Joma - JSport.roJSport.ro

Coronavirusul se râspândește tot mai puternic și în Timiș. până și la foști sportivi. Familia Giuchici, cea de unde tatăl și fiul, ambii Miroslav, au fost atacanți, este afectată de covid-19. Soția lui Miroslav Matea Giuchici, antrenor de copii la Academia Ripensia în prezent, a luat noul virus la serviciu, la Sacoșu Turcesc, iar acum e la spital, alături de soț. Restul familiei e acasă în autoizolare și nu știe rezultatul testelor prelevate acum trei zile!

Fostul atacant al lui Poli, Miroslav Giuchici (foto), ne-a povestit tot ce se întâmplă. Nora sa lucrează la Primăria Comunei Sacoșu Turcesc, unde a apărut un focar, atât în instituție, dar și în localitate. Soția lui Miroslav Matea Giuchici este internată, iar soțul său nu a mai venit acasă. Restul familiei, Miroslav Giuchici seniori, soția sa, mama seniorului, de 88 de ani, precum și nepoții de 9 și 5 ani, se află în autoziolare în casa lor din Calea Șagului.  ”Nora mea lucrează la primărie din Sacoșu Turcesc. E de șase zile la spital. De câteva zile, a mers și fiul meu la ea la spital. Cred că a rămas acolo, bănuiesc că i-au făcut și lui testul. Nimeni nu ne spune nimic!”, ne-a declarat Miroslav Giuchici senior.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

De altfel, cum nici fiul nu a mai revenit acasă, un echipaj medical a venit acasă la familie și a testat toți membrii rămași în autoizolare. De atunci, au trecut trei zile și nu li s-a comunicat rezultatul testelor! ”Noi stăm acasă, locuim toți în aceeași casă, avem trei nivele. Acum trei zile au venit să ne testeze pe toți, în costumele acelea ca de cosmonauți. Ne-au luat testul din gât, dar nu am primit rezultatele. Noi nu avem simptome. Nora mea tușea, dar așa, o dată, de două ori pe zi. Fiul meu m-a sunat să mă întrebe dacă au venit să ne testeze”, ne-a mai spus fostul atacant al lui Poli.

În vârstă de 65 de ani, Giuchici spune că regretă că nu a cerut cetățenie sârbă, deoarece e dezamăgit de cum gestioneze autoritățile române situația. ”Îmi pare rău că nu am cerut cetățenie sârbă, voiam de mai mult de un an. Aș fi mers acolo acum. Frontiera s-a închis chiar în fața mea. Eu merg săptămânal la cumpărături în Serbia, trec pe la Foeni – Jasa Tomic. În România, avem un Guvern care nu are voie să dea legi. Ăsta (n.r. ministrul de Interne Marcel Vela) nu știe nimic. Eu nici nu mă mai uit de mai mult de un an la televiziune în România. Zilnic mă uit la sârbi, de la ei aflu ce se întâmplă”, spune Giuchici.

Incertitudinea devine tot mai stresantă pentru familia Giuchici. ”E mai bine să ai coronavirus decât să nu ai. Dacă știi că ai, faci tratament. Că e un virus mai slab decât cel de gripă. Dacă nu stii că ai, faci alte boli și poți să mori”, ne-a mai spus fostul atacant al lui Poli.  Miroslav Giuchici a jucat la Poli Timișoara, UMT, Jiul Petroșani și Obilici Sânmartinu Sârbesc. A fondat școala de fotbal Srbianka Giuchici. Fiul său, Miroslav Matea Giuchici, născut în 1980, a jucat la Steaua București, UMT, Petrolul Ploiești, Apulum Alba Iulia, Gloria Bistrița, FC Brașov și Jiul Petroșani. Face parte din colectivul de antrenori al Academiei Ripensia.

foto: pariurix.com

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.