are deplasare la Petrolul.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.